Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

2 Konserveringsteknikere eller bachelorer inden for arkæologisk metal


Nationalmuseets afdeling for Forskning, Samling og Bevaring går en spændende tid i møde med flere store forandringer. Med fokus på forbedring af publikums oplevelse af Nationalmuseet, arbej-des der blandt andet hen mod åbningen af et nybygget Frihedsmuseum og en vikingeudstilling i Prinsens Palæ i København, samt løbende fornyelse af de faste udstillinger, og forberedelsen af ind-flytning i Fællesmagasinet med Det Kongelige Bibliotek i 2021.

Derudover vil der i de kommende år også være opgaver vedrørende Danefæ og klargøring af gen-stande til udstilling, udlån og studiebrug samt fortsat tilgang af indtægtsdækkede opgaver inden for alle afdelingens fagområder.

Har du lyst til at være med i denne spændende udvikling og blive del af et kompetent hold, der sammen løser ofte komplekse opgaver i et givende og tværgående fagligt miljø, så er det dig, vi sø-ger som ny bachelor eller konserveringstekniker til enheden Magasinering og Kulturhistorisk Konservering.

Arbejdsområde
Alle aspekter inden for konservering og dokumentation i forhold til metalgenstande med hovedvægt på arkæologisk metal, herunder mønter og kompositter indeholdende arkæologisk metal.

Arbejdet omfatter udstillingsarbejde, udstillingspleje og projektstyring, herunder administrative sagsgange, udarbejdelse af tilbud og bidrag til licitationsmateriale til eksterne kunder samt rådgiv-ning i forbindelse med konservering/restaurering samt prøveudtagning i forbindelse med analyse af metal og kompositter indeholdende metal.

Der vil lejlighedsvis være kurerrejser i ind- og udland.

Kvalifikationer
Du skal have uddannelse som konserveringstekniker eller bachelor fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Konservatorskolen eller en dermed ligestillet uddannelse.

Herudover vil der blive lagt vægt på, at du

• har flair for eller erfaring med at lave genstandsmonteringer og lyst til at udvikle denne kompetence

• har erfaring med konservering og dokumentation af arkæologiske metal og kompositter indeholdende metal

• har kendskab til relevant informations- og dokumentationsteknologi, herunder røntgen og scanning

• kan bidrage til områdets faglige udvikling, herunder konstruktivt i faglige diskussioner omkring opgavernes løsning samt udvikling og evaluering af metoder til konservering af arkæo-logiske kompositter

• kender relevante analysemetoder inden for fagområdet og kan udtage prøver og rådgive omkring disse

• kan varetage koordineringen af opgaver og projekter, herunder opgaver for eksterne samarbejdspartnere

• kan håndtere flere opgaver sideløbende og bevare overblikket i en hverdag

• har erfaring med eller evner i forhold til at udarbejde tilbud til eksterne kunder

• er god til at håndtere kunder

• er god til at formidle faget

• er god til at samarbejde

• udviser fleksibilitet og selvstændighed i arbejdet

• har ordenssans og er systematisk i opgaveløsningen

Du skal have kørekort til kategori B.

Løn og ansættelsesvilkår
Arbejdsstedet vil primært være i Brede. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer. Løn- og ansættelses-vilkår fastsættes i henhold til organisationsaftale med Teknisk Landsforbund for tekniske funktionærer.

Du må være indstillet på, at arbejdsstedet kan variere i kortere eller længere perioder. Der kan forekomme tjenesterejser og udstationeringer af kortere eller længere varighed, da Nationalmuseet har udstillingssteder og magasiner fordelt over det meste af Danmark, ligesom indtægtsdækkede opgaver, der ikke hjemtages til værkstederne, udføres over hele landet og i enkelte tilfælde i udlandet.

Nationalmuseet skal have mulighed for at vurdere en straffeattest til privat brug inden ansættelsen.

Stillingerne ønskes besat den 1. september 2019 eller snarest derefter

Ansøgning
Nationalmuseet arbejder aktivt for ligestilling blandt vore medarbejdere og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingerne.

Hvis ovestående har din interesse, så send en ansøgning via det elektroniske rekrutteringssystem på vores hjemmeside www.natmus.dk/job Ansøgningen skal være museet i hænde senest mandag den 5. august 2019. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 34.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos chef for Magasinering og Kulturhistorisk Konservering Anne-Kathrine Kjerulff på tlf. 41 20 65 20


Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet styrker historiebevidsthed og medborgerskab ved at belyse Danmarks og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed. Ca. 655 medarbejdere er fordelt på 3 afdelinger: Forskning, Samling og Bevaring, Museer og Slotte samt Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk





Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.




Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.