Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Analytisk fuldmægtig med interesse for landbrug og flair for tal

Vil du være med til at implementere den kommende landbrugsreform i Danmark? Kan du omsætte landbrugsfaglige data til konkrete beslutningsoplæg? Trives du med komplekse problemstillinger, herunder at balancere økonomisk vækst og bæredygtighed i et af Danmarks væsentligste erhverv?

Så er du måske vores nye kollega i Team Landbrug & Analyse i Direkte Betalinger! Du skal bidrage til at udarbejde fagligt funderede beslutningsoplæg, der sikrer, at der med reguleringen opnås de ønskede effekter, samt at støtteordningerne kan forstås, kontrolleres og administreres. Du får en central placering ift. at sikre, at der er sammenhæng i hele kæden fra EU-regler til landbrugerens marker.

Opgaverne
Regulering af landbruget og landbrugsstøtte er et område, som har væsentlig samfundsmæssig betydning. Det er essentielt, at vores regulering leverer de ønskede effekter, særligt indenfor miljø, klima og biodiversitet, men også at de sikrer erhvervets fortsatte konkurrenceevne. Vores nye kollega skal således bl.a. understøtte arbejdet med at sikre et fagligt solidt fundament for fremtidens støtteordninger i den kommende EU-landbrugsreform.

Blandt dine opgaver vil være:

  • Knuse landbrugsfaglig data til brugbare analyser til understøttelse af regeldannelse, politikoplæg mv.
  • Være fagligt bindeled til øvrige enheder i styrelsen på kontrolområdet
  • Udarbejde indberetninger til EU vedr. landbrugsarealet i Danmark
  • Regelafklaring og -fortolkning, herunder besvare konkrete forespørgsler eller klager
  • Løbende direktions- og ministerbetjening
Dine arbejdsopgaver vil være forskelligartede og afhænge af de konkrete behov og hvor vi er ift. implementering af støtteordningerne. Vi arbejder på tværs i enheden, og du skal både have lyst til at løfte de mindre opgaver med afklaringer til kolleger eller opgaver, der kan løses på få minutter, men også kunne foretage analyser eller udrede komplicerede opgaver, hvor interessenterne er mange, holdningerne modsatrettede og tidsperspektivet er fra få timer til flere uger eller måneder.

Du vil få en bred kontaktflade til engagerede kolleger i styrelsen, men også med Fødevareministeriets departement samt med erhvervet og andre interessenter. Det er derfor afgørende, at du kan samarbejde og medvirke til at lave holdbare løsninger, hvor hensyn til erhvervet, juraen, IT og den konkrete sagsbehandling skal afvejes i en politisk sammenhæng.

Om dig
Du har en jordbrugs- eller samfundsfaglig kandidatuddannelse, fx geograf, agronom eller statskundskab og gerne nogle års erfaring, hvor du er vant til at lave direktions- og ministerbetjening. Du har viden om og/eller interesse for landbrugsfaglige problemstillinger, herunder at omsætte omfattende datamængder til overskuelige analyser, og du er skarp til Excel. Du har stærke analytiske evner, kan skære komplekse problemstillinger til og lave klare beslutningsoplæg.

Du formulerer dig klart og tydeligt både i skrift og tale og har politisk tæft. Du sætter en ære i godt samarbejde, også med andre faggrupper. Sidst men ikke mindst har du masser af gå-på-mod, godt humør og kan bevare overblikket i en travl hverdag.

Direkte Betalinger
I enheden Direkte Betalinger arbejder vi for at sikre de rette rammebetingelser for landbrugserhvervet gennem direkte landbrugsstøtte og har ansvaret for den arealbaserede EU-landbrugsstøtte i form af grundbetaling, grøn støtte og støtte til unge nyetablerede landbrugere, ø-støtte og koblet støtte. Vores direkte kunder er 37.000 danske landbrugere, og vi sikrer grundlaget for udbetaling af landbrugsstøtte for over 6 milliarder kroner hvert år.

Vi er organiseret i tre teams med forskellig fokus, men med et fælles mål. Team Landbrug & Analyse sikrer, at vores løsninger har rette landbrugsfaglighed. Team EU & CAP2020 håndterer arbejdet i relation til EU og forhandlingerne i Bruxelles. Team Støtteordninger & Kommunikation sikrer, at reglerne administreres og implementeres korrekt nationalt.

Der er ca. 30 medarbejdere i enheden, tre teamledere og en enhedschef. Vi har det gode samarbejde i centrum og tager ansvar for vores opgaver. Vi har en god, uformel tone, og der er plads til forskellige meninger. Vi sørger løbende for at prioritere vores opgaver, og forventer at du bidrager til prioriteringen.

Ansættelsesvilkår
Vores nye kollega vil blive ansat som fuldmægtig i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner og tjenestestedet er Landbrugsstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V.

Tiltrædelse 1. marts 2021 eller snarest muligt.

Nærmere oplysninger
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder i Team Landbrug & Analyse Peter Byrial Dalsgaard på tlf. 41 89 25 17 eller enhedschef Jesper Loldrup på tlf. 31 99 69 32.

Du kan læse mere om Landbrugsstyrelsen på www.lbst.dk.

Ansøgningsfrist
Du søger stillingen ved at sende en motiveret ansøgning med CV, eksamensbevis med karakterudskrifter og eventuelle referencer online i vores rekrutteringssystem senest fredag den 15. januar 2021. Vi glæder os til at læse din ansøgning.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.




Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.




Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.