Rektor til IT-Universitetet i København

IT-Universitet i København søger med tiltrædelse den 1. januar 2019 en rektor. IT-Universitetet er en uafhængig uddannelses- og forskningsinstitution dedikeret til den digitale verden. Fra digital innovation og design til computer og data science.

Universitetet har et stærkt forskningsmiljø med et omfattende ph.d.-program og udbyder en række forskningsbaserede fuldtidsuddannelser, deltidsuddannelser og enkeltfag bredt inden for it.

Universitetets mission er at levere internationalt førende undervisning og forskning, som gør Danmark usædvanlig dygtig til at skabe værdi med it. IT-Universitetet ønsker at skabe og dele viden, som er dyb og fører til banebrydende informationsteknologi og tjenester til gavn for menneskeheden.

IT-Universitetet er et dynamisk universitet med ca. 800 ansatte. IT-Universitetet har en respektfuld og åben omgangsform med hinanden, og bestræber os på, i alt hvad vi laver, at efterleve IT-Universitetets værdier: imødekommende, ansvarlig og toneangivende.

Rektor refererer til bestyrelsesformanden og deltager sammen med prorektor og universitetsdirektøren ved bestyrelsesmøderne. Rektor udgør sammen med prorektor og universitetsdirektøren den samlede direktion på IT-Universitetet.

Rektors hovedopgaver
Inden for de af bestyrelsen fastsatte rammer skal rektor varetage den daglige ledelse af universitetet. Rektor skal forstærke IT-Universitetets placering som det universitet, der forener det højeste faglige niveau inden for it-forskning og it-uddannelse med værdiskabende samspil med det omgivende samfund. Rektor skal derfor sikre øget forskningsaktivitet på højeste internationale niveau, bl.a. ved at øge volumen af eksternt finansieret forskning i samspil med danske virksomheder. Endvidere skal rektor stå i spidsen for at realisere en øget volumen af fremragende dimittender, hvilket skal bidrage til, at Danmark får uddannet de dygtige IT-specialister, der er så stærkt brug for nu og fremover.

Personlige kompetencer
Ved ansættelsen vil bestyrelsen lægge særligt vægt på, at den kommende rektor er en anerkendt forsker inden for mindst et af IT-Universitetets fagområder og har dokumenteret ledelseserfaring, herunder erfaring med ledelse, udvikling og organisering af forsknings- og uddannelsesmiljøer i større organisationer. Herudover vil der blive lagt vægt på, at den kommende rektor:

  • Er tillidsvækkende med høj integritet og loyalitet
  • Har indsigt i og erfaring med nationale såvel som internationale universitetsforhold, herunder universitetets samspil med det omgivne samfund
  • Evne og vilje til lederskab med visioner, strategisk overblik og gennemslagskraft i en nødvendig balance med lydhørhed, samarbejdsevne og uddelegering af opgaver og ansvar
  • Er lyttende og dygtig til at motivere og engagere medarbejdere og studerende
  • Evner at etablere og vedligeholde relevante netværk
  • Er en dygtig og resultatorienteret forhandler og kommunikator

Ansættelsesvilkår
Stillingen besættes i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Stillingen besættes som en stilling på åremål eller som en fast stilling i lønramme 38 med mulighed for forhandling af personligt tillæg i overensstemmelse med de stillede krav og ansøgerens kvalifikationer.

Yderligere information og spørgsmål
Yderligere information om IT-Universitetet kan findes på vores hjemmeside www.itu.dk

Spørgsmål vedrørende stillingen kan rettes til bestyrelsesformand Maria Rørbye Rønn på tlf.: 21776656.

Ansøgningsprocedure
Stillingen kan alene søges via vores e-rekrutteringssystem. Søg ved at trykke på knappen "Søg stillingen" nederst i stillingsannoncen på vores hjemmeside: http://www.itu.dk/stillinger.

Ansøgningen skal indeholde begrundet ansøgning inklusiv CV, dokumentation for uddannelse, relevant erfaring og videnskabelige kvalifikationer samt en publikationsliste.

Ansøgningsfristen er den 6. juni 2018 kl. 12:00

Rekrutteringsforløb
  • Der gennemføres 1. samtaler den 2. juli 2018
  • IT-Universitetet benytter test i forbindelse med vores rekrutteringsforløb og denne vil blive foretaget den 13. og 14. september 2018
  • Præsentation af kandidater for bestyrelsen vil ske den 20. september 2018

IT-Universitetet ønsker at afspejle et internationalt miljø og ser mangfoldighed som en ressource. Vi opfordrer alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Direktør til Energistyrelsen

Klima- og energiministeriets departement

København
Energistyrelsen søger en fremsynet og strategisk tænkende direktør, der med høj effekt kan realisere stadige forandringer på et myndighedsområde i rivende udvikling med stor politisk bevågenhed. Der søges en stærk leder, som forstår at sætte retning...
Indrykket:17. maj 2018
Udløbsdato:1. juni 2018

Operations Director for ActionAid Denmark

Mellemfolkeligt Samvirke

Frederiksberg
Do you want to help lead one of the sharpest civil society organizations in Denmark? Can you balance the needs for structure and efficiency in a larger organization, with multiple mission-driven teams and a strong focus on agility and innovation? In...
Indrykket:18. maj 2018
Udløbsdato:3. juni 2018

Økonomichef til Borgercenter Voksne, Socialforvaltningen, Københavns Kommune

Stabsområde 2

Vil du være Borgercenter Voksnes nye økonomichef? Kan du jonglere med store tal, og har du politisk tæft? Er du en dygtig leder, og har du erfaring med at koble drift og strategi? Kan du gennemskue komplicerede økonomiske problemstillinger og formid...
Indrykket:18. maj 2018
Udløbsdato:3. juni 2018

Director - Microsoft Technology Centre

MICROSOFT DANMARK APS

Are you passionate about helping customers on their digital transformation journey by providing a differentiated and impactful experience of the Microsoft Cloud? The Microsoft Technology Center (MTC) is a state-of-the-art environment staffed with a ...
Indrykket:20. april 2018
Udløbsdato:15. juni 2018

Erfaren regnskabs- & økonomichef søges til datterselskab af international koncern i Odense

Proselection

København
Beskrivelse Som regnskabs- & økonomichef bliver du det centrale omdrejningspunkt for virksomhedens økonomifunktion og sparringspartner for den danske direktør. Du vil få ansvaret for tre regnskabsmedarbejdere, som står for virksomhedens daglige bogh...
Indrykket:26. april 2018
Udløbsdato:31. maj 2018