Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Administrerende direktør til Diabetesforeningen

Vores nye direktør brænder for sagen brænder igennem i offentligheden og får respekt og tilslutning for måden, det sker på.

Diabetesforeningen søger en direktør, der dedikeret og målrettet vil gå til opgaven med at styrke behandling og livskvalitet for de mange mennesker, der rammes af type 1- eller type 2-diabetes.

Diabetesforeningen arbejder som patientforening for at forbedre livskvaliteten for diabetikere samt løfte behandling og forebyggelse på baggrund af ny viden og teknologi. Foreningen er efter en omstillingsperiode konsolideret og i god balance. Den nye direktør vil møde en professionel og samarbejdende organisation, der består af dedikerede fagprofessionelle og frivillige. Direktøren vil få en stærk platform at gøre sin indflydelse gældende på - samt sparring og støtte til at indfri foreningens visioner og strategiske målsætning.

Dine ansvarsområder

Den administrerende direktør (CEO) for Diabetesforeningen rådgiver de politiske organer, udvalg og lokalforeninger og repræsenterer foreningen i tæt samarbejde med Hovedbestyrelsen, som har indsigt i patientperspektivet og brænder for sagen. Direktøren varetager medlemmernes interesser på den sundhedspolitiske arena. Samtidig skal direktøren have blik for forretningen og evne at tiltrække ressourcer gennem partnerskaber, attraktive tilbud for medlemmerne og meningsfulde samspil med frivillige og samarbejdspartnere.

Hovedkontoret er organiseret i et politisk sekretariat og fem afdelinger med erfarne chefer, der tilsammen udgør ledergruppen. Direktøren får ansvar for at lede hovedkontoret og ledergruppen.

Hovedopgaver i tæt samarbejde med Hovedbestyrelsen

 • Bidrage til organisationens løbende forbedring af interne processer og ansvarsfuld og målrettet anvendelse af ressourcerne.

 • Lede arbejdet med at videreudvikle foreningens strategi og medlemstilbud.

 • Skabe grobund for vækst og styrke interessevaretagelsen over for politikere, sundhedsvæsen og offentlighed.

 • Drive udvikling og implementering af foreningens politik og aktiviteter.

 • Kommunikere mål og visioner internt og eksternt.

 • Bidrage til at tiltrække nye medlemmer og frivillige i alle aldersgrupper som en forudsætning for, at foreningen fortsat kan skabe resultater og netværk for patienter og pårørende.

 • Tegne foreningen i offentligheden og - med sin aktive tilstedeværelse og synlighed i de faglige og politiske miljøer - bidrage til at skabe opmærksomhed og respekt om sagen.

 • Sætte sig i spidsen for anvendelsen af nyskabende metoder for at involvere og engagere de vidt forskellige medlemssegmenter og sikre, at foreningens rådgivningstilbud er relevante, spændende og lettilgængelige for alle.

 • Personen

  Den administrerende direktør skal først og fremmest kunne agere i en politisk styret interesseorganisation, herunder især være opsøgende og i stand til at facilitere et velfungerende samarbejde mellem foreningens politiske organisation, det frivillige bagland, medlemmerne, hovedkontorets ledere og medarbejdere, fageksperterne i Diabetesrådet samt en bred kreds af eksterne interessenter og samarbejdspartnere.

  Det forventes, at den nye direktør er en stærk og visionær talsperson, der oprigtigt er dedikeret til opgaven med at udvikle gode tilbud og løsninger for mennesker med diabetes og deres pårørende. Den pågældende skal gennem sit hidtidige virke have demonstreret samfundsengagement og evne til at brænde igennem i offentligheden. Indsigt i og erfaring fra sundhedsvæsenet vil være en fordel men ikke et krav.

  Den rette profil har stærke ledelseskompetencer og balancerer autoritet med lydhørhed, involvering og relationskompetence. Direktøren skal være en dynamisk, strategisk og visionær leder, der kan sætte mål og retning og selv gå forrest som rollemodel for medarbejderne.

  Foreningen forventer, at direktøren besidder høj integritet og troværdighed, og at den pågældende profil værdsætter rådgivning baseret på dokumentation og forskningsbaseret viden. Diabetesområdet er præget af stærke økonomiske interesser, og direktøren skal via sin optræden, kommunikation og alliancedannelse kunne præge den sundhedspolitiske dagsorden og derigennem sikre patientperspektivet en markant og ligeværdig position. Det vil være en ubetinget fordel, at direktøren har erfaring fra positioner, hvor arbejdet med interessevaretagelse har været en vigtig opgave og funktion.

  Direktøren forventes at have relevant og dokumenteret ledelseserfaring.

  Løn og ansættelsesvilkår

  Ansættelse på direktørkontrakt. Tiltrædelse 1. januar 2021.


  Mere af samme slags?

  Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
  Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

  Mere af samme slags?

  Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
  Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.