Vikar


Vikarer er en god løsning, når virksomheden mangler kvalificeret personale i en begrænset periode. En dygtig vikar kan også være en vej til at finde en ny medarbejder til fastansættelse.


Alle arbejdsgivere har været i situationer med spidsbelastninger, hvor det eksisterende personale har svært ved at følge med.


Andre oplever, at medarbejdere lægger sig syge i kortere eller længere tid og derigennem efterlader et stort hul i organisationen og i de ting, som skal laves.
Den nok mest anvendte løsning er at bede sit personale arbejde ekstra. Den anden er at tilkalde en vikar.


En vikar kan bruges til mange af virksomhedens standardopgaver, men kender selvfølgelig ikke virksomhedens produkter, services og arbejdsform til bunds.


Vikarer giver samtidig virksomheden mulighed for at se, hvad der findes af kandidater ude på markedet. Er en vikar rigtig god, kan det måske være en idé at tilbyde den pågældende en fast stilling.


Mange vikarer ansættes gennem vikarbureauer, der har en database med mulige kandidater inklusive deres baggrund, uddannelse, hidtidige karriere osv. Det sparer tid i forhold til selv at skulle ud på markedet og søge efter en person.


Man kan dog også finde en vikar selv. Hold løbende øje med jobportaler, sociale medier som f.eks. Linkedin eller ryk en stillingsannonce i Ofirs jobunivers.


Universet omfatter hundreder af online og print-medier landet over, der læses af mulige vikarer.