Afdelingslæge / overlæge til Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, ungdomspsykiatrisk afsnit U1, Roskilde

Ved Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, ungdomspsykiatrisk afsnit U1, Roskilde, er en stilling som afdelingslæge/overlæge ledig fra den 1. januar 2021 eller efter nærmere aftale. Stillingen er på 37 timer pr. uge.

Kompetencer
Stillingen kan søges af speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri med nedenstående kvalifikationer:

 • Medicinsk ekspertise

Speciallægeanerkendelse, gerne suppleret med psykoterapeutisk videreuddannelse. Klinikken påskønner psykoterapeutisk interesse hos ansøger.

 • Kommunikation

Erfaring og uddannelse inden for kommunikation. Det vil være en fordel, hvis ansøgeren kan indgå som underviser

 • Ledelse/administration

Det er ønskeligt, at ansøgeren kan indgå i faglig ledelse og/eller delegeret ledelse. Stillingen kræver faglig ledelse og fokus på uddannelse af andre faggrupper og yngre kolleger

 • Sundhedsfremme

Pædagogisk indsigt og viden som kan indgå i forældreundervisning m.v.

 • Akademiker

Det vil være ønskeligt, hvis ansøgeren har forskningsmæssig erfaring eller interesse

 • Professionel

Kunne arbejde selvstændigt herunder administrere egne ressourcer afbalanceret med de fordringer, der er af behandlingsmæssig, etisk og juridisk art.

Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1, Roskilde (døgnafsnit)
Afsnittet har 20 sengepladser fordelt på 4 modtagepladser, 8 almene pladser og 8 intensive pladser. Afsnittet modtager patienter i såvel elektive som akutte forløb.

Vi prioriterer det sammenhængende patientforløb og kontinuitet for den enkelte behandler højt. Man følger således ”sine egne patienter” gennem alle faser af indlæggelsesforløbet.

Vi er en stor og højt kvalificeret behandlergruppe med hver vores specialviden på forskellige områder. Du får mulighed for sparring med 3 speciallægekolleger, specialpsykolog, 2 socialrådgivere samt uddannelseslæger og uddannelsespsykologer.

U1 har desuden tilknyttet et OPUS team, hvor 4 særligt uddannede OPUS behandlere varetager opgaven med intensiv, psykosocial behandling af unge med deputerende skizofreni. OPUS teamet sikrer i samarbejde med U1’s speciallæger og socialrådgivere kontinuiteten mellem det ambulante, den sygehusbaserede og den sociale indsats.

Der er et tæt samarbejde mellem alle faggrupper i U1, og afdelingslægen/overlægen forventes at indgå i understøttelse af det miljøterapeutiske arbejde. Personalet arbejder helhedsorienteret, hvor biologi, udviklingspsykologi, psykopatologi, diagnostik, psykofarmakologi og psykoterapi forsøges udviklet og integreret på højeste niveau.

Vi arbejder mentaliseringsbaseret på baggrund af en dynamisk referenceramme med respekt for og inddragelse af den nyeste teoretiske viden indenfor såvel det samlede psykologiske som det psykiatriske felt.

Bygningen understøtter på bedste måde de børne- og ungdomspsykiatriske opgaver i relation til døgnregi, herunder både individuel behandling og miljøterapi. I samme bygning er der desuden et selvstændigt afsnit til børn med 9 pladser, og der er et tæt, velfungerende samarbejde mellem de to afsnit.
Afsnittet medvirker i den postgraduate uddannelse af yngre læger og i den kliniske undervisning af studenter.

Du kan læse mere om afsnittet her

Arbejdsopgaver

 • Undersøgelses- og behandlingsopgaver i døgnafsnittet og i OPUS
 • Deltagelse i ugentlige tværfaglige konferencer, uddannelse af yngre læger og bidrage til at udvikle det akademiske miljø
 • Medansvarlig for planlægning og koordinering af patientforløb
 • Ansvarlig for vejledning, undervisning, rådgivning til forældre og samarbejdspartnere

Du vil som afdelingslæge/overlæge få stor indflydelse på din hverdag med mulighed for subspecialisering inden for områder, du finder særligt interessante.

