Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dansk Skoleforening for Sydslesvig søger en ny skoleleder til Bredsted Danske Skole i Sydslesvig med tiltrædelse 1. februar 2020

Nysgerrig og engageret skoleleder til Bredsted Danske Skole i Sydslesvig

Forestil dig, at du bliver leder af en byskole med stærke pædagogiske kerneværdier, gode faciliteter, stærkt lokalt engagement, samt et unikt mindretals fællesskab, alt sammen i naturskønne omgivelser. En skole, hvor du som den nye skoleleder dagligt bliver inspireret af jagten efter at være den gode skole, og hvor pædagogisk nytænkning ikke bare er noget der diskuteres luftigt på lærerværelset. Hvor du er det naturlige samlingspunkt for et kulturcenter med gode danske værdier og traditioner for både elever, familier og skolens personale, og du ser dig selv som en stærk repræsentant for Bredsted Danske Skole og fællesskabet i Sydslesvig.

Vild med pædagogik og med det store overblik

Du får ansvaret for og tiden til at videreføre udviklingen af et inspirerende læringsmiljø på en skole, der for mange år tilbage med pædagogisk pionerånd valgte udelte undervisningsforløb med indre differentiering, tværfaglighed, værkstedsarbejde og hvor årlige fælles projekter er skolens kit. Du bliver en del af et miljø, der har fokus på det musikalske i den daglige undervisning med morgensang, elevkoncerter og emneuger.
Du vil også blive del af en diskussionsglad skole i udvikling, der gerne forholder sig til nye pædagogiske tanker både inden for den danske og den tyske pædagogik med hyppige institutionsbesøg og pædagogiske arrangementer.
Midt i dette aktivitetsniveau vil din evne til at kommunikere med både elever, forældre og medarbejdere gøre dig i stand til at favne bredt og få alle med i samme retning. Du er den daglige faciliterende sparringspartner for skolens medarbejdere og foregangsperson for skolens faglige udvikling fx med implementeringen af nye læreplaner. Det er dig, der bevarer det store overblik og videreudvikler skolens professionelle læringsfællesskab.
Du motiveres af at arbejde med mennesker, og derfor har du som den lyttende leder personaleledelse i fokus. Din konstruktive feedback og de løbende evalueringer er samtidig med til at skabe tillid og engagement hos medarbejderne. I udvikler skolen i fællesskab.

Som profil er du læreruddannet, gerne med en ledelsesmæssig erfaring i bagagen. Du er parat til at starte en lederuddannelse.  

Kulturer og skole i netværk

Du bliver en central person i det danske mindretal, og du er skolens ansigt udadtil. Ud over det lokale fællesskab vil du også blive en del af Dansk Skoleforening for Sydslesvig med 43 skoler og 57 daginstitutioner. Foreningens centraladministration vil varetage størstedelen af de administrative opgaver, hvilket giver dig mere tid og frihed til at engagere, inspirere, vejlede samt skabe rammerne for den gode skole. Samtidig vil du indgå i et mindre ledernetværk, hvor der er rig mulighed for faglig sparring.
Du vil have en fordel, hvis du behersker det tyske sprog og formår at kommunikere klart og forståeligt på flere niveauer, idet du skal agere og kommunikere med forældre, tyske institutioner og myndigheder.
På Bredsted Danske Skole er der fokus åbenhed, rummelighed, respekt og tålmodighed, Vigtige værdier i bestræbelserne på høj trivsel og faglighed. Dine gode kommunikationsevner respekterer det, der allerede er på stedet, rummer forskelligheder og markerer dit standpunkt, når det kræves. Det gør du, fordi du arbejder struktureret og altid med fokus for det overordnede.  

En del af Bredsted og det danske og frisiske mindretal

Bredsted Danske Skole er en moderne mindre byskole i Sydslesvig med 110 engagerede elever fra 1. klasse til 8. klasse og 19 ansatte. Her er der liv med stor aktivitet hos både elever, forældre og ansatte. Kendetegnende for skolen er, at alle giver lidt ekstra hver dag. Du vil ligesom eleverne og medarbejderne nyde godt af den store og motiverende forældreopbakning.
Skolens fritidsordning sprudler, det samme gør børnehaven, der er på samme matrikel. Vi vægter det tværprofessionelle samarbejde meget højt. Alle voksne, lige fra det pædagogiske- til det teknisk-administrative, giver deres engagerede bidrag for at det enkelte barn og den unge trives og udvikles stærkt fagligt.
Skolen emmer af liv også efter klokken ringer. Skolen er et kulturcenter for det danske og frisiske mindretal i Bredsted og omegn, hvor de danske foreninger har deres egne lokaler på skolen.
Skolen er velintegreret i byen og tager del i de lokale arrangementer. Vi har tradition for et godt samarbejde med de tyske skoler i byen. Udover danske værdier og traditioner vil du blive en del af et unikt mindretals fællesskab midt i et inspirerende tysk miljø.

Alt dette kan vi tilbyde dig som vores nye leder.

Vil du vide mere om stillingen?   

Du er velkommen til at besøge Bredsted Danske Skole så vi kan hilse på dig og du kan møde os. Se også nærmere på foreningens hjemmeside www.skoleforeningen.org Her får du et bredt indblik i den spændende pædagogiske hverdag vores mindretalsinstitutioner byder på.

Du kan få nærmere oplysninger ved at kontakte områdechef Eberhard von Oettingen +49 461 5047 118 e. +49 170 812 42 33.

Ansøgningsfrist er den 4. november 2019, kl. 12

Stillingen skal besættes per 1. februar 2020

Vi glæder os til at høre fra dig.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.