Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøs konsulent søges til økonomistyring og datahåndtering

Brænder du for økonomistyring og håndtering af store datamængder? Motiveres du af at formidle komplicerede sammenhænge på enkle måder? Så er du måske vores nye kollega.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Økonomistyring og store datamængder
Kontoret for Institutionsøkonomi i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte varetager økonomiforvaltningen for statens årlige bevillinger og tilskud til Danmarks universiteter, professionshøjskoler, erhvervsakademier m.fl. Vi er 18 medarbejdere, der udarbejder prognoser og budgetter, udvikler og vedligeholder tilskudsmodeller, analyserer regnskaber og meget mere.

Vi søger en konsulent til kontorets team, der arbejder med tilskudsmodeller og aktivitetsprognoser. Teamet består af 5 faste medarbejdere og 2-3 studenter og arbejder med modelbaserede tilskud til uddannelsesinstitutionerne, herunder prognoser og budgetter til finansloven. Teamet står for budgettering og tilskudsberegning på i alt ca. 25 mia. kr. årligt og udgør således en central funktion i forhold til at sikre en effektiv økonomistyring i uddannelsessektoren.

Teamets opgaver spænder fra komplicerede prognoseberegninger på blandt andet store datamængder til formidling af tilskudsmodellers effekter til både de videregående uddannelsesinstitutioner og til regeringen og Folketinget.

Hovedopgaverne i teamet er:

 • Udarbejdelse af prognoser og budgetter til finansloven
 • Tilrettelæggelse af dataindhentning og beregninger
 • Udvikling af intern og ekstern rapportering
 • Formidling af tendenser på området, tilskudsmodellers effekter m.m.
Du vil som konsulent i teamet få selvstændige opgaver, der matcher din profil og vil ligeledes have koordinerende funktioner både inden for kontoret og på tværs af kontorer i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Er du vores nye kollega?
Vi forestiller os, at du:

 • er cand.polit., cand.oecon., cand.merc., cand.scient.adm., cand.scient.pol. eller lignende
 • har en høj faglighed og stærke analytiske kompetencer
 • kan formidle komplicerede problemstillinger
 • er systematisk, resultatorienteret og ansvarlig
 • har erfaring med økonomiforvaltning i en politisk styret organisation
 • har ambitioner om en fortsat faglig udvikling
 • elsker tal og data.
Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med det statslige budget- og bevillingssystem og finanslovsarbejde og/eller data på uddannelses- og forskningsområdet.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

I løbet af 2020 vil arbejds- og tjenestested blive ændret til Haraldsgade 53, 2100 København Ø.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Nicolai Ebsen på e-mail nieb@ufm.dk eller telefonnummer 7231 7844.

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg stillingen” eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have din ansøgning, CV og eksamensbevis senest søndag den 16. februar 2020.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Det kan forventes, at der i forbindelse med første samtalerunde vil være en faglig test. Første samtalerunde og anden samtalerunde forventes at blive afholdt i uge 8 og uge 9. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres der personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte
I Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte har vi ansvaret for dialog, rådgivning og tilsyn med de institutioner, der ligger under ministeriet. Derudover har vi blandt andet ansvaret for Statens Uddannelsesstøtte, udbetaling af tilskud og bevillinger til institutioner og forskere samt udvikling og drift af studieadministrative it-systemer. Vi arbejder tæt sammen med resten af Uddannelses- og Forskningsministeriet, og vi bringer vores viden og indsigt i anvendelse i forhold til politik¬udvikling, analyser, og ministerbetjening. Et godt samarbejde internt og eksternt er afgørende for, at vi løbende kan udvikle området og skabe de bedste rammer for videregående uddannelser, forskning og innovation i Danmark. Vores mål er at levere rådgivning og service af høj kvalitet samt at skabe værdi ved at løse vores opgaver effektivt og i dialog med de relevante aktører.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.