Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

3-årig postdoc inden for kunsthistorie med emnet "Genremaleri i dansk og hollandsk guldalder"

Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet søger en 3- årig postdoc inden for kunsthistorie med emnet ”Genremaleri i dansk og hollandsk guldalder”.

Postdoc-stillingen er finansieret af Ny Carlsbergfondet i samarbejde med Aarhus Universitet og Nivaagaards Malerisamling.

Der er tale om en tre-årig postdoc-stilling med en arbejdstid på 37 timer/uge.

Stillingen er ledig til besættelse pr. 1.august 2021 eller snarest muligt herefter.

Institut for Kommunikation og Kultur støtter skabelsen af en mangfoldig arbejdsplads og opfordrer alle kvalificerede ansøgere til at søge stillingen uanset personlig baggrund.

Projektet
Forskningsprojektet tager udgangspunkt i samlingsområderne dansk og hollandsk guldalder på Nivaagaards Malerisamling og i en generel undren over, hvorfor genremaleriet fra den hollandske guldalder har bevaret sin popularitet og position i kunsthistorien, mens en stor del af dansk genremaleri er faldet i agtelse og forskningsinteresse og er blevet afskrevet som kitschet sentimentalisme. Hvad har præget receptionen af de to nationale perioders kunst, og hvilke teorier kan med fordel anvendes for at uddybe forskelle og ligheder i oplevelsen af dansk og hollandsk genremaleri? Med stillingen ønskes også en styrkelse af forbindelsen mellem de to samlingsområder gennem eksempelvis en belysning af danske 1800-tals kunstneres opfattelse af eller inspiration fra hollandsk 1600-tals kunst.

Alle forskningsresultater tænkes publiceret i relevante forsknings- og formidlingstidsskrifter, gerne internationale, og forventes at sætte sig afgørende spor i museets formidling i form af værktekster, en fremtidig publikation om museets hollandske samling og/eller en udstilling.

Undervisning og vejledning
Postdoc-stillingen vil primært være forskningsbaseret, men 20% af arbejdstiden er forbeholdt undervisning og vejledning på både bachelor- og kandidatniveau samt mødedeltagelse og andre fagrelevante aktiviteter på Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi.

I betragtning af uddannelsernes internationale fokus forventes den kommende postdoc at kunne undervise på både engelsk og dansk.

Kvalifikationer
Ansøgere skal have en ph.d. eller skal kunne dokumentere tilsvarende kvalifikationer i et for stillingen relevant fagfelt. Ansøgere med følgende kvalifikationer vil blive foretrukket:

  • en internationalt orienteret forskningsprofil
  • forskningspublikationer af høj international standard, set i perspektivet af ansøgerens karrieretrin
  • en innovativ ph.d.-afhandling
  • kommunikative og sociale færdigheder, der gør den kommende postdoc i stand til at engagere sig produktivt både i udviklingen af forskningen på Nivaagaards Malerisamling og i fagmiljøet på Aarhus Universitet
Desuden anses det som en fordel, hvis ansøgere kan dokumentere:
  • tilstrækkelige danskkundskaber til at kunne læse dansksproget forskning og arkivalier
  • relevant undervisningserfaring på universitetsniveau
  • erfaring med deltagelse i nationale og internationale forskningsnetværk
  • udlandsophold på et eller flere internationalt anerkendte forskningsinstitutioner
Ansøger skal fremsende et forskningsforslag, der skal udføres inden for rammerne af emnet ”Genremaleri i dansk og hollandsk guldalder” (maks. tre sider).

OBS: Ansøgninger uden vedlagte publikationer (højst fem) vil ikke blive taget i betragtning.

Arbejdssteder
Kandidaten bliver ansat på Aarhus Universitet, men der forventes regelmæssig tilstedeværelse på både Nivaagaards Malerisamling og Aarhus Universitet. I forbindelse med ansættelsen indgås en konkret samarbejdsaftale om fordelingen af tilstedeværelse på de to arbejdssteder.

