Ringkøbing-Skjern kommune lykkedes med svær rekruttering


Udfordring

Ringkøbing-Skjern Kommune har siden 2011 samarbejdet med Ofir.dk om deres jobannoncering. Generelt har kommunen ikke de store problemer med at få ansøgere nok til deres knap 500 årligt opslåede stillinger. Til gengæld kan håndteringen af et stort antal ansøgninger af og til kræve både tid og ressourcer, og ved opslag af f.eks. lederstillinger har det nogle gange krævet lidt ekstra 'krudt' at tiltrække de rigtige profiler.

Løsning

Kommunen skulle på et tidspunkt ansætte en teamkoordinator til Socialrådgivningen; en stilling som typisk hører til en af de mere 'svære' rekrutteringer. Med hjælp fra kontakten hos Ofir.dk fik kunden sammensat en annonceringspakke, der bestod af en stillingsrelevante medier fra Ofir jobunivers, et jobannonce boost og en udvidelse af onlineperioden. Den samlede pakke gav den ønskede effekt, og kommunen kunne ansætte den rigtige kandidat i jobbet.

Resultat

Til at effektivisere de administrative arbejdsgange omkring rekrutteringsprocessen har kommunen valgt at implementere Ofirs rekrutteringsløsning – hvilket har givet en markant tidsbesparelse. Samtidig undgår man en masse papirspild, når man ikke længere udskriver alle ansøgninger, men kan tilgå dem online i ansættelsesudvalget.

Gitte Aagaard, Sekretariats- og udviklingskonsulent || Ringkøbing-Skjern Kommune

“Da vi skulle ansætte en teamkoordinator til Socialrådgivningen, blev vi meget hurtigt kontaktet af vores kontaktperson hos Ofir. Hun foreslog nogle forskellige ekstra tiltag for at sikre os et tilstrækkeligt antal kvalificerede kandidater til stillingen. Vi kom i mål med en tilfredsstillende ansættelse — og er glade for, at Ofir reagerer så proaktivt, og at vi altid får en god oplevelse ud af rekrutteringen og undgår genopslag”