Vi tilbyder dig:

 • Grundig introduktion
 • En afvekslende hverdag – med børn og unge og familier i centrum
 • Samarbejde i et kompetent, tværfagligt udviklende miljø
 • Deltagelse i afsnittets interne og eksterne konferencer og supervision

Løn og ansættelsesforhold
Løn i henhold til gældende overenskomst.
Afdelingslægestillinger er normalt vagtfri. Overlæger kan efter aftale indgå i bagvagtsfunktion.

Ansættelsen er betinget af, at der senest ved tiltrædelsen foreligger tilfredsstillende børne- og straffeattest til offentligt brug.

Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri dækker hele Region Sjælland. I regionen bor der ca. 185.000 børn og unge. Afdelingen består af otte kliniske afsnit, og de enkelte afsnit har selvstændig daglig ledelse, der alle refererer til afdelingsledelsen. Der er ca. 300 ansatte. Afdelingsledelsen og ledelsessekretariatet er placeret i Roskilde.
Lægegruppen består af: 26 speciallæger og 16 læger i uddannelsesforløb. Lægegruppen har månedligt fælles lægemøde ud over afsnitsvise lægefaglige møder.

Afdelingen deltager i den kliniske undervisning af medicinske studenter ved Københavns Universitet.
Afdelingen har et forvagtslag med funktion fra kl. 08.00-22.00 i Roskilde på alle dage samt bagvagt i beredskab. I Roskilde samarbejder afdelingen med voksenpsykiatrien, der har en døgnbemandet psykiatrisk akutmodtagelse PAM, der er åben for alle regionens borgere.

 • Afdelingen prioriterer høj faglighed og har stort fokus på læringsmiljø, hvorfor læring i hverdagen, men også mere formaliseret undervisning prioriteres højt
 • Uddannelsesaktiviteter i forhold til såvel grund-, videre- og specialistuddannelser
 • Afdelingen er godkendt til alle specialets regionsfunktioner
 • Afdelingen har godkendte supervisorer inden for flere specialistretninger
 • Det psykoterapeutiske arbejde vægtes højt. Klinik for Psykoterapi og Selvmordstruede tilbyder undervisning og supervision til Yngre Læger og psykologer under uddannelse
 • I samarbejde med Psykiatriens Forskningsenhed, Region Sjælland har vi i afdelingen aktuelt ansat en forskningslektor, to Ph.d.-studerende og en post doc. Du kan læse mere om Forskningsenheden her

Yderligere oplysninger
Du er meget velkommen til at kontakte afsnitsledelsen ved overlæge Christine Anhøj og afdelingssygeplejerske Tina Fibiger Gildberg, 58 53 80 20 eller ledende overlæge, Ph.d. Jesper Pedersen, 51 16 79 99 med henblik på en uformel drøftelse.

Ansøgning
Ansøgning vedlagt dokumentation for uddannelse og tidligere beskæftigelse fremsendes elektronisk via ’søg jobbet’.

Ansøgningsfrist 4. november 2020.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt 9. november 2020.

”Mennesker og muligheder – en psykiatri med relationer”

Om Psykiatrien
Psykiatrien Region Sjælland er en behandlingspsykiatri, der består af en række sengeafsnit og ambulante enheder rundt omkring i regionen. Vi varetager den psykiatriske forsknings-, uddannelses- og akutforpligtelse i Region Sjælland. Vi udvikler og formidler løbende en bred vifte af psykiatriske tilbud til regionens borgere.

Med ibrugtagning af det nye psykiatrisygehus i Slagelse i 2015 har Psykiatrien samlet sengeafsnit og specialiserede funktioner tre steder: Slagelse, Roskilde og Vordingborg. De ambulante enheder er placeret i de større byer i regionen.

