Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Beredskabschef til Sønderborg Kommune

Beredskabschef søges til Sønderborg Kommune

 

Kan du lede og motivere en stærkt engageret medarbejdergruppe i et beredskabs mangeartede opgaver? Kan du skabe tryghed og sikkerhed for kommunens borgere gennem et solidt serviceniveau og stærk faglighed?

Vi søger en stærk lederprofil, der samtidig kan se en spændende udfordring i at give sig i kast med udvikling og fremtidssikring af et robust og serviceorienteret beredskab.

Er du vores nye beredskabschef?
Brand og Redning i Sønderborg Kommune ønsker en person, der kan dokumentere ledelsesmæssig erfaring, da vi prioriterer en profil med tydelige og stærke lederkompetencer. Vi ser desuden gerne, at du har en formel lederuddannelse på diplomniveau eller vil være villig til at tage den. Vi vægter dine personlige kompetencer højere end at du har en beredskabsteknisk ballast, men vi forventer, at du har kendskab til beredskab. At du har mod, lyst og engagement til at fordybe dig i beredskabets muligheder og kultur er af stor værdi for os.

Vi ønsker, at du kan svare ja til nedenstående kompetencer:

 • Du kan kommunikere visioner og værdier klart, tydeligt og involverende for at skabe følgeskab
 • Du formår at være løsningsorienteret i en organisation med masser af krydspres og en opgaveportefølje med såvel myndigheds- som serviceopgaver
 • Du ser muligheder og er innovativ i at udforske løsninger på komplekse problemstillinger
 • Du har stærke sociale kompetencer, er god til at opbygge og vedligeholde relationer
 • Du har forretningsmæssig forståelse og en god viden om budget og økonomi
 • Du kan agere i en politisk styret organisation
 • Du kan opnå sikkerhedsgodkendelse til ”hemmelig”

Vi lægger vægt på, at du i din ansøgning motiverer dit CV og er skarp på formidling af din erfaring og dine resultater fra tidligere jobs.


Dine centrale opgaver

Beredskabschefen har det overordnede ansvar for at sikre en stabil opgaveløsning i de arbejdsopgaver Sønderborg Brand og Redning dækker, og er således borgernes garant for tryghed og sikkerhed i forhold til udrykningsopgaver.
Du har desuden det overordnede ansvar for den økonomiske og administrative styring, den faglige ledelse samt organisations- og personaleudvikling. Dine vigtigste opgaver er blandt andet at

 • fortsætte den positive udvikling af Brand og Redning, så den fremstår robust, handlekraftig, serviceorienteret og økonomisk optimal
 • tage ansvar for den daglige drift, således at Brand og Redning leverer ift. opstillede kvalitets- og servicekrav
 • håndtere og styre økonomien i form af budgetlægning og –opfølgning
 • udøve personaleledelse gennem synlighed og tydelighed. Du skal på samme tid kunne styre meget engagerede medarbejdere og give dem rammer, som de kan udvikle sig i og trives med
 • have øje for en pro-aktiv udvikling af medarbejdergruppen, så den er i stand til at leve op til fremtidens krav

 

Samtidig er det en helt central opgave for beredskabschefen at bidrage til og deltage i Sønderborg Kommunes etablering af et logistik- og servicecenter. Det er et storstilet bygge- og organisationsprojekt, der har til sigte at samle forskellige af forvaltningens afdelinger i ét center. Byggeprojektet inkluderer desuden etableringen af en helt ny brandstation. Ud over involvering i de fysiske rammer for brandstationen, forventes beredskabschefen også at indgå i en organisationsproces med fokus på etablering af centrets interne strukturer og potentialer for samarbejde på tværs og synergier heri. Første spadestik til centret er planlagt til sommer 2021 og centret forventes indflytningsklar ultimo 2022.

Beredskabschefens deltager også i Beredskabskommissionens møder og klæder kommissionen på til at tage kvalificerede beslutninger for Sønderborg Kommunes samlede beredskab.

Desuden indgår beredskabschefen i en ledergruppe under chefområdet Drift og Anlæg, der består af en chef samt tre lederkolleger.

Brand og Redning

Brand og Redning beskæftiger ca. 30 fuldtidsansatte medarbejdere samt ca. 25 deltidsbrandmænd. Hovedparten af aktiviteterne er placeret geografisk på Vestermark, hvor Sønderborg Brand og Rednings administration ligger. Den Fælles Vagtcentral som varetager blandt andet alarmbehandling, en call-centerfunktion og vinterberedskab er også placeret her.

Desuden har de ca. 30 beredskabsfrivillige til huse på Vestermark. Endelig er der tilknyttet ca. 350 frivillige fra de decentralt placerede brandstationer i kommunen.

Netop de frivillige brandværn er et helt unikt element i de sønderjyske beredskaber. Beredskabschefen har dog ikke personaleansvar for de frivillige.

Internt i kommunen hører Brand og Redning under chefområdet Drift og Anlæg i Teknik og Miljø forvaltningen.

Få mere at vide

Læs mere om stillingen, om Brand og Redning, og ansættelsesforløbet i den udvidede job- og personprofil. Du kan også læse mere om Byrådets vision og planstrategi og Sønderborg Kommunes ledelsesgrundlag nedenfor.

Job- og personprofil

Byrådets vision

Ledelsesgrundlag 2020

Personalepolitiske værdier

 

Du er desuden velkommen til at kontakte direktør Bjarke Eriksen på mobil 27 90 50  05 eller på mail bjer@sonderborg.dk eller Jan-Erik Rasmussen, afdelingsleder for operativ afdeling i Brand og Redning, på mobil 27 90 66 12 eller mail jnru@sonderborg.dk.

Ansøgning, CV og andre relevante dokumenter skal være os i hænde den 13. april 2021.

Første samtalerunde holdes den 23. april 2021 og en eventuel anden samtalerunde holdes den 27. april 2021. Ansøgere må påregne at der indhentes referencer fra tidligere ansættelsessteder efter første samtalerunde. Disse medbringes til første samtale.

I forbindelse med ansættelsessamtaler vil du forinden skulle gennemføre en personlighedstest (Garudas Kompetenceprofil), som du får en tilbagemelding på ved ansættelsessamtalen.


ellerDownload

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.