ventetid efter jobsamtale kan bruges at følge op og overveje muligheder

Sådan skal du bruge din ventetid efter jobsamtale

author-avatar

af Marianne Kobberø

Når du har været til jobsamtale kan ventetiden være lang. Din ventetid efter jobsamtale er heldigvis også en mulighed for dig til at følge op på samtalen og overveje dine muligheder. Læs med her og få råd til, hvad du kan gøre på den anden side af jobsamtalen.

Sådan laver du opfølgning i din ventetid efter jobsamtale

Det vil være en stor fordel at bruge din ventid efter jobsamtale på at lave opfølgning. På den måde gør du et ekstra indtryk

Send “tak-for-samtalen” email

En velskrevet e-mail kan gøre en stor forskel og påvirke den videre beslutningsproces, når arbejdsgiveren skal tage stilling til den rette kandidat. Husk at sende mailen indenfor Send en e-mail inden for 24 timer efter samtalen. Du kan lære at skrive en god “tak-for-samtalen” e-mail i artiklen “Det skal du skrive i din ‘Tak for samtalen’ e-mail”.

Opringning efter jobsamtale

Det er en mulighed at ringe op efter jobsamtalen, men det kræver lidt mere balance. Det er vigtigt, at du ikke ringer for hurtigt efter jobsamtalen, da det kan virke for påtrængende. Desuden skal du have en klar strategi for, hvad du vil sige og hvorfor. Få flere tips til opringningen efter jobsamtalen i artiklen “Opringning efter jobsamtale – Sådan gør du

Brug ventetid efter jobsamtale på til at overveje jobbet

Start med at finde ud af, om du virkelig ønsker at få jobbet. Hvis du ikke føler, at jobbet er det helt rigtige for dig, kan du overveje at takke nej og vente på, at det rigtige job dukker op.

Måske har du fået flere jobtilbud efter en række jobsamtaler og skal nu tage stilling til, hvad du helst vil have. Her er det godt at vide, hvordan man takker nej til et jobtilbud

Hvordan takker jeg nej til et job efter samtale?

Hvis du i ventetiden efter jobsamtalen finder ud af, at du ikke ønsker jobbet, kan du vælge at afslå jobtilbuddet på en god måde.

Dette gør du ved at at udtrykke din taknemmelighed for tilbuddet, f.eks., Jeg er taknemmelig for jobtilbuddet”. Forklar derefter klart og kortfattet, hvorfor jobbet ikke passer til din nuværende karriere- eller personlige behov. Vær specifik, hvis det er muligt, uden at blive for detaljeret eller personlig. Udtryk herefter, at du håber, at virksomheden snart finder en anden kandidat.

Få evaluering og feedback når ventetiden er ovre

Uanset om du fik jobbet eller ej, er det en god ide at få en evaluering på samtalen. På den måde får du noget konstruktivt ud af din ventetid efter jobsamtalen. Det kan du spørge til i takkemailen, når du modtager afslaget, eller du kan selv evaluere på det. Spørg dig selv eller den, du var til samtale med:

  • Hvad gik godt?
  • Hvad gik ikke så godt?
  • Hvad blev afgørende for, at du fik/ikke fik jobbet?
  • Hvad kunne du have gjort bedre?

Evalueringen kan bidrage til fremtidige jobsamtaler og understøtte de gode råd for forberedelse af jobsamtalen.

Hvis du venter, men får intet svar efter jobsamtale

Når du står uden svar efter en jobsamtale, er det vigtigt at bevare professionalismen. Du kan efter noget tid sende en en velovervejet opfølgningsmail, hvor du takker for samtalen og venligt spørger ind til status i udvælgelsen af kandidater.

Derefter skal du undgå at presse arbejdsgiveren med flere beskeder. Brug tiden på at fortsætte din jobsøgning og udvikle dine kompetencer. Hold øjnene åbne for nye jobmuligheder og forbered dig til næste samtale, så du er klar til at gøre et stærkt indtryk.

Husk at fejre det, hvis du får jobbet

Hvis du beslutter, at du gerne vil have jobbet og rent faktisk får det tilbudt, så husk at unde dig selv at fejre det. Det er en stor ting at få et job, man er glad for, og kan have stor indflydelse på ens liv. Ventetiden efter jobsamtalen er nu slut, og skal fejres.

Ikke at vi er eksperter, men en flaske bobler kan fint gøre tricket, når der er noget at fejre 😉.

Svartiden efter en jobsamtale kan variere betydeligt afhængig af virksomheden og den specifikke rolle. Det kan tage alt fra et par dage til flere uger. Arbejdsgivere giver ofte kandidaterne en forventet tidsramme for feedback under eller efter samtalen. Det er altid en god praksis for kandidater at spørge om den forventede svartid, hvis det ikke er blevet angivet.

En jobsamtale varer typisk mellem 30 minutter og en time, afhængig af stillingens art, samtalens format og virksomhedens interviewproces. For nogle specialiserede eller højere ledelsesroller kan interviews være længere eller involvere flere runder med forskellige teammedlemmer og ledere.

At vurdere om en samtale er gået godt, kan afhænge af samtaleflowet. Hvis samtalen føles som en naturlig, tovejskommunikation og inkluderer høflig dialog, er det et positivt tegn. Når den ansættende leder stiller detaljerede spørgsmål og udviser interesse, indikerer det ofte en succesfuld samtale, hvor komfort og engagement er tydelige.

Få flere råd til jobsamtalen

Bliv mere bevidst om din adfærd og dit kropssprog til jobsamtalen med Ofirs artikel “Skriv dig dette bag øret inden jobsamtalen
Du kan også se vores videoguide “Guide: Konkrete råd til en succesfuld jobsamtale (2022)