Voksenlærling


Det kan være en god idé at ansætte en voksenlærling i jeres virksomhed. Især, hvis det arbejde, som skal udføres, kræver en person med erfaring.


Lærlinge behøver ikke være unge teenagere uden livserfaring eller erfaring fra arbejdsmarkedet, der kommer lige fra skolen.


Lærlinge kan også være voksne, som kommer med adskillige års joberfaring og en mere moden tilgang til arbejdspladsen.


Voksenlærlinge ordningen er en aftale på to til fire år fordelt på skoleophold og praktik, hvor sidstnævnte periode foregår på din virksomhed. Praktik forløbet kan eventuelt deles mellem jer og en anden virksomhed.


En voksenlærling skal være mindst 25 år. Ofte er det en person med gode kvalifikationer, som ønsker at skifte branche.


En voksenlærling søges og findes som regel gennem det lokale jobcenter. Her kan interesserede arbejdsgivere også hente detaljer om, hvorvidt de kan få offentligt tilskud til at tage en voksenlærling.


Har det lokale jobcenter ingen egnede kandidater til jeres stilling som voksenlærling, kan I sætte annoncer i Ofirs jobunivers. Det består af hundreder af medier og jobmiljøer, som helt sikkert også læses af folk med lyst til at blive voksenlærling.


Reglerne for tilskud er forskellige fra region til region og fra branche til branche. De afhænger ofte af, om der er mangel på arbejdskraft eller gode beskæftigelsesmuligheder i lokalområdet.


I forbindelse med voksenlærlinge ordningens  praktik forløb har arbejdsgiveren  mulighed for at få tilskud til lærlingens løn.