Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Unik stilling som afdelingsleder i Vejen Kommune

Afdelingsleder til Vejledning Vejen, en del af UngVejen (KUI, den kommunale ungeindsats) i Vejen Ungdomsskole

Vejledning Vejen arbejder ambitiøst for, at alle unge tager en ungdomsuddannelse eller får fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi er 8 engagerede og selvstændige uddannelsesvejledere, som hver især brænder for vores felt. Det omfatter vejledningen af elever fra 6-10 klasse og op til 25 år, specialvejledning og vejledning af STU-elever. Yderligere har vi i et tæt samarbejde med jobcenteret vejledning for unge op til 30 år. Derudover har flere af folkeskolerne tilkøbt udvidet vejledning. 

Vejledning Vejen er organiseret som en enhed under Vejen Ungdomsskole med fysisk placering på Basen Vejen Ungecenter. Dermed bygger vi videre på den allerede eksisterende ungeindsats, men i et nyt og forstærket samarbejdsfællesskab med de øvrige aktører på ungeområdet i kommunen.

Som afdelingsleder får du et spændende og varieret job med mange faglige berøringsflader, og du får rig mulighed for, at sætte et stort fingeraftryk på opbygningen og udformningen af den kommunale ungeindsats, herunder etableringen og udviklingen af kontaktpersonsordning i UngVejen. Du vil 50 % af tiden fungere som afdelingsleder og resten af tiden være vejleder.

 

Om dig...

 

 • Du har en vejlederuddannelse samt gerne en bred erfaring med uddannelsesvejledning og et dyberegående kendskab til den kommunale ungeindsats
 • Du kan koordinere og planlægge obligatoriske vejledningsaktiviteter og forløb i tæt samarbejde med folkeskoler, ungdomsuddannelser, jobcenter og andre aktører på ungeområdet
 • Du har fokus på faglig ledelse og sparring af vejledere
 • Du er visionær og udviklingsorienteret
 • Du er skarp på den seneste udvikling inden for lovgivning, regler og reformer, og kan perspektivere den til vejledningsteamets daglige arbejde
 • Du kan være organisator på kvalitetssikringen og -udviklingen af vejledningen i Vejen Kommune. 

 

Derudover har du…

 

 • Indgående kendskab til de unges valgmuligheder, forudsætninger og udfordringer i uddannelsessystemet, og har gerne særlig interesse for unge- og/eller specialvejledning 
 • ”Vejleder DNA”, der gør, at du har blik for eksemplarisk vejlederarbejde
 • Gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner til at kommunikere og netværke på tværs af faggrænser og organisatoriske skel 
 • Evnen til at inspirere på flere niveauer
 • Udtalte samarbejdskompetencer, som kan både kan understøtte og ’udfordre’ den samlede vejledningsindsats.

                                                                                           

Om os…

 

UngVejen er kombinationen af Vejen Kommunale Ungdomsskole og Vejledning Vejen. Vi tager altid udgangspunkt i den unges fællesskaber, resurser, kompetencer og ejerskab til egen fremtid og vi har en spændvidde i UngVejen, som strækker sig fra en del tidlig indsats i grundskolen til unge på 25 år i et mangefagligt miljø. Vi er altid i tæt dialog med vores samarbejdspartnere, både interne og eksterne og har altid fokus på, hvordan vi kan samskabe de bedste betingelser for aktiv deltagelse i fællesskaber, så vores målgrupper hjælpes og inspireres til at blive klar til beskæftigelse eller uddannelse.

 

Vi har en høj faglighed, der kan blive en støtte i overgangen fra ung til voksen – og hjælpe unge på kanten af fællesskabet, ind i fællesskabet igennem autentiske og relevante forløb. Dette er med et resurseorienteret og styrkebaseret fokus med henblik på livsduelighed.

 

Vi vil sikre, at flere af Vejen Kommunes unge får et alsidigt tilbud fra Ungdomsskolen, og at vores vejledningsvirksomhed fortsat har et højt serviceniveau. Dette i forhold til den unges aktuelle situation, uddannelses- og erhvervsønsker samt mulighederne for realiseringen i et tæt samspil med vores unge, familien og netværket. I UngVejen er det den unges uddannelsesplan, som er omdrejningspunkt for den sammenhængende indsats.

 

Er du blevet nysgerrig? Og har du spørgsmål eller behov for mere information, er du velkommen til at kontakte Vejleder, Ole Rydahl Sørensen, på telefon: 24969453, eller Leder af Ungdomsskolen og Vejledning Vejen, Jakob Petersen, på telefon: 29659343.

 

Afdelingsleder i Vejen Kommune
Du bliver en del af en kommune, der har en flad organisationsstruktur med 3 ledelseslag: Direktør, afdelingschef og leder. Med reference til lederen af Ungdomsskolen, bliver du også en del af et ledelsesteamet i Ungdomsskolen og ledelsesteamet på Basen.

Vi arbejder med høj grad af decentralisering af ansvar og opgaver til ledere og medarbejdere, så du får mulighed for at sætte dit præg på Vejledning Vejen som enhed, Ungdomsskolen og Vejen Kommune som helhed. Du har dagligt drifts- og personaleansvar for vejlederne, ligesom du i samspil med medarbejderne og ledelsesteamet skal sikre at vores værdier levendegøres.

 

Praktisk info

Stillingen er på 37 timer om ugen, og ønskes besat 1. august 2020 og løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til kvalifikationer og gældende overenskomst for området. 

 

Du skal være forberedt på en del arbejdsmødeaktivitet ud af huset. Derfor kan det være en fordel, at du kan benytte egen bil i forbindelse med arbejdet. 

 

Ansøgningsprocedure

Der er ansøgningsfrist den 26. maj 2020 kl. 12.00.


Første samtalerunde er torsdag den 4/6 2020 og anden samtalerunde med udgangspunkt i en case er torsdag 11/6 2020. Vejen Kommune anvender erhvervstest ved ansættelse af afdelingsledere. Ansøgere, der indbydes til anden samtalerunde, vil i den forbindelse blive kontaktet af HR-afdelingen og vil blive testet mellem de to samtaler

Vi tager referencer hos tidligere arbejdsgivere. Hvis du bliver indkaldt til samtale, bedes du medbringe kontaktoplysninger på minimum to referencer. Såfremt det bliver aktuelt, indhentes der børneattest.

Send ansøgningen ved at bruge knappen ”Send ansøgning”

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.