Kvalificeret arbejdskraft

Alt for mange virksomheder betragter rekruttering som venstrehåndsarbejde. Det kan hurtigt give bagslag. Især når man er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft.

En klog mand har engang sagt, at en virksomhed ikke er dygtigere end sine medarbejdere.  Med andre ord er kvalificeret arbejdskraft en af de vigtigste ressourcer, man kan få.


Men hvordan får man så fat i kvalificeret arbejdskraft og de dygtigste medarbejdere, som gør den store forskel?

Her er nogle god råd:
Husk f.eks, at opgaven allerede begynder ved rekruttering af nye ansatte. Velkvalificerede kandidater forventer en kvalificeret rekruttering. De forventer at blive behandlet seriøst, venligt og professionelt.


En første lille detalje kunne være, om virksomheden besvarer de ansøgninger, den modtager. Også de uopfordrede. Og kommer svarene hurtigt – f.eks. inden for et døgn eller to?


Næste detalje kunne være, om virksomheden sender afslag i samme øjeblik, den ved, at kandidaten ikke er interessant. Og indeholder afslaget en pænt formuleret begrundelse?


Det lyder som småting. Men for de mennesker, der har vist interesse for virksomheden og dens ledige jobs, kan det være vigtige detaljer.


Kommunikationen skal være i orden, og kandidaterne må ikke føle, at rekruttering er venstrehåndsarbejde hos den mulige nye arbejdsgiver.


Det er kvalificeret HR til kvalificeret arbejdskraft.