Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøs og metodestærk studentermedhjælper til Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune

Brænder du for at arbejde med store mængder registerdata, og har du et ønske om at udvikle dine evner indenfor økonomiske analyser?
Så kan vi tilbyde dig en lærerig studenterstilling i et stærkt fagligt analysemiljø på Københavns Rådhus.

Med mere end 600.000 indbyggere udgør København mere end 10 pct. af landets befolkning. Byen er samtidig blandt de hurtigst voksende i landet. København udgør en helt central del af Danmarks økonomi, og 40 pct. af den samlede produktion sker i hovedstadsregionen. Den økonomiske vækst i hovedstaden er derfor også afgørende for væksten i hele Danmark. Det stiller stadigt større krav til, at byens politikere kan træffe beslutninger på et fagligt oplyst grundlag. Vi søger en dygtig student, der kan bistå os i dette arbejde.

Om stillingen
Du bliver i ansat i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune. Du skal arbejde med både større og mindre analyser og notater til direktionen og til overborgmesteren. I dit daglige arbejde vil du bistå os med at udarbejde økonometriske, registerbaserede analyser, som kan besvare spørgsmål som fx:

  • Hvordan understøttes hovedstadens position som landets vækstmotor, og hvilke mulige løftestænger er der til at øge den økonomiske vækst i hovedstaden?
  • Hvilke konsekvenser har den grønne omstilling for hovedstaden, og hvordan skabes de bedste rammer for grøn vækst?
  • Hvad påvirker folks lyst til at bo i København, og hvilke tiltag kan medvirke til at gøre København endnu mere attraktiv som by at bo i?
  • Hvilke indsatser i beskæftigelsespolitikken hjælper bedst de ledige i arbejde?
  • Hvilke faktorer har betydning for, om unge gennemfører en ungdomsuddannelse?

Opgaver
Som student i Økonomiforvaltningen kommer du bl.a. til at arbejde med mikrodata fra Danmarks Statistik, hvorfor en del af arbejdet består i at programmere i SAS eller andre programmeringssprog og arbejde i Excel med at tilrettelægge og præsentere data. Derudover vil du også indgå i udarbejdelsen af makroøkonomiske analyser, som vil udgøre et beslutningsgrundlag til de københavnske politikere. Vi arbejder oftest projektorienteret, men der vil også være enkelte driftsopgaver samt ad hoc-opgaver. Dine opgaver bestemmes i høj grad af dine kvalifikationer og dit engagement.

Din profil
Stillingen forudsætter, at du har gennemført de første år på studiet, men stillingen er også relevant for dig, der er startet på din kandidatuddannelse. Vi lægger vægt på, at du:

  • læser en samfundsfaglig uddannelse, såsom økonomi, statskundskab, sociologi mv.
  • har flair for tal, og gerne erfaring med at arbejde i SAS eller lignende programmer
  • har en stærk analytisk sans, gode formidlingsevner og er detaljeorienteret
  • er god til at samarbejde og har lyst til at indgå i et fagligt og socialt kollegialt fællesskab

Vi tilbyder
Du bliver en del af et fagligt stærkt miljø med spændende og udfordrende analyser, der har stor politisk bevågenhed. Du får gode muligheder for at udvikle dig fagligt, og samtidig bliver du del af en arbejdsplads, hvor vi lægger vægt på et godt socialt miljø. Økonomiforvaltningen er fysisk placeret på Københavns Rådhus.

Ansættelsesvilkår
Vi tilbyder løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst. Arbejdstiden er omkring 15 timer om ugen i gennemsnit. Arbejdstid og -dage aftales nærmere. Vi er generelt fleksible, ligesom der tages hensyn til eksamensperioder. Ansættelse er hurtigst muligt, men naturligvis med hensyn til din eksamenssituation.

Mere information
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Agnete Aslaug Kjær på 3018 3193 eller fuldmægtig Christel Galsgaard Jensen på 2491 7850.

Søg via nedenstående link senest onsdag den 5. maj 2021
Vi forventer at afholde samtaler i uge 19.

Om Økonomiforvaltningen 
Økonomiforvaltningen er en af Københavns Kommunes syv forvaltninger. Vi arbejder for overborgmesteren, Borgerrepræsentationen og Økonomiudvalget og understøtter derved kommunale beslutningsorganer på højeste niveau. Sideløbende varetager vi de overordnede, koordinerende opgaver vedrørende kommunens økonomi, personale, fysiske planlægning, administration, beredskab, kommunikation og den generelle udvikling af byen. Vores mål er at fastholde og udvikle København som en af verdens bedste byer at bo i – og skabe øget vækst gennem viden, innovation og beskæftigelse.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.