header background shadow

Jobformidler siden 1978

Netværk


Et godt netværk er et stort skridt på vejen til et nyt job

55 % af jobsøgere finder nyt job igennem deres personlige netværk, og som nyuddannet og på vej ud i arbejdslivet er det en udfordring at skulle skabe et netværk.

Etabler dit eget netværk

Naturligt nok er man udelukket fra arbejdslivets etablerede netværk, men det er vigtigt at etablere sine egne netværk.

Ofte har du et større netværk, end du tror

Bevidst eller ubevidst bygger vi hele tiden på dem. Der er dine nærmeste - familie, kæreste, venner og slægtninge. Der er dine studiekammerater, undervisere eller andre fagpersoner, idrætskammerater, naboer, venners venner, tidligere kærester, arbejdskolleger fra kortvarige eller længere arbejdsforhold, eller nogen du mødte ved et socialt arrangement og havde en god snak med etc.

Lav en liste

Du kan prøve at lave en liste over alle de ovennævnte kategorier. Tænk igennem, hvilken baggrund de har, og hvad de beskæftiger sig med, og du vil sikkert opdage en masse muligheder. Derfor er det altid en god idé at sprede ”nyheden” om, at du søger job, alle steder du kan komme til det. Alle disse mennesker er dit netværk, og de er vigtige forbindelser til information og viden, du ikke selv besidder. Det er personer, du kan kontakte uforpligtende for at få den information, du behøver, f.eks. i forbindelse med din jobsøgning. Det er især en god idé at være målrettet og henvende dig til dem i dit netværk, der er tættest på eller har forbindelser til den slags job, du søger.

Benyt online netværk

Du kan også tilmelde dig forskellige sociale tjenester på internettet. Det kan være en rigtig god idé at benytte et online netværk såsom Facebook, LinkedIn eller Twitter, når man søger efter et nyt job. Alt hvad du slår op, kan med det samme ses af hele din omgangskreds. Det er en god måde at dyrke og opdyrke netværk med henblik på at få et job. Online netværk giver dig derudover mulighed for at komme i kontakt med rigtig mange mennesker på én gang og jo flere der leder, desto bedre er dine chancer for at finde et job.

Send drømmejobbet videre via facebook

Falder du over en spændende jobannonce, som kunne være spændende for dit netværk, så tryk på Facebook-ikonet " " i øverste højre hjørne af jobannoncen. Så kan du logge ind på din Facebook og sende annoncen videre i dit netværk. Gør sådan her:

  1. ”Post to profile” – Del den pågældende jobannonce med dit netværk som et link, der bliver vist på din profil sammen med en evt. kommentar.

  2. ”Send a message” - Del jobannoncen med en specifik ven eller med en hel gruppe. Hvis du fx har oprettet dine studiekammerater som en gruppe, så kan du sende en relevant jobannonce til dem alle på én gang.

Dit netværk på LinkedIn kan være indgangen til jobbet

Har du fundet en spændende stilling, som det kunne være interessant at søge, så har du nu mulighed for at finde ud af, om du kender nogen, der arbejder i virksomheden. Tryk på Linkedin-ikonet " " i øverste højre hjørne af jobannoncen. Herefter kommer en Linkedin boks til syne, hvor du skal logge ind. Nu får du vist hvem i dit Linkedin netværk, der er tættest på virksomheden. Du kan få vist fra første til tredje led.

CV - sådan gør du

Selve ansøgningen

Bookmark and Share