Aarhus Universitet respekterer balancen mellem arbejdsliv og privatliv og stræber efter at skabe et arbejdsmiljø, hvor denne balance kan bevares. Se Balance mellem familie- og arbejdsliv for yderligere oplysninger.

Aarhus Universitet tilbyder også et udviklingsprogram for yngre forskere rettet mod karriereudvikling for postdocs på AU.

Internationale ansøgere
Internationale ansøgere opfordres til at se Attraktive arbejdsvilkår for yderligere information om fordelene ved at arbejde på Aarhus Universitet og i Danmark, herunder sundhedssystemet, betalt ferie og, hvis det er relevant, børnepasning og skolegang. Aarhus Universitet tilbyder en bred vifte af tjenester til internationale forskere og ledsagende familier, herunder en flyttetjeneste og karriererådgivning for medfølgende partnere. For information om beskatning, se Skattemæssige aspekter i forbindelse med udenlandske forskeres ansættelse ved Aarhus Universitet

Afdelingen/enheden
Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi udbyder uddannelser inden for kunsthistorie, æstetik og kultur, visuel kultur og museologi, herunder den engelsksprogede masteruddannelse MA Curating.

Afdelingen har ca. 50 ansatte forskere og undervisere. Halvdelen er ansat i tidsbegrænsede stillinger som postdocs og ph.d-studerende, og halvdelen er fastansatte professorer, lektorer og adjunkter. Du kan læse mere om afdelingen her: https://cc.au.dk/om-instituttet/afdelinger/kunsthistorie-aestetik-kultur-og-museologi/

Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi udgør en af de ni afdelinger ved Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet. Instituttet hører under Faculty of Arts. Yderligere information om instituttet, forskningsprogrammerne, afdelingerne og forskellige aktiviteter findes på instituttets hjemmeside.

Nivaagaards Malerisamling
Nivaagaards Malerisamling blev stiftet i 1908 af godsejer, fabrikant, politiker og kunstsamler Johannes Hage (1842-1923). Museet baserer sig på hans samling af italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder, og der tilføjes stadig nyerhvervelser inden for disse samlingsområder. Museet har med et rigt udstillings- og arrangementsprogram oplevet et stærkt stigende besøgstal i de senere år og står i 2021 over for en omfattende fondsfinansieret klimarenovering af museet. I udstillinger og forskning har Malerisamlingen deltaget i et nyt blik på dansk guldalder med udstillinger og publikationer om kunstnere som Martinus Rørbye, Ditlev Blunck, J.L Jensen og senest Wilhelm Marstrand, gerne i samarbejde med andre museer. Det indgår i museets forskningsstrategi ligeledes at iværksætte forskning i den italienske og nederlandske del af samlingen og gerne i forbindelser på tværs af de tre samlingsområder for at styrke museets sammenhæng og egenart.

Kontakt
For yderligere information om stillingen, kontakt venligst afdelingsleder lektor Lise Skytte Jakobsen, Aarhus Universitet (kunlsj@cc.au.dk, tlf. 61303916) og museumsdirektør Andrea Rygg Karberg, Nivaagaards Malerisamling (ark@nivaagaard.dk, tlf. 49141017).

Hvis du har behov for hjælp i forbindelse med at uploade din ansøgning eller spørgsmål vedrørende ansættelsesprocessen, er du velkommen til at kontakte Arts HR: e-mail: hsi@au.dk.

Kvalifikationskrav
Ansættelse som postdoc forudsætter videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau.

FormaliaHvis ikke andet er angivet i stillingsopslaget skal ansøgningen udfærdiges på engelsk. Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge. Ansøgningsfristen er kl 23.59 dansk tid.

Der kan benyttes shortlisting til at udvælge kandidater, der skal gå videre til en udfoldet faglig bedømmelse. Udvælgelsen sker ved et udvalg nedsat af institutlederen. Se her for yderligere information om shortlisting på Arts: http://medarbejdere.au.dk/fileadmin/user_upload/Proces_for_shortlisting_december_2017.pdf

Faculty of Arts
Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.
Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.

Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 275 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.
Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.

Læs mere på arts.au.dk

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Frist: 3. marts 2021

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.