Det her skal du huske, når samtalen er ovre

author-avatar

af Marianne Kobberø

Jobsamtalen er måske slut, men det er din proces ikke. Der er lige lidt opgaver endnu og du står overfor en række valg, du skal træffe vedr. dig og den virksomhed, du har været til samtale hos. Læs med her og få Ofirs råd til, hvad du kan gøre på den anden side af jobsamtalen.

Er jobbet stadig interessant for dig?

Start med at finde ud af, om du virkelig ønsker at få jobbet. At vælge fra er selvfølgelig en luksus, som der ikke altid er plads til, men hvis du ikke har den rigtige følelse omkring jobbet, skal du naturligvis overveje, om du bør vente på, at det rigtige job dukker op. Det kan også være, at du er én af de heldige, som har flere bud på hånden, og så skal du tage stilling til, hvad du helst vil have.

Du går jo også til samtalen for at finde ud af, om jobbet er noget for dig.

Hvis du ikke længere er interesseret i jobbet – så meld tilbage til virksomheden så hurtigt som muligt.

Skriv derefter en takke-mail, hvor du takker for interessen og lige gør opmærksom på dig selv en gang til. Det kunne jo være, at et andet job i virksomheden blev aktuelt, og så er det godt at have gjort et godt samlet indtryk – også selvom du takkede nej til det første job.

Derfor er “tak-for-samtalen” mailen så vigtig

Hvis du stadig er interesseret i jobbet, men ikke har fået svar endnu, kan en velskrevet e-mail faktisk gøre en stor forskel og påvirke den videre beslutningsproces, når arbejdsgiveren skal tage stilling til den rette kandidat. Læs om den gode “tak-for-samtalen” e-mail i Ofirs artikel “Det skal du skrive i din ‘Tak for samtalen’ e-mail”

Bed om evaluering og bliv en bedre jobsøger

Uanset om du fik jobbet eller ej, er det en god ide at få en evaluering på samtalen. Det kan du spørge til i takkemailen, når du modtager afslaget, eller du kan selv evaluere på det. Spørg dig selv eller den, du var til samtale med:

  • Hvad gik godt?
  • Hvad gik ikke så godt?
  • Hvad blev afgørende for, at du fik/ikke fik jobbet?
  • Hvad kunne du have gjort bedre?

Husk at fejre det, hvis du får jobbet

Hvis du beslutter, at du gerne vil have jobbet og rent faktisk får det tilbudt, så husk at unde dig selv at fejre det. Det er en stor ting at få et job, man er glad for, og kan have stor indflydelse på ens liv. Derfor er det en ting, der er værd at fejre! Ikke at vi er eksperter, men en flaske bobler kan fint gøre tricket, når der er noget at fejre.

Få flere råd til jobsamtalen

Bliv mere bevidst om din adfærd og dit kropssprog til jobsamtalen med Ofirs artikel “Skriv dig dette bag øret inden jobsamtalen
Du kan også se vores videoguide “Guide: Konkrete råd til en succesfuld jobsamtale (2022)