Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Bofællesskab søger innovativ pædagog

Center for Børne- og Ungerådgivning søger en pædagog med erfaring i arbejdet med anbragte unge til Rektorboligen. Rektorboligen er et af Ballerup Kommunes nye tiltag og er et kollegielignende værelsestilbud i et parcelhus, hvor du og din eventuelle familie bor i en 2-værelses lejlighed sammen med 3 unge i alderen 15-18 år samt unge i efterværn. Rektorboligen er et 2-årigt projekt, der forventes udviklet og etableret i flere ejendomme i Ballerup Kommune. Stillingen ønskes besat snarest muligt.

BAGGRUND
Børne- og Ungestrategien og Fællesskabsmodellen i Ballerup Kommune vægter børn og unges deltagelsesmuligheder i fællesskaberne og har stort fokus på, at alle unge skal videre i uddannelse og job. Du kan læse børne- og ungestrategien her.

Anbringelse uden for hjemmet er et behov for nogle unge, og for mange unge er løsningen ikke en institution eller et socialpædagogisk opholdssted. Andre unge er parate til at flytte fra den institution eller det socialpædagogiske opholdssted, hvor de er anbragt til en mindre indgribende indsats. Til den gruppe af unge etableres et kollegielignende værelsestilbud, hvor de unge bl.a. træner at bo mere selvstændigt i et fællesskab med 2 andre unge. Målet er, at de unge går ned ad indsatstrappen og flytter i egen bolig.  

Som et vigtigt led i indsatsen skal de unge medvirke til den løbende vedligeholdelse og den eventuelle istandsættelse af boligen. De unge skal også deltage i aktiviteter, som bringer dem tættere på en stabil voksentilværelse med uddannelse og job. Aktiviteterne udvikles på tværs af velfærdsområderne. Der er et samarbejde med et plejehjem, hvor de unge kan opnå en arbejdsdusør ved at hjælpe med eksempelvis mobiltelefoner, pc og trille en tur med kørestolen.

Unge, der visiteres til rektorboligen, er unge, der skal fastholdes i uddannelse og job. De unge guides, vejledes og trænes til en selvstændig tilværelse i egen bolig. Samtidig underskrives der inden indflytningen en samarbejdskontrakt, der er grundlaget for at bo i Rektorboligen. Eksempelvis er det et krav, at den unge er i uddannelse eller job, deltager i husets vedligeholdelse både inde og ude og overholder samarbejdskontrakten.
 
Rektorboligen  er en tjenestebolig, der stilles til din rådighed og er en integreret del af Rektorboligen. Du har to sammenhængende værelser, så der også kan være plads til din kæreste eller dit barn. Der er fælles køkken, bad og toiletter, have og en stor kælder med plads til opbevaring. Det er en forventning, at ikke bare du, men også din eventuelle familie er indstillet på at leve i et tæt fællesskab med udsatte unge, hvor I eksempelvis deler køkken. Det forventes, at du møder de unge i øjenhøjde og støtter dem i deres udfordringer samtidig med at du lever dit liv i Rektorboligen. Da der er tale om et nyt tilbud, får du indflydelse på udviklingen af tilbuddet. Du tilknyttes Det Udegående Team og er dermed i et fagligt fællesskab. Aktuelt er der tilknyttet en erfaren kontaktperson som sparring til dig, og du refererer til lederen af Familie- og ungevejledningen, som har erfaring med målgruppen.

VI LEDER EFTER FØLGENDE KOMPETENCER

 • Du har erfaring med anbringelsesområdet og kan stå ved siden af unge, som let kan føle sig udfordret
 • Erfaring med unge med psykiatriske problemstillinger er en fordel men ikke et krav
 • Din eventuelle familie har sagt ja til at leve tæt med de unge
 • Løsningsfokuseret; du skaber fremtiden sammen med den unge
 • Målrettet og resultatorienteret; du arbejder med handleplanens mål og sigter mod en mindre indgribende indsats, hvor den unge kan klare sig selv
 • Rollemodel; du fremstår til enhver tid som personen den unge kan spejle sig positivt i
 • Tydelig og robust; du sætter retning og håndterer konflikter
 • Refleksiv og handlekraftig; dine indsatser evalueres og justeres.

VI TILBYDER
 • Supervision
 • Faglig sparring
 • Nærværende ledelse
 • Du bliver en del af et fagligt team, som arbejder med udsatte unge.

CENTER FOR BØRNE- OG UNGERÅDGIVNING
Vi løser opgaver sammen med familier og medarbejderne i børnenes nære miljøer i skoler, klubber og dagtilbud og er organiseret i fire afsnit med hver deres kerneområde: Et Ungeafsnit, et Socialfagligt afsnit, et Tilbuds-afsnit og et PPR afsnit.
Ungeafsnittet har fokus på unge, uddannelse og kriminalitetsforebyggelse. I socialafsnittet har vi samlet børnemyndighedsområdet med socialrådgivere i et Familieteam, i et Handicapteam, familieplejekonsulenter og forebyggende rådgivere. I Tilbuds-afsnittet har vi samlet Familiehus, Ungdomspension med kontaktpersonkorps og Rektorboligen. Endelig er der i PPR-afsnittet ansat psykologer, logopæder, motorikkonsulenter og pædagogiske vejledere. Centret ledes af en centerchef sammen med de to afsnitsledere og understøttes af administrationen.

LØN OG ANSÆTTELSESVILKÅR
Løn og ansættelse ifølge gældende overenskomst efter principper om lokal løndannelse efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.

Tjenestebolig indgår i ansættelsen som en del af lønnen. Ansættelsen er afhængig af ren straffe- og børneattest.

YDERLIGERE INFORMATION
Du er velkommen til at kontakte leder af Familie- og ungevejledningen, Steen Bager, på telefon 6112 9816 eller Nicolai H. Rasmussen på telefon 3061 2116.

ANSØGNINGSFRIST: 2. JULI 2020 - KL. 12.00
Ansættelsessamtaler afholdes tirsdag den 7. juli 2020.

Vi foretrækker, at du sender din ansøgning online. Klik på ”send ansøgning” og vedhæft din ansøgning, dit CV og dit uddannelsesbevis.

Vi ser mangfoldighed som en styrke. Derfor opfordrer vi alle uanset køn, alder, handicap, religion, seksuel orientering eller etnisk baggrund til at søge job hos os.
 

Ballerup Kommune

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.