header background shadow

Jobformidler siden 1978

Gode råd før, under og efter lønforhandlingen

Gode råd til lønforhandlingen

Er din løn stagneret, og er din arbejdsgiver ikke villig til at give dig mere i løn ved en lønforhandling, bør du overveje hvilke alternativer, du har ved en lønforhandling. Nedenfor vil vi komme med nogle forslag til, hvad du ellers kan forhandle om samt nogle gode råd til forberedelserne før forhandlingssituationen.

Dette skal du forberede til lønforhandlingen


Først og fremmest er det rigtig vigtigt, at du forbereder dig godt før en lønforhandling – dette kan være afgørende for, om du opnår netop dét, som du ønsker. Inden du går til lønforhandlingen, skal du være klar over, hvad du forventer, samt hvordan du skal forholde dig, såfremt dine ønsker ikke kan imødekommes.

Følgende punkter bør du forberede inden lønforhandlingen:

  • Udspecificer overfor dig selv, hvad du ønsker
  • Oplist succeshistorier som du har opnået på jobbet
  • Tydeliggør gode grunde til, hvorfor du bør stige i løn
  • Forbered dine argumenter
  • Forbered dig på, at dine ønsker ikke kan imødekommes

Alternativer til en lønforhandling

Hvis lønforhandlingen ikke er gået som forventet, kan du med fordel have nogle alternativer klar i ærmet. Der kan være flere grunde til, at din arbejdsgiver ikke kan imødekomme dine ønsker vedrørende en lønstigning - dette er dog ikke ensbetydende med, at forhandlingen er slut.

Nedenfor er der opstillet 5 alternativer, som du kan prøve at forhandle:

  • Betalt frokost
  • Firmabil
  • Internet og telefoni
  • Kurser og efteruddannelse
  • Ekstra ferie

Hvis du selv betaler din frokostpause, er der mulighed for, at du kan forhandle din arbejdsgiver til at betale den, så den indgår i din arbejdstid. Derudover er der mulighed for, at du kan forhandle dig til en firmabil. Et forslag kunne være leasing af firmabil – enten erhverv eller splitleasing, hvor du ikke bliver beskattet af firmabilen. Fri telefon og internet er også en mulighed ved forhandlingen, så du ikke behøver at investere i følgende til privatbrug – dog bliver du beskattet af det. Kurser eller efteruddannelser er blevet meget populært, hvorfor der er mulighed for, at du kan forhandle dig til at få betalt netop dette - her kan der være tale om både kortere eller længerevarende kurser eller efteruddannelser. Et andet træk kunne være ekstra feriedage, som afholdes med løn.

Dette er blot nogle af de alternativer, som du kan bruge ved en lønforhandling, såfremt din arbejdsgiver ikke kan imødekomme dig i forhold til dit ønske om en lønstigning. Vigtigst af alt - du skal sørge for at være godt forberedt – dette gælder både før, under og efter lønforhandlingen.

Bookmark and Share