Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingschef i Sundhedsdatastyrelsen - Brænder du for ledelse, sundheds-it og samarbejde på tværs?

Om os
Sundhedsdatastyrelsen har til opgave at skabe sammenhæng i sundhedsdata og digitale løsninger til i det danske sundhedsvæsen. Vi bruger digitalisering til at gøre en forskel for patienter, pårørende og ansatte i hele sundhedsvæsenet med konkrete digitale løsninger. Vi udnytter sundhedsdata til bedre styring og kvalitetsudvikling, og vi varetager, sammen med den øvrige sundhedssektor, cybersikkerhed på området. Endelig hjælper vi som Koncern it-funktion andre dele af Sundheds- og Ældreministeriets koncern med at lave værdiskabende digitale løsninger. Vi er cirka 300 medarbejdere, der med høj faglighed arbejder for at gøre Danmark sundere gennem brug af sikre data og stærk digital sammenhæng i sundhedsvæsenet.

Om stillingen som afdelingschef
Vi søger en visionær og ambitiøs afdelingschef til Udvikling, Strategi og Arkitektur (USA), som sammen med ledere og medarbejdere i afdelingen samt vores mange samarbejdspartere på sundhedsområdet kan bringe digitaliseringen af sundhedsområdet videre. Som afdelingschef har du mulighed for at sætte et tydeligt præg på den fortsatte udvikling af tværgående digitale løsninger i sundhedsvæsenet. Samtidig vil du være en del af den tværgående ledelse af Sundhedsdatastyrelsen og sammen med direktion og chefkollegaer tage et fælles og løsningsorienteret ansvar for styrelsens strategiske retning, opgaver og den samlede organisation.

Vi tilbyder et stærkt, fagligt miljø med udviklende arbejdsopgaver og håndtering af komplekse problemstillinger i samarbejde med eksterne parter i bl.a. regioner, kommuner og praksissektoren og deres interesseorganisationer. Du får mulighed for at arbejde med førende teknologier og løsninger på sundhedsområdet.

Om afdelingen
Afdelingen for udvikling, strategi og arkitektur består af ca. 40 dygtige og engagerede medarbejdere og ledere med kompetencer inden for bl.a. projekt- og programledelse, it-arkitektur, policyudvikling og systemforvaltning. Afdelingen rummer en række faglige sektioner og teams, som bl.a. varetager forvaltning og udvikling af national it-infrastruktur på sundhedsområdet som National Serviceplatform og Fælles Medicinkort samt projekt- og programledelse for større, komplekse udviklingsinitiativer på tværs af hele sundhedssektoren. Aktuelt omfatter det bl.a. arbejdet med at etablere et samlet patientoverblik, digitalisering af vandrejournalen for gravide og arbejdet med at klargøre it-infrastrukturen til overgangen til MitiD.

Som afdelingschef skal du i samarbejde med sektions- og teamledere varetage den overordnede ledelse og udvikling af afdelingens aktiviteter i tæt koordination og dialog med direktion, andre afdelinger og Sundheds- og Ældreministeriets departement.

Vi lægger vægt på et uformelt miljø præget af høj faglig stolthed og stort engagement i at gøre vores fælles sundhedsvæsen endnu bedre. Vi har højt til loftet og respekt for hinanden, så der er både plads til grin og fordybelse.

Om dine erfaringer og kvalifikationer
Vi søger en afdelingschef, som har erfaring fra en it-tung organisation og vil bringe denne viden i spil i et datadrevet og gennemdigitaliseret dansk sundhedsvæsen. Du har en relevant videregående uddannelse og mestrer flere af disse kompetencer:

 • Solid ledelseserfaring – gerne med ledelse af ledere
 • Kendskab til sundhedsvæsenet og sundheds-it
 • Erfaring fra politisk styrede organisationer
 • Erfaring med tværoffentligt samarbejde
 • Erfaring med at styre og drive it, herunder projektledelse, kontrakthåndtering og leverandørstyring
 • Stærke analytiske kompetencer og et struktureret mindset, hvor du både kan bevare overblikket og har sans for detaljen
Derudover er du drevet af:

 • At involvere, være i dialog, manøvrere og håndtere interessenter på flere niveauer og med forskellige hensyn, så der findes løsninger på komplekse problemstillinger. Du har politisk flair og forstår den politiske kontekst og fællesoffentlige governancestruktur omkring vores opgaver.
 • At skabe gode relationer med veludviklede kommunikations- og samarbejdsevner – også når det kan være svært.
 • At være en sparringspartner og bruge din gennemslagskraft i en åben og involverende ledelsesstil. Du er udadvendt og imødekommende.
 • At sætte mål og retning for din afdelings arbejde og skabe klare resultater
 • At bringe medarbejdernes kompetencer i spil på tværs af styrelsen med henblik på sammenhængende opgaveløsning af høj kvalitet og en velfungerende drift.
 • At give plads, begejstre og vise tillid.
Om ansættelsen
Ansættelse sker i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i gruppe 1 (lønramme 37). Ansættelsen sker som udgangspunkt på åremål. Stillingen indebærer, at du kan sikkerhedsgodkendes.

Kontakt os gerne
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos direktør i Sundhedsdatastyrelsen, Lisbeth Nielsen på lnie@sundhedsdata.dk eller vicedirektør Vibeke van der Sprong, på vvds@sundhedsdata.dk med angivelse af mobilnummer, hvorefter du vil blive kontaktet.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Første ansættelsessamtale forventes afholdt i uge 43-44. Ansøgere, der går videre til 2. samtale, vil gennemgå et testforløb med fokus på færdigheder og ledelseskompetencer. 2. samtaler afholdes i uge 46.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.