Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Analytisk økonom til regulering og overvågning af el- og gasmarkederne

Vil du være med til at videreudvikle og overvåge markederne for el og gas i Norden og EU? Vil du gerne anvende din økonomiske faglighed på et område i hastig udvikling, og kan du lide at formidle resultaterne af dine analyser? Så søger Forsyningstilsynet lige nu en økonom til Center for transmission, engrosmarked, REMIT og internationale forhold (TERI).

Spændende økonomstilling på et område af stor vigtighed

Vi kan tilbyde en stilling med opgaver, der udvikler din faglighed, og som giver indsigt i udviklingen af energimarkederne i EU. Desuden vil du være med til at præge den grønne omstilling og skabe samfundsmæssig værdi.

I Forsyningstilsynet træder du ind i et fagligt stærkt miljø, hvor stort ansvar og komplekse problemstillinger i et godt samarbejdsmiljø vil præge din hverdag.

I TERI er vi 19 kolleger, og du vil indgå i vores gasgruppe, der primært beskæftiger sig med det danske engrosmarked for gas.

Du vil få mulighed for at blive en dygtig og attraktiv specialist inden for dansk og europæisk energiregulering. Du kommer til at beskæftige dig med energimarkedsmæssige problemstillinger i en dynamisk international kontekst med stor betydning for samfundsøkonomien.

Du vil kunne få opgaver vedrørende:
 • Tilsynsopgaver, nationalt og internationalt
 • Analyser og sagsbehandling af forslag til markedsdesign fra transmissionssystemoperatørerne
 • Overvågning og analyser af de europæiske engrosmarkeder for gas
 • Udarbejdelse af notater og beslutningsgrundlag på direktørniveau.
Der vil være gode muligheder for at tilpasse din opgaveportefølje, så den matcher dine kompetencer og udviklingsønsker.

Med et job i TERI får du mulighed for en bred indføring i reguleringen af energiområdet, som er et område i rivende udvikling med stor betydning for samfundet. I hverdagen vil du arbejde tæt sammen med dine kolleger i Forsyningstilsynet. Stillingen indebærer også tæt samarbejde eksternt med andre energiregulatorer, EU-agenturet for samarbejdet mellem energiregulatorer (ACER), andre danske myndigheder på energiområdet og aktører på markederne.

Motiveret, struktureret og nysgerrig økonom

Du er uddannet cand.polit., cand.oecon., cand.merc. eller har en anden uddannelse, hvor data og analyse er centralt. Vi forestiller os, at du er nyuddannet eller har et par års erfaring og har mod på en stejl læringskurve. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med større mængder data i Excel eller andre databehandlingsprogrammer fra studiet eller tidligere ansættelse.

Vi forventer desuden, at du:
 • har stærke analytiske evner og er interesseret i at sætte dig ind i et område i hastig udvikling, kendetegnet ved komplekse problemstillinger
 • er struktureret og god til at dig danne overblik og kan identificere det centrale og relevante i et større materiale
 • har erfaring med finansiel/økonomisk modellering
 • har gode skriftlige formidlingsevner og behersker både dansk og engelsk på et højt professionelt niveau
 • er proaktiv og nysgerrig og god til at samarbejde på tværs af faggrænser
 • er talglad og har lyst til at bidrage til både store og små opgaver.
 • Som økonom vil du sparre med andre økonomer og samtidig beskæftige dig med juridiske og tekniske spørgsmål. Du vil få styrket din faglighed og vil få stærke kompetencer med sagsbehandling i en offentlig forvaltning.
Et socialt arbejdsmiljø med fokus på faglig udvikling

Du bliver en del af en organisation med en flad struktur og et godt socialt miljø, hvor faglig sparring og udvikling er i fokus. Vi har en uformel tone og lægger vægt på holdånd, samtidig med at du som medarbejder er med til at træffe vigtige beslutninger. Du vil i det daglige opleve frihed og fleksibilitet, som er med til at skabe en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Vi bor i nye og flotte omgivelser i Frederiksværk. Der er mulighed for hjemmearbejde, og i 2020 er der herudover daglig medarbejderbus fra København (Nørrebro St.) til din nye arbejdsplads.

Interesseret?

Har vi fanget din interesse, så tøv endelig ikke med at søge stillingen gennem linket her på siden.

Du bedes venligst vedhæfte relevante dokumenter, herunder eksamensbeviser for bachelor- og kandidatuddannelse.

Ansøgningsfrist: 25. maj 2020. Tiltrædelse snarest muligt.
Ansøgning sendes via knappen "Send ansøgning".

Din ansættelse vil ske i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Du vil blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent ud fra en vurdering af de kompetencer og erfaringer, du har i forhold til stillingens indhold.

I rekrutteringsforløbet indgår en faglig case.

Yderligere oplysninger:

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved at kontakte Camilla Brovang, cabr@forsyningstilsynet.dk; 4171 4325.

Vi er i alt ca. 100 medarbejdere i Forsyningstilsynet, og vi bliver løbende flere medarbejdere, da vi har fået tilført nye, spændende opgaver. Vi har høje faglige ambitioner og engagerede medarbejdere.

Hos os træder du ind i et stærkt fagligt miljø. Her får du muligheden for at blive en yderst attraktiv specialist inden for energiregulering.

Vi har gode arbejdsforhold, herunder fleksibel arbejdstid, og vi lægger vægt på en god balance mellem arbejde og fritid. Vi tilstræber en hverdag med åben kommunikation, god omgangstone og en positiv tilgang til kolleger og nye udfordringer. Vi lægger desuden stor vægt på at have et godt kollegialt miljø. Derfor afholder vi en del sociale arrangementer både i og uden for arbejdstiden. For det er vigtigt for os, at vi lærer hinanden godt at kende og trives i hverdagen.

Se mere på vores ansøgersite: https://forsyningstilsynet.ofir.com


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.