Human Ressource


Behandl jeres medarbejdere godt. Dygtig Human Ressource Management kan betale sig.


Det vigtigste aktiv i en virksomhed er dens personale - Human Ressource på engelsk.


En del virksomheder har stadig ikke opdaget dette faktum og gør derfor ikke meget – eller slet intet – for at behandle deres medarbejdere ordentligt.


Det kan f.eks. være virksomheder, der ikke gennemfører Medarbejder Udviklings Samtaler (MUS) ellet tager temperaturen på medarbejderstaben gennem f.eks. tilfredsheds-undersøgelser.


Det kan hurtigt vise sig at være en dårlig strategi at ignorere Human Ressource området.


For dels betyder det ofte, at virksomheden har en dårlig trivsel og måske lavere effektivitet, end man kunne forvente. Dels rygtes dårlig personale-behandling hurtigt, så virksomheden får svært ved at lokke de gode nye medarbejdere til sig.


I dag er markering af de ”bløde værdier” en naturlig del af dygtige virksomheders branding. CSR (Corporate Social Responsibility) og HR (Human Ressource) er vigtige elementer, som omgivelserne måler virksomheden på.


At god Human Ressource ikke er en selvfølge alle vegne, understreges også af, at der er mange konsulentfirmaer på markedet, som tilbyder HR-relaterede services.


De ville næppe kunne overleve alle sammen, hvis alle – eller i hvert fald de fleste virksomheder – viste høje standarder for personale-politik og personale-ledelse.