Analysekontor søger en dygtig økonomistuderende til økonometriske og registerbaserede analyser

Har du en veludviklet analytisk sans og lyst til at få afprøvet studiets faglige metoder i praksis? Så har vi måske en stilling som studentermedhjælper til dig.
 
Vi skaber fundamentet for fremtiden 
Viden er det, vi skal leve af i fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi derfor for høj vækst og ny indsigt gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst. 
 
Om analysekontoret 
Analysekontoret blev oprettet i januar 2016. Hovedformålet med analysekontoret er at tilvejebringe et solidt analytisk fundament for politikudviklingen på ministeriets område. Arbejdet sker i tæt samarbejde med ministeriets styrelser.  
 
Kontorets primære opgaver er: 

  • Udarbejdelse af politiske, dagsordensættende og relevante analyser på højt fagligt niveau på ministeriets områder 
  • Systematisk opsamling af viden om uddannelse og forskning 
  • Bidrag til reformarbejdet med eksempelvis økonomiske modelberegninger 
  • Deltagelse i det løbende arbejde med politikudvikling 
Vi er i alt 13 medarbejdere i kontoret, og selvom der er høje krav til fagligheden, er vores omgangstone uformel.  
 
Du får stor indflydelse på kontorets udvikling 
Da kontoret er nyt, vil du som medarbejder få stor indflydelse på udviklingen af kontoret. Du skal bistå kontorets medarbejdere i analysearbejdet inden for uddannelses- og forskningsområdet. Arbejdsopgaverne er udfordrende og vil spænde bredt. Du vil bl.a. skulle deltage i arbejdet med økonometriske og registerbaserede analyser, hvilket indebærer programmering i f.eks. SAS og Stata. Desuden får du en vigtig rolle i udarbejdelsen i tal og baggrund til kortere analyser til brug for pressehistorier. Jobbet vil give dig mulighed for at anvende de metoder, du lærer på studiet, og samtidigt give dig indblik i de politiske processer.  
 
Du er blandt de skarpeste på din årgang og omstillingsparat 
Du er studerende på en relevant videregående uddannelse, f.eks. cand.polit., cand.oecon. eller cand.scient.oecon.  
 
Vi forestiller os, at du: 
  • Har sans for detaljerne, har en veludviklet analytisk sans og er god til at få afsluttet opgaverne 
  • Er god til at arbejde med registerdata og programmere i SAS 
  • Stærk inden for kvantitative metoder, herunder økonometriske metoder og registerbaserede analyser 
  • Er opsøgende, nysgerrig og trives i et miljø, hvor opgaverne ikke altid er klart definerede 
  • Er god til at skabe relationer, da vi løser vores opgaver sammen med andre   
 
En ambitiøs og social arbejdsplads   
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur, med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv. 
 
Løn og ansættelsesvilkår 
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriet efter overenskomst mellem Finansministeriet, OAO-S-Fællesoverenskomsten og HK-overenskomsten.  
 
Vil du vide mere om stillingen, så kontakt kontorchef Jonas Zielke Schaarup på telefonnummer 72 31 81 18 eller på e-mail jzs@ufm.dk. 
 
Søg stillingen  
Klik på knappen nedenfor eller søg via vores hjemmeside http://www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Din ansøgning inkl. CV og eksamenspapirer skal være uploadet senest torsdag den 28. februar 2018. 
 
Vi forventer at holde samtaler i uge 10. 
 
Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker. 
 
I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores to styrelser. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, økonomi, it, HR og service. 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:25. januar 2018
Udløbsdato:19. februar 2018

Økonomer til analyse og regulering af energiselskaber

Energitilsynet

Center for Varme søger økonomer til at varetage og udvikle analyser og reguleringen ca. 600 energiselskaber, der er aktive på markedet for fjernvarme. Vi har fået tilført flere ressourcer til løsning af nye og eksisterende opgaver og derfor har brug...
Indrykket:29. januar 2018
Udløbsdato:19. februar 2018

Økonom til Center for Engros og Transmission i Energitilsynet

Energitilsynet

Vil du arbejde med udviklingen af velfungerende energimarkeder? Center for Engros og Transmission søger lige nu en økonom til engrosområdet for gas og til at varetage og udvikle den økonomiske regulering af Energinet. Du får din daglige gang i Cente...
Indrykket:30. januar 2018
Udløbsdato:20. februar 2018

Økonom til Energitilsynet

Energitilsynet

Energitilsynet søger en økonom med interesse for økonomisk regulering af ikke-konkurrenceudsatte virksomheder Ønsker du at arbejde med regulering af ikke konkurrenceudsatte virksomheder for at skabe konkurrencelignende forhold for dem? Kunne du tænk...
Indrykket:2. februar 2018
Udløbsdato:26. februar 2018

ANALYTISK STÆRKE ØKONOMER MED INTERESSE FOR MENNESKERETTIGHEDER

Institut for Menneskerettigheder

København
Institut for menneskerettigheder søger en fuldmægtig samt en specialkonsulent, der kan være med til at øge brugen af data og kvantitativ analyse til at understøtte instituttets forskellige arbejdsområder. Instituttet arbejder i en verden i forandrin...
Indrykket:2. februar 2018
Udløbsdato:20. februar 2018

Økonom med skarp profil til den overordnede økonomistyring i Københavns Kommune

Team Regnskab

København
Vil du være med til at præge den overordnede styring af Københavns Kommunes økonomi, og har du lyst til at videreudvikle og optimere styringen i vores nye SAP ERP-system? Så har vi et job til dig i Økonomiforvaltningens Center for Økonomi i Københav...