Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Faglig stærk økonom til Analysekontoret i Undervisningsministeriet

Har du lyst til at arbejde med analyser og politikudvikling? Og er du faglig stærk inden for økonometriske metoder og registerbaserede analyser? Så har du muligheden for at komme helt tæt på den politiske dagsorden i Undervisningsministeriet og præge området gennem analyser samt videns- og evidensopbygning.

Vi arbejder for fagligt stærke uddannelser
Vi har i Undervisningsministeriet som ambition, at undervisningspolitikken i højere grad skal kunne basere sig på analyse, evidens og viden. Alt sammen for at sikre de bedste og stærkeste uddannelser til alle børn og unge.

Analysekontoret har i den forbindelse det overordnede ansvar for at udarbejde registerbaserede analyser til brug for politikudviklingen på undervisningsområdet. Det gælder blandt andet i forbindelse med sekretariatsbetjeningen af diverse regeringsnedsatte udvalg (fx SU-ekspertudvalget og Ekspertgruppen for fordeling af elever på de gymnasiale uddannelser), politiske udspil og forhandlinger samt i den daglige betjening af minister, Folketing og presse.

Analysekontoret har også ansvaret for at udvikle og implementere ministeriets koncernfælles analysestrategi, der fremadrettet udgør den overordnede retning for arbejdet med data, analyse og viden i Undervisningsministeriet. Strategiens ambition er blandt andet, at der skal udarbejdes flere kvantitative analyser, der kan sikre konkret viden om centrale udfordringer, årsagssammenhænge og forventede effekter på undervisningsområdet.

Vi søger derfor en fagligt stærk økonom eller lignende, der har erfaring med økonometriske metoder og registerbaserede analyser, og som har lyst til bringe disse kompetencer i spil i forhold til at understøtte politikudviklingen på undervisningsområdet.

Du bliver en del af et fagligt stærkt miljø med ca. 14 kollegaer i kontoret. Samarbejde og sparring er i højsædet og vi lægger vægt på, at det skal være sjovt at gå på arbejde.

Om opgaverne
Du får som medarbejder stor indflydelse på kontorets arbejde, og opgaver der giver dig mulighed for at udvikle din faglighed, såvel som din politiske forståelse.

Du får blandt andet til opgave at:
•Udarbejde analyser på tværs af ministeriets område, blandt andet økonometriske effektanalyser, der sikrer viden om, hvad der virker, og analyser, der giver et stærkt analytisk fundament for udviklingen af undervisningspolitikken.
•Udvikle modeller, som tager højde for adfærd, blandt andet i forbindelse med politiske udspil og forhandlinger
•Bidrage til at sætte retning for ministeriets arbejde med analyse samt videns- og evidensopbygning
•Bidrage til at sikre et tættere samarbejde med forskningsmiljøerne og understøtte, at relevant forskning bringes i spil i forbindelse med politikudviklingen
•Levere tal og analyseresultater til minister, Folketing, presse med flere

Din profil
Du har en fagligt stærk profil inden for økonometriske metoder og brænder for at arbejde med registerdata, analyser og evidens. Du kan både være nyuddannet eller have et par års erfaring.

Vi lægger derudover vægt på, at du:
•Har en relevant uddannelsesbaggrund, fx cand.polit., cand.oecon. eller lignende.
•Har lysten og evnen til at drive større analyseprojekter
•Har stærke skriftlige formidlingsevner, der gør, at du kan formidle komplekse tal og analyser på en let forståelig måde
•Har politisk tæft og kan bringe analyser i spil i en politisk kontekst
•Har gode samarbejdsevner og lyst til at arbejde team- og projektbaseret

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse pr.1. august 2019.

Du vil blive ansat efter fællesoverenskomsten for akademikere i staten. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

Vil du vide mere?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Linda Kirketoft Hansen på telefon 3392 5510.

Du kan også læse mere om Undervisningsministeriet på vores hjemmeside uvm.dk.

Sådan søger du
Send din ansøgning, CV og eksamensbevis elektronisk senest søndag d. 2. juni 2019. Du søger stillingen via vores hjemmeside uvm.dk/job. Vi forventer at holde 1. samtaler i uge 23.

Hvis du går videre til 2. samtale, kan der forekomme test. Du får mere information herom, hvis det bliver aktuelt.

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.