Vikarbureau


Vikarer og et vikarbureau kan være en god løsning, når virksomheden mangler kvalificeret personale i en begrænset periode.


Alle arbejdsgivere har været i situationer med spidsbelastninger, hvor det eksisterende personale har svært ved at følge med.


Andre har måske oplevet, at medarbejdere lægger sig syge i en periode eller går på barsel.


I begge tilfælde efterlader medarbejderne sig et hul i organisationen og i de ting, som skal laves.


Den hurtige løsning er at kontakte et vikarbureau. Det koster penge, men sparer ofte tid og besvær. Man slipper nemlig for at annoncere efter nye medarbejdere og den efterfølgende rekrutteringsproces.

Vikarbureauer kan være meget forskellige, selvom de grundlæggende tilbyder de samme services: Bureauerne har som regel mange kandidater liggende i deres kartotek, som med kort varsel kan gå ind og udføre opgaver for virksomheder i personale-knibe.

Et vikarbureau kan have specialiseret sig i bestemte brancher, mens andre har en mere generel profil med vikarer, der kan udføre mange forskellige standard opgaver.

Selvom vikariater er hovedaktiviteten i et vikarbureau, beskæftiger mange af dem sig også med at rekruttere og fastansætte folk hos deres kunder.


Som udgangspunkt ansættes en ”Try & Hire” medarbejder i tre måneder. I den periode kan personen opsiges med dags varsel.