header background shadow

Jobformidler siden 1978

Inden du går igang


Når du skal finde et job, er det vigtigt, at du planlægger din jobsøgning. Og forberedelse betaler sig!

En god måde at komme i gang på er at sætte sig ned og lave en jobsøgningsplan, som beskriver dine mål for dit fremtidige arbejdsliv, og hvordan du opnår dem. Du skal med andre ord overveje, hvad dine personlige kompetencer og kvalifikationer er, hvad dine mål er for dit fremtidige arbejdsliv, og hvordan du konkret vil søge et job.

Nedenfor finder du en række spørgsmål og forslag, som kan være en hjælp til en afklaring og til den videre karriereplanlægning:

Hvem er jeg, og hvad kan jeg?
  • Lav en liste over dine faglige kvalifikationer, både dine specifikke (dit eget faglige kerneområde) og dine generelle (f.eks. formidling, organisation, analytiske evner etc.).
  • Lav en liste over dine personlige kompetencer (f.eks. indlevelsesevne, høj stresstærskel, initiativrig, effektiv, politisk tæft etc.).
  • Brug evt. CV'et som afklaringsredskab.
Hvor vil jeg hen?

Hvad har du lyst til at arbejde med, og hvilke opgaver inspirerer dig?

Beskriv drømmejobbet: Hvad skal det kræve af dig, personligt og fagligt, og hvad skal jobbet give dig? Vil du arbejde i det private eller i det offentlige? Skal det være et job med meget ansvar eller knap så meget ansvar?

Hvordan når jeg dertil?

Lav en jobsøgningsplan med konkrete mål og tidsrammer: Hvor skal jeg kigge efter jobs? Hvor mange opfordrede og uopfordrede ansøgninger er det realistisk at skrive? Hvor mange virksomheder skal jeg kontakte og besøge?

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke din karriere i utraditionelle baner (Jobbet er nødvendigvis ikke dér, hvor man almindeligvis forestiller sig, det er, dvs. tænk bredt i brancher, størrelser, sektorer, jobtitler, iværksætteri).

Jobsøgning på Ofir.dk