Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingsleder for Projekt og Anlæg

Afdelingsleder for Projekt og Anlæg søges til Sønderborg Kommune

Vil du være med til at udvikle og vedligeholde kommunens infrastruktur og grønne områder så vi kan skabe attraktive rammer for kommunens borgere. Og vil du være med til at skabe rammer for spændende oplevelser og ikke mindst være med på kommunens grønne omstilling?

Sønderborg Kommune arbejder engageret for at skabe spændende byudvikling, der kan tiltrække nye borgere og give vores nuværende borgere de bedste rammer for et godt liv. Derfor udvikler vi også konstant kommunens infrastruktur med nye vejprojekter, udvidelse af super-cykelstier samt byggemodninger for at gøre kommunen attraktiv og innovativ. Også den grønne omstilling af kollektiv transport er en vigtig prioritet for kommunens Project Zero engagement de kommende år. I det arbejde spiller afdelingen Projekt og Anlæg en stor rolle. Desuden deltager Projekt og Anlæg i kommunens store prestige-events fx Tour de France og Royal Run som er lige rundt om hjørnet.

Projekt og Anlæg

Afdelingen består af 27 fagligt engagerede ansatte, der løser opgaver med stort engagement og selvstændighed. Projekt og Anlæg løser myndigheds-, planlægning, anlægs- og driftopgaver på vej- og trafikområdet. Afdelingen arbejder efter bestiller-udfører-modtager modellen, og udfører opgaver i samarbejde med kommunens entreprenørafdeling Vej og Park eller eksterne entreprenører.

Afdelingen deltager i mange af kommunens store prestige-projekter såsom Tour de France, Royal Run og Project Zero, som alle er tværgående forvaltningsopgaver. Projekt og Anlæg har et stort ansvar for at drive projekterne i samarbejde med kolleger både på tværs af kommunens afdelinger og eksterne aktører i området.

Projekt og Anlægs fagområder er blandt andet

 • anlæg, drift og vedligehold af vej-, fortov- og stibelægning samt gadelys, signalanlæg og vejudstyr
 • drift og vedligehold broer og tunneller
 • trafiksikkerhed, cykeltrafik og kollektiv trafik
 • drift af grønne områder
 • parkering og parkeringskontrol
 • drift af Sønderborg og Gråsten havn
 • vinterbekæmpelse
 • råden over vejarealer, herunder også udeservering og arrangementer
   

Er du vores nye afdelingsleder?

Kan du lede og motivere vores fagligt engagerede medarbejdergruppe? Kan du skabe gode rammer om den effektive opgaveløsning til gavn for både ansatte og brugere af afdelingens ydelser? Er du en stærk lederprofil med lyst til på én gang nærværende og rummelig personaleledelse.

Vi prioriterer at finde en profil med tydelige lederkompetencer og ser gerne, at du har en lederuddannelse på diplom eller masterniveau eller vil være villig til at tage den. Vi vægter dine personlige kompetencer højt men det er dog også vigtigt, at du har en faglig ballast inden for anlægsbranchen. Du er måske ingeniør, måske har du stor erfaring fra rådgiver- eller entreprenøropgaver.

Vi ser nedenstående faglige og personlige kompetencer som primære i forhold til stillingen som afdelingsleder:

 • Du har forretningsmæssig forståelse og en god viden om budget og økonomi
 • Du kan agere i en politisk styret organisation
 • Du kan arbejde helhedsorienteret og skabe overblik og struktur for afdelingens opgaver
 • Du kan kommunikere visioner og værdier klart, tydeligt og involverende for at skabe følgeskab
 • Du formår at være løsningsorienteret i en organisation med masser af krydspres og en opgaveportefølje med såvel myndigheds- som serviceopgaver
 • Du har stærke sociale kompetencer, er god til at opbygge og vedligeholde relationer
 • Du har en dialogbaseret og empatisk ledelsesstil, er troværdig og tillidsvækkende


Dine centrale opgaver

Afdelingslederen for Projekt og Anlæg har det overordnede ansvar for at sikre en stabil opgaveløsning i afdelingens ansvarsområder. Du har desuden det overordnede ansvar for den økonomiske og administrative styring, den faglige ledelse samt organisations- og personaleudvikling. Blandt dine vigtigste opgaver er at

 • tage ansvar for den daglige drift
 • håndtere og styre økonomien i form af budgetlægning og –opfølgning
 • udøve personaleledelse gennem synlighed og tydelighed. Der er stort behov for, at du er en synlig, anerkendende leder, der har respekt for de professionelle medarbejdere. Du skal på samme tid kunne styre meget engagerede medarbejdere og give dem rammer, som de kan udvikle sig i og trives med
 • levere fyldestgørende og grundige beslutningsgrundlag til både ledelsen og det politiske niveau

Projekt og Anlæg er organisatorisk placeret under chefområdet Drift og Anlæg og du indgår i en ledergruppe på fire ledere og en chef. Det forventes at du bidrager konstruktivt og seriøst til ledergruppens samlede udvikling og bringer et helhedsorienteret syn ind i ledergruppens drøftelser. Du skal blandt andet gennem ledergruppens sparring og ugentlige møder loyalt give drift- og anlægschefen de bedste muligheder for at bringe sager videre op- og udad i organisationen.

Få mere at vide

Læs mere om stillingen, om Projekt og Anlæg, og ansættelsesforløbet i den udvidede job- og personprofil. Du kan også læse mere om Byrådets vision og planstrategi, Sønderborg Kommunes ledelsesgrundlag og de personalepolitiske værdier i nedenstående links.

Byrådets Vision

Ledelsesgrundlag

Personalepolitiske værdier

Du er desuden velkommen til at kontakte fungerende drift- og anlægschef Kathrine Klærke på mobil 2790 5131 eller på mail kakk@sonderborg.dk.

Ansøgning, CV og andre relevante dokumenter skal være os i hænde senest den 1. marts 2021. 

Første samtalerunde holdes den 8. marts 2021 og en eventuel anden samtalerunde holdes den 12. marts 2021.

I forbindelse med ansættelsessamtaler vil du forinden skulle gennemføre en personlighedstest (Garudas Kompetenceprofil), som du får en tilbagemelding på ved ansættelsessamtalen.

Job- og personprofil


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.