AC-specialist til IT-arkitektur og forretningsmodellering

Er koblingen mellem forretning og IT-arkitektur din spidskompetence?

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering er den drivende kraft i arbejdet med at udnytte mulighederne for at bruge data effektivt og innovativt til gavn for samfundet. Vi arbejder med de mest relevante data om vores land og samfund og sikrer, at offentlige data er let tilgængelige og kan kombineres på tværs. Det skaber bedre beslutningsgrundlag og mere effektive løsninger, som kommer hele samfundet til gode. Styrelsen er en del af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kommer til at indgå i kontoret Metode og Teknologi, der har til opgave at udstikke retning og sætte rammer for valg af overordnede teknologier, it-arkitektur og standardisering. Inden for den fællesoffentlige arkitektur og standardisering er den primære opgave at sørge for, at data kan tale sammen. Herudover arbejder vi med forretningsmodellering, screening af projekter, styring af it-drift samt informationssikkerhed. Metode og Teknologi er ét af 12 kontorer i styrelsen og har 20 medarbejdere.

Dine arbejdsopgaver:
Du skal arbejde med forretnings- og it-arkitektur i praksis og være med til at drive styrelsens arkitektur og standardiseringsaktiviteter. Du vil få mulighed for at arbejde med mange udfordrende og afvekslende opgaver, hvor der i øjeblikket især er fokus på at:

 • Implementere styrelsens overordnede forretnings- og it-arkitektur
 • Modellere forretningsbegreber og -processer
 • Understøtte integration mellem styrelsens systemer
 • Indgå i tværoffentligt samarbejde om arkitektur og standarder
 • Udvikle og konkretisere styrelsens arkitekturramme

Din rolle indebærer, at du har en god forståelse for, hvilke elementer der er nødvendige i en given forretningsmodel til at kunne anvendes i en konkret løsning. Din analytiske tilgang gør også, at du evner at sammenkæde din viden og erfaring fra tidligere løsninger til senere at genbruge dette i en ny løsning.

Om dig:
Du har en uddannelse som datalog, ingeniør eller anden akademisk uddannelse med interesse for IT, og du:
 • Har minimum 2-3 års erfaring med IT arkitektur i praksis
 • Har god forretningsforståelse og kan være bindeled mellem forretning og teknik
 • Kendskab til standarder på IT og (geo)dataområdet
 • Kendskab til arkitekturrammeværker f.eks. TOGAF
 • Er analytisk, struktureret og kan drive processer frem til resultater
 • Motiveres af resultater og er vedholdende
 • Er god til at samarbejde
 • Gerne kendskab til det offentlige
 • Gode kundskaber i både dansk og engelsk

Som person brænder du for dit fagområde. Du er engageret og kan lide at lykkes med dine opgaver. Du har et godt overblik til at udvælge de rigtige løsninger. Du har en solid analytisk tilgang til opgaveløsningen og har sans for de nødvendige detaljer, men formår samtidig at være fokuseret på resultater. Du trives godt med at arbejde selvstændigt og tager ansvar for dine opgaver samtidig med, at du bidrager til teamet og er god til at kommunikere på tværs af faggrænser. Du får gode muligheder for at udvikle dig fagligt og personligt.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som AC-specialist – evt. specialkonsulent afhængig af din erfaring - i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten med mulighed for forhandling af tillæg. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner.

Ønsker du yderligere oplysninger
Du er velkommen til at kontakte kontorchef Bente Nielsen på telefon 7254 5656 eller funktionsleder Carsten Hougs Lind på telefon 7254 5568.

Ansøgning
Du søger stillingen online via linket ”Søg stillingen”. Vi skal have dine oplysninger, dokumentation for uddannelse, ansøgning og CV senest den 4. marts 2018. Samtaler forventes afholdt den 12. og 13. marts 2018.

Ministeriet ønsker at fremme mangfoldighed, hvorfor alle uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Viden om data der effektiviserer og skaber vækst
Vi skaber effektiviseringer i den offentlige sektor og vækst i samfundet gennem udbygning af den nationale datainfrastruktur og anvendelse af data, hvor nytten er størst. Vi har fokus på, at data er let tilgængelige via en sikker distribution, og at data kan deles og anvendes af mange på tværs af den offentlige og private sektor. Vi lægger i vores arbejde stor vægt på fællesoffentlige samarbejder og udviklingen af tværoffentlige digitale sammenhænge for data.

Læs mere på http://www.sdfe.dk
Følg os på LinkedIn.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:25. januar 2018
Udløbsdato:22. februar 2018

Ambitiøse data- og analyseprofiler søges til undervisningsområdet

Styrelsen for It og Læring

Har du lyst til at være en del af udviklingen af data i undervisningssektoren og er du vild med at arbejde med data, tal og analyser? Så er et job som fuldmægtig i Center for Data og Analyse lige noget for dig. Hvem er vi? Styrelsen for It og Læring...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:23. februar 2018

Styrelsen for Patientsikkerhed søger medarbejder til implementering af tilsyn med den social- og plejefaglige indsats

Autorisation og Analyse

København
Styrket tilsyn på ældreområdet Vil du være med til at implementere et nyt risikobaseret tilsyn på det sociale område? Vil du være med til at sikre synergieffekter mellem tilsynet med den sundhedsfaglige indsats og tilsynet med den social- og plejefa...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:27. februar 2018

Teknisk specialist med interesse for offshore og arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet

København
Er du ingeniør, maskinmester el. lign. med viden om indvinding og produktion af olie og gas? Vil du arbejde med sikkerhed og sundhed i forbindelse med olie- og gas aktiviteter offshore? Og er du god til at samarbejde og dele din viden? Så har vi en ...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:23. marts 2018

Vækstrådgiver på arbejdsmarkedområdet til den danske ambassade i Myanmar

Udenrigsministeriet

København
VÆKSTRÅDGIVER PÅ ARBEJDSMARKEDSOMRÅDET TIL DEN DANSKE AMBASSADE I MYANMAR Har du faglig indsigt og erfaring fra politikudvikling, lovgivning og regulering på arbejdsmarkedsområdet i Danmark i bredeste forstand, og har du lyst til at bidrage til bære...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:22. februar 2018

Tekniker til partikelmålinger og forskning i kemisk arbejdsmiljø

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

København
Har du mod på at bidrage til forskningen i arbejdsmiljø indenfor partikler og kemi? Og vil du være en del af et fagligt stærkt miljø, hvor forskning har stor betydning og troværdighed er afgørende? Så har vi en spændende stilling i forskningsgruppen...