Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du arbejde med EU og internationale forhold i Digitaliseringsstyrelsen?

Internationalt team søger en engageret og ambitiøs studentermedhjælper, som vil være med til at styrke Digitaliseringsstyrelsens internationale interessevaretagelse og samarbejde om offentlig digitalisering i EU, de nordiske lande og andre internationale fora.


Om stillingen

Som medarbejder i teamet er du med til at koordinere Digitaliseringsstyrelsens og Danmarks interesser på den internationale digitale dagsorden i EU og andre internationale fora. Som studentermedhjælper kommer du til at indgå i og bidrage til teamets arbejdsopgaver over en bred kam.

I 2020 har Danmark formandskabet for Nordisk Ministerråd, og Digitaliseringsstyrelsen er ansvarlig for gennemførelsen af møder i rådsformationen for digitalisering, MR-DIGITAL. Her vil du skulle bidrage til planlægning og forberedelse af møderne.

Derudover spiller digitalisering en vigtig rolle i det europæiske samarbejde og den nye EU-Kommission fremlægger mange nye forslag på digitaliseringsområdet i 2020 og i de kommende år, som Digitaliseringsstyrelsen skal ind over. Derfor er der mange koordinerings- og policy-opgaver på EU-området, som du kommer til at bidrage til som fx høringer, koordinering af EU-processer på tværs af centraladministrationen og planlægning af tidlig interessevaretagelse.

Ud over formandskabet for MR-DIGITAL og det europæiske samarbejde, arbejder Digitaliseringsstyrelsens internationale team også med:

  • internationalt samarbejde i OECD og Digital Nations
  • koordination og besvarelse af EU/internationale høringer og surveys
  • bilaterale samarbejder om erfaringsudveksling, samt præsentation og branding af Danmark som digitalt førende land.
Alt dette gør internationalt team i et tæt samarbejde med Digitaliseringsstyrelsens øvrige kontorer. For at indgå i teamet er det derfor en forudsætning, at du er god til at samarbejde og har lyst til at lære om og sætte dig ind i Digitaliseringsstyrelsens arbejdsområder.

Om dig

Du er i gang med en relevant akademisk uddannelse med minimum ét år tilbage af dit studieforløb. Din faglighed kan fx være inden for jura, international politik (gerne med dybt kendskab til EU’s institutioner), relevant sprogfag eller et andet område, der har relevans for teamets arbejde.

Herudover søger vi dig, der:

  • er dedikeret, grundig og kan skabe samarbejde og relationer til kollegaer i Danmark og internationalt
  • er en teamspiller, der er klar på at give kollegaerne en hånd i en travl hverdag
  • kan formulere dig klart og korrekt i tale og på skrift – både på dansk og engelsk
  • er struktureret i din tilgang til opgaver, kan tage initiativ og kan holde styr på flere opgaver på én gang
  • har en alsidig baggrund. Du kan fx have været i praktik på en ambassade, have erfaring i studenterpolitik, som tutor eller med større projekter såsom afholdelse af en konference eller store studenterarrangementer. Alternativt sidder du måske i bestyrelsen i fx din boligforening eller lokale idrætsforening.
Som studentermedhjælper i Digitaliseringsstyrelsen vil du skulle arbejde selvstændigt med egne opgaver, og du vil udbygge dine kompetencer inden for procesforståelse, klar kommunikation, koordinering og indblik i den offentlige sektor til gavn for din videre karriere. Samtidig vil du få indsigt i arbejdet i Finansministeriet og centraladministrationen.

Om os
I internationalt team bliver du en del af et hold på syv medarbejdere med forskellige profiler, hvor vi spiller hinanden så gode som muligt. Vi har et tæt og uhøjtideligt samarbejde, hvor vi hjælpes ad - både med hverdagens opgaver og de store mål.

Vi arbejder hver dag for, at Danmark skal udnytte mulighederne for at præge den internationale udvikling på det digitale område. Det handler om at gøre Danmarks stemme tydeligere i EU’s digitale samarbejde og om at dele de erfaringer, som Danmark har fået i digitaliseringen af den offentlige sektor.

Ansættelsesvilkår
Arbejdstiden er gennemsnitligt 15 timer om ugen og tilrettelægges under hensyntagen til din undervisning og eksamener.

Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Vi forventer, at ansættelsen vil være pr. 1. august eller snarest derefter.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål vedrørende stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Pernille Sørensen på 4133 9492 eller på pesor@digst.dk.

Ansøgning
Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og relevante bilag sendes senest 16. juni via statens e-rekrutteringssystem. Tryk på knappen ’Søg her’.

Samtaler vil blive afholdt i uge 25-26.

Digitaliseringsstyrelsen er i front for et mere digitalt offentligt Danmark, der effektiviserer og frigør ressourcer samt moderniserer servicen til borgere og virksomheder. Digitalisering er et stærkt og afprøvet redskab, som kræver nytænkning, dialog og mod - samt et stærkt samarbejde mellem staten, kommunerne og regionerne. Digitaliseringsstyrelsen står i spidsen for, at denne store omstilling lykkes.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.