Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Rektor til IT-Universitetet i København

IT-Universitet i København søger med tiltrædelse den 1. januar 2019 en rektor. IT-Universitetet er en uafhængig uddannelses- og forskningsinstitution dedikeret til den digitale verden. Fra digital innovation og design til computer og data science.

Universitetet har et stærkt forskningsmiljø med et omfattende ph.d.-program og udbyder en række forskningsbaserede fuldtidsuddannelser, deltidsuddannelser og enkeltfag bredt inden for it.

Universitetets mission er at levere internationalt førende undervisning og forskning, som gør Danmark usædvanlig dygtig til at skabe værdi med it. IT-Universitetet ønsker at skabe og dele viden, som er dyb og fører til banebrydende informationsteknologi og tjenester til gavn for menneskeheden.

IT-Universitetet er et dynamisk universitet med ca. 800 ansatte. IT-Universitetet har en respektfuld og åben omgangsform med hinanden, og bestræber os på, i alt hvad vi laver, at efterleve IT-Universitetets værdier: imødekommende, ansvarlig og toneangivende.

Rektor refererer til bestyrelsesformanden og deltager sammen med prorektor og universitetsdirektøren ved bestyrelsesmøderne. Rektor udgør sammen med prorektor og universitetsdirektøren den samlede direktion på IT-Universitetet.

Rektors hovedopgaver
Inden for de af bestyrelsen fastsatte rammer skal rektor varetage den daglige ledelse af universitetet. Rektor skal forstærke IT-Universitetets placering som det universitet, der forener det højeste faglige niveau inden for it-forskning og it-uddannelse med værdiskabende samspil med det omgivende samfund. Rektor skal derfor sikre øget forskningsaktivitet på højeste internationale niveau, bl.a. ved at øge volumen af eksternt finansieret forskning i samspil med danske virksomheder. Endvidere skal rektor stå i spidsen for at realisere en øget volumen af fremragende dimittender, hvilket skal bidrage til, at Danmark får uddannet de dygtige IT-specialister, der er så stærkt brug for nu og fremover.

Personlige kompetencer
Ved ansættelsen vil bestyrelsen lægge særligt vægt på, at den kommende rektor er en anerkendt forsker inden for mindst et af IT-Universitetets fagområder og har dokumenteret ledelseserfaring, herunder erfaring med ledelse, udvikling og organisering af forsknings- og uddannelsesmiljøer i større organisationer. Herudover vil der blive lagt vægt på, at den kommende rektor:

  • Er tillidsvækkende med høj integritet og loyalitet
  • Har indsigt i og erfaring med nationale såvel som internationale universitetsforhold, herunder universitetets samspil med det omgivne samfund
  • Evne og vilje til lederskab med visioner, strategisk overblik og gennemslagskraft i en nødvendig balance med lydhørhed, samarbejdsevne og uddelegering af opgaver og ansvar
  • Er lyttende og dygtig til at motivere og engagere medarbejdere og studerende
  • Evner at etablere og vedligeholde relevante netværk
  • Er en dygtig og resultatorienteret forhandler og kommunikator

Ansættelsesvilkår
Stillingen besættes i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Stillingen besættes som en stilling på åremål eller som en fast stilling i lønramme 38 med mulighed for forhandling af personligt tillæg i overensstemmelse med de stillede krav og ansøgerens kvalifikationer.

Yderligere information og spørgsmål
Yderligere information om IT-Universitetet kan findes på vores hjemmeside www.itu.dk

Spørgsmål vedrørende stillingen kan rettes til bestyrelsesformand Maria Rørbye Rønn på tlf.: 21776656.

Ansøgningsprocedure
Stillingen kan alene søges via vores e-rekrutteringssystem. Søg ved at trykke på knappen "Søg stillingen" nederst i stillingsannoncen på vores hjemmeside: http://www.itu.dk/stillinger.

Ansøgningen skal indeholde begrundet ansøgning inklusiv CV, dokumentation for uddannelse, relevant erfaring og videnskabelige kvalifikationer samt en publikationsliste.

Ansøgningsfristen er den 6. juni 2018 kl. 12:00

Rekrutteringsforløb
  • Der gennemføres 1. samtaler den 2. juli 2018
  • IT-Universitetet benytter test i forbindelse med vores rekrutteringsforløb og denne vil blive foretaget den 13. og 14. september 2018
  • Præsentation af kandidater for bestyrelsen vil ske den 20. september 2018

IT-Universitetet ønsker at afspejle et internationalt miljø og ser mangfoldighed som en ressource. Vi opfordrer alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her