Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøs kemiker til udvikling af det kemiske arbejdsmiljø

Vil du være med til at udvikle det kemiske arbejdsmiljø i Danmark? Har du lyst at kombinere din kemifaglige viden med reguleringen af det kemiske arbejdsmiljøområde? Og bliver du motiveret af at bringe din faglighed i spil hos både kollegaer i tilsynet og ind mod det politiske system? Så er det dig, vi har brug for i kontoret for Kemi og TeknikVi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked Arbejdstilsynet er den danske myndighed på arbejdsmiljøområdet. Vores mål er at fremme et sundt, sikkert og udviklende arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Vi fører tilsyn med, at virksomhederne i praksis skaber de gode rammer for deres medarbejdere, der skal til for at undgå at mennesker nedslides, kommer til skade eller får stress. Det er en gevinst for både medarbejdere, virksomheden og samfundet.

Vores forebyggende og vejledende arbejde bygger altid på den nyeste evidensbaserede viden om området – kritisk reflekteret og drøftet i et forum af fagligt højt kvalificerede kolleger.

Du kan læse mere om os på www.at.dkVær med til at sætte retning på udviklingen af det kemiske arbejdsmiljø Du bliver en del af kontoret Kemi og Teknik i Arbejdsmiljøfagligt Center i Arbejdstilsynet, hvor vi pt. er 23 medarbejdere med forskellige faglige baggrunde. I Kemi og Teknik har vi ansvaret for udvikling og regulering af dels det kemiske arbejdsmiljø, herunder bl.a. arbejde med kræftfremkaldende stoffer, asbest, grænseværdier i arbejdsmiljøet mv., dels teknikområdet som bl.a. omfatter maskiner, trykområdet, støj og stråling. Du vil blive forankret i kemi-teamet.

Der er stor politisk interesse for det kemiske arbejdsmiljø, og det er derfor vigtigt, at du befinder dig godt ved at navigere i krydsfeltet mellem høj faglighed, politiske og partsinteresser og effektiv implementering af nye tiltag. Vi står over for store opgaver med at udvikle området, fastholde fokus på effektiv forebyggelse og samtidig forenkle reguleringen. Du vil sammen med dine kollegaer i kontoret få gode muligheder for at sætte dit præg på denne udvikling. Vi tilbyder et spændende og afvekslende arbejde i et tværfagligt miljø med gode muligheder for faglig og personlig udvikling.

Du vil indgå i et team af kemikere og jurister, som sammen løser en række vigtige opgaver. Som vores nye kollega vil du bl.a. skulle:

 • behandle og forestå den kemifaglige vurdering af ansøgninger om dispensationer på epoxy-området,
 • indgå i arbejdet med en forestående revision af reglerne om kodenumre (MAL-koder),
 • arbejde på at forenkle og udvikle regelsæt og vejledninger, så det bliver lettere at forstå for virksomheder og ansatte,
 • medvirke i et større regeludviklingsprojekt med formål om bl.a. at skabe klarere regler i forhold til arbejdsmiljømålinger af kemiske stoffer i relation til fx grænseværdier,
 • understøtte de tilsynsførendes arbejde i forhold til bl.a. arbejdsmiljømålinger og på epoxy-området og
 • identificere områder, der med afsæt i data og forskningsmæssig viden med fordel kan udvikles yderligere.
Bliv vores nye kollega Vi forestiller os, at du:•har en faglig baggrund som kemiker, kemiingeniør el. lign. med relevant erfaring fra arbejde i en virksomhed eller offentlig myndighed,

 • har kendskab til arbejdsmiljøreguleringen på kemiområdet,
 • har lyst til at arbejde med policyudvikling på et tungt reguleret område,
 • er fagligt dygtig og formår at formidle din viden på en let forståelig måde – både på skrift og i tale,
 • kan tilgå kemifaglig viden og omsætte den ind i både drift og udvikling,
 • motiveres af at finde nye veje og løsninger på komplekse problemstillinger i samarbejde med dine kolleger og eksterne samarbejdspartnere og
 • er struktureret og omhyggelig og kan arbejde selvstændigt med dine sager.
Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med arbejdsmiljømålinger af kemiske stoffer.Vi finder løsninger sammen Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Arbejdstilsynet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.


Løn- og ansættelsesvilkår Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter snarest muligt og senest den 1. maj 2021.

Du bliver ansat som akademisk medarbejder eller specialkonsulent afhængig af dine kompetencer efter overenskomsten for akademikere i staten.


Spørgsmål og ansøgning Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Gro Iversen på groiv@at.dk eller tlf. nr. 7220 8610.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte Ask Blicher i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 29631726.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest senest onsdag den 24. februar 2021.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 9.ellerDownload

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.