Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Borgerrådgiver - med stærk juridisk baggrund

Som borgerrådgiver er du en neutral og uafhængig person ansat af Guldborgsund Byråd, som kan rådgive og vejlede borgerne i forhold til klagemuligheder og regler for sagsbehandling inden for områder, som kommunen er ansvarlig for.

Vi tilbyder:
Du får en enestående mulighed for at gøre en forskel for andre. Du vil få sager, hvor du kan hjælpe et andet menneske ud af en fastlåst situation eller en kuldsejlet dialog på rette spor igen. Du vil også opleve, at du kan hjælpe kommunens ledere og medarbejdere til se nye muligheder for at forbedre samspillet med borgerne.

Du får et selvstændigt og centralt placeret job med direkte reference til Guldborgsund Byråd. Du får direkte kontakt til det politiske niveau, hvor du skal afrapportere skriftligt til Byrådet og være i dialog med Økonomiudvalget.

Guldborgsund Kommune havde i perioden 2007-2015 en borgervejleder, men nu skal funktionen nyetableres, og du skal være med til at sætte standarden for funktionen.

Du får dit fysiske hjemsted på Guldborgsund Rådhus. Selvom du får reference direkte til Byrådet, vil du organisatorisk blive tilknyttet en afdeling i Center for Politik & Personale for at sikre dig nødvendige opbakning, mulighed for faglig sparring, it-udstyr, socialt kollegaskab m.v.

Du bliver en del af to velfungerende, tværkommunale netværk, dels et landsdækkende netværk af kommunale borgerrådgivere, som har et godt samspil med Folketingets Ombudsmand og Ankestyrelsen, dels et østdansk netværk af borgerrådgivere. I de to netværk er der en god udveksling af erfaring og gode muligheder for kollegial sparring.

Vi forventer:
Guldborgsund Byråd forventer, at den kommende borgerrådgiver har følgende formelle kompetencer:
 

  • En juridisk kandidateksamen eller gode juridiske kompