Det er besluttet at udbrede træning i behandling af opioidoverdoser til alle kommuner med rusmiddelbehandling. I den forbindelse oprettes en koordinerende enhed, som i de første to år skal sørge for opkvalificering af det personale i kommunerne, som skal forestå kurserne.
Sundheds- og Ældreministeriet har i 2019 afsat midler til en koordineret varetagelse af opgaverne forbundet med denne opkvalificering.
Projektet opstartes januar 2020. Stillingen som koordinerende sygeplejerske omfatter arbejde i alle de deltagende kommuner over den 2-årige periode og sker i tæt samarbejde med koordinerende læge og leder af projektet.
Stillingen er placeret i SundhedsTeam, som er en del af Center for Udsatte Voksne og Familier i Københavns Kommunes Socialforvaltning og refererer til overlæge og leder af SundhedsTeam.
Det praktiske i forhold til gennemførelsen består i fortsættelse og implementering af det arbejde, der er gennemført i forudgående projekter på området. Opgaven består primært af udvikling af praktisk undervisning i overdosisbehandling samt indkøb og bestilling af udstyr til projektet.
Der vil være en del rejseaktivitet gennem projektperioden med henblik på at understøtte udviklingen i de involverede kommuner, og der må påregnes dage med overnatning ude, idet de kommunale medarbejdere skal uddannes lokalt.
I projektet skal opbygges en struktur, som kan understøtte en bæredygtig landsdækkende kommunal implementering af overdosisforebyggelse. Til dette hører at udvikle og implementere relevant medicinsk teknologi, herunder uddanne medarbejdere, følge projektudbredelsen, indsamle data fra de lokale projekter og slutteligt medvirke til at evaluere projektets gennemførelse i samarbejde med projektleder.
Der bygges på eksisterende undervisningsmateriale og metodik, men der skal samtidig ske en udvikling og tilpasning af konceptet, hvis det er nødvendigt i projektperioden.
Vi søger en erfaren sygeplejerske, gerne med kendskab til misbrugsområdet, som har en solid faglig baggrund indenfor somatiske eller psykiatriske specialer og har kendskab til arbejde med stofbrugere.
Kendskab til praktisk projektarbejde og arbejde med brugerinddragelse er en fordel, men ellers er forhåndskendskab til overdosisbehandling ingen forudsætning, idet der vil være et nært samarbejde med projektleder, som har 10 års erfaring med denne type projekter.
Du skal
- kunne arbejde selvstændigt
- være i stand til at fastholde samarbejde under vanskelige forhold
- have en god klinisk erfaring og gerne erfaring med misbrugsbehandling og skadesreduktion i forhold til stofbrugere.
- kunne acceptere at samarbejde tæt og på lige fod med andre faggrupper
- være kreativ i forhold til komplekse problemstillinger og i forhold til dit fag
- kunne håndtere, at et aktivt misbrug er en stor del af brugernes hverdag
- kunne håndtere udvikling af brugen af sociale medier og målrettet kommunikation med de 73 deltagende kommuner i samarbejde med projektleder.
Vi tilbyder et spændende og kreativt arbejdsmiljø med god faglig standard og god sparring fra erfarne kolleger.
Løn- og ansættelsesforhold
Der er tale om en stilling på 37 timer ugentligt.
Stillingen ønskes besat snarest eller senest 1. februar 2020
Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem Kommunernes Landsforening og Dansk Sygeplejeråd. Lønnen forhandles efter principperne i Ny Løn.
Stillingen ophører uden yderligere varsel med afslutningen af projektet pr. 31. december 2021.
Yderligere information
Projektbeskrivelse kan fremsendes ved henvendelse til Henrik Thiesen, overlæge og leder af SundhedsTeam, på 2675 8911.
Rapporter fra de tidligere projekter kan findes her: https://sundhedsteamet.kk.dk/artikel/red-liv
Søg stillingen via nedenstående link senest torsdag den 19. december 2019
Vi holder ansættelsessamtaler den 23. december 2019 og/eller mellem jul og nytår afhængigt af antallet af ansøgere.