Psykiatrisygehuset i Slagelse er et af Europas største og mest moderne sygehuse. I byggeriet er inddraget banebrydende elementer indenfor arkitektur, brugen af lys samt kunst og natur, der også har behandlingsmæssig betydning. 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der matcher din søgning

Ph.d. studerende til Enheden for Børn og Unge med Overvægt, Børne- og Ungeafdelingen, Holbæk Sygehus

Region Sjælland

Sorø
Ph.d.-studerende søges til Enheden for Børn og Unge med Overvægt, Børne- og Ungeafdelingen, Holbæk Sygehus Har du lyst til at prøve kræfter med klinisk forskning? Og har du samtidig lyst til at være en del af en veletableret forskningsgruppe med et ...
Indrykket:20. oktober 2020

Overlæge/Afdelingslæge til Pædiatrisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Region Sjælland

Sorø
Overlæge Afdelingslæge til Pædiatrisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde Ved Pædiatrisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde er en stilling som overlæge afdelingslæge ledig til besættelse fra 01.01.21 eller efter nærmer...
Indrykket:19. oktober 2020

Speciallæge intern medicin : endokrinologi Nykøbing F / Steno Diabetescenter

Region Sjælland

Sorø
Har du lyst til nye udfordringer er her en mulighed. Sygehuset har en overskuelig størrelse, vi kender hinanden og har et godt samarbejde på tværs af både afdelinger, faggrupper og specialer både kollegialt og fagligt. Afdelingen råder over 160 seng...
Indrykket:16. oktober 2020

Anæstesiologisk overlæge til Danmarks talentudviklingssygehus - Nykøbing F. Sygehus

Region Sjælland

Sorø
Nykøbing F. Sygehus tilbyder vand, forskning, frihed, fleksibilitet og billige boliger Vi tilbyder en masse og meget mere, end du regner med. Hvis du er en af vores kommende overlæger til anæstesiologisk afdeling, så har vi en fantastisk pakke til d...
Indrykket:2. oktober 2020

Speciallæge i neurologi til apopleksi

Region Sjælland

Sorø
State-of-the-art behandling af apopleksipatienter i Region Sjælland Vi samler akut apopleksi på Sjællands Universitetshospital. Derfor søger vi flere gode kolleger til en stærk tværfaglig indsats. Vi skal være helt i front, når det gælder patienter ...
Indrykket:25. september 2020

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der matcher din søgning

Ph.d. studerende til Enheden for Børn og Unge med Overvægt, Børne- og Ungeafdelingen, Holbæk Sygehus

Region Sjælland

Sorø
Ph.d.-studerende søges til Enheden for Børn og Unge med Overvægt, Børne- og Ungeafdelingen, Holbæk Sygehus Har du lyst til at prøve kræfter med klinisk forskning? Og har du samtidig lyst til at være en del af en veletableret forskningsgruppe med et ...
Indrykket:20. oktober 2020

Overlæge/Afdelingslæge til Pædiatrisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Region Sjælland

Sorø
Overlæge Afdelingslæge til Pædiatrisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde Ved Pædiatrisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde er en stilling som overlæge afdelingslæge ledig til besættelse fra 01.01.21 eller efter nærmer...
Indrykket:19. oktober 2020

Speciallæge intern medicin : endokrinologi Nykøbing F / Steno Diabetescenter

Region Sjælland

Sorø
Har du lyst til nye udfordringer er her en mulighed. Sygehuset har en overskuelig størrelse, vi kender hinanden og har et godt samarbejde på tværs af både afdelinger, faggrupper og specialer både kollegialt og fagligt. Afdelingen råder over 160 seng...
Indrykket:16. oktober 2020

Anæstesiologisk overlæge til Danmarks talentudviklingssygehus - Nykøbing F. Sygehus

Region Sjælland

Sorø
Nykøbing F. Sygehus tilbyder vand, forskning, frihed, fleksibilitet og billige boliger Vi tilbyder en masse og meget mere, end du regner med. Hvis du er en af vores kommende overlæger til anæstesiologisk afdeling, så har vi en fantastisk pakke til d...
Indrykket:2. oktober 2020

Speciallæge i neurologi til apopleksi

Region Sjælland

Sorø
State-of-the-art behandling af apopleksipatienter i Region Sjælland Vi samler akut apopleksi på Sjællands Universitetshospital. Derfor søger vi flere gode kolleger til en stærk tværfaglig indsats. Vi skal være helt i front, når det gælder patienter ...
Indrykket:25. september 2020