Vil jeres familie støtte og aflaste en glad dreng på 11 år?

Skanderborg Kommune søger en aflastningsfamilie til en glad dreng på 11 år
Formålet med aflastningen er at give en glad og social dreng på 11 år og drengens familie lidt aflastning i hverdagen. Aflastningens omfang er en weekend om måneden og en hverdag om måneden med overnatning. Der kan være behov for justering på sigt. Der forventes et tæt samarbejde med drengens forældre for at sikre en ensartet støtte omkring deres dreng.

Hvad har barnet brug for
Aflastningen skal være til hjælp for en glad dreng på 11 år. Han er socialt anlagt, og netop det sociale og kontakten til andre er meget vigtigt for ham. Han er typisk glad og imødekommende og gør sit yderste for at passe ind, og leve op til de forventninger der er til ham fra omverdenen. I forhold til det kommunikative og læsning er han alderssvarende til andre børn på 11 år. Han er god til at fordybe sig i en aktivitet, hvis aktiviteten har hans interesse, og han er god til den. Hans store interesse er at spille på trommer, og han går også til trommeundervisning. Med sine venner er han begyndt at spille Fortnite, hvilket interesserer ham meget for tiden. Sidst men ikke mindst kan han godt lide parkour.

Overordnet har han brug for støtte og guidning til forskellige daglige gøremål og rutiner. Han har brug for, at strukturen er ens og genkendelig hver dag, at der er indlagt regelmæssige pauser samt at blive hjulpet i overgangen fra en aktivitet til en anden. Han har brug for en voksen der er tilgængelig, og at kun én voksen taler ad gangen.

Derudover er han udfordret på forskellige områder i sin udvikling, hvilket I som aflastningsfamilie skal hjælpe ham med at håndtere på en god og konstruktiv måde. Eksempelvis kan han let blive overstimuleret, hvilket kommer til udtryk ved, at han bliver urolig. I sådanne situationer har han brug for at ro, nærvær og omsorg. Han har også svært ved at afkode sociale situationer, hvilket betyder at han har brug for hjælpe til at indgå i de sociale samspil. Det er ofte svært for ham at navigere, danne overblik og finde retning, hvilket medfører at han bliver meget forvirret. Her har han brug for, at den voksne skaber en forudsigelig hverdag med struktur og kan guide ham gennem hverdagen. Han har sanseintegrations vanskeligheder, hvilket betyder at hans krop kan have svært ved at bearbejde forskellige sanseindtryk. Han er særlig følsom over for lyd, lys, konsistensen af mad og berøring. Det betyder at I som aflastningsfamilie skal være opmærksomme på og hjælpe med at skærme ham for disse indtryk.

Hvilken familieprofil søger vi
Familieplejen i Skanderborg søger en familien som:

  • har forståelse for vigtigheden i at møde drengen på hans funktionsfunktionsniveau frem for hans alder
  • kan tilbyde ro, struktur, guidning og forudsigelighed i hverdagen
  • kan tilbyde tryghed, nærvær og omsorg
  • kan arbejde med piktogrammer og time timer
  • kan mødet barnet med en mentaliserende og anerkendende tilgang
  • besidder tålmodighed og robusthed
  • ønsker et tæt samarbejde med ressourcestærke forældre

Skanderborg kommune tilbyder
  • Netværksgruppe for aflastningsfamilier fem gange årligt
  • To årlige temaaftener

Løn og opstart
Opgaven aflønnes med 7 vederlag ud fra Skanderborg Kommunes vederlagsmodel jf. KL´s takster.

Søg stillingen
Din motiverede ansøgning, CV og øvrige relevante bilag skal være modtaget senest fredag den 9. oktober 2020 kl. 24.00.

Der afholdes ikke samtaler, men relevante ansøgere kontaktes telefonisk løbende, hvor du som ansøger vil høre nærmere om opgaven.

Hvis du vil vide mere
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til familieplejekonsulent Hanne Bech på tlf. 20 35 82 94 eller mail: hanne.bech@skanderborg.dk

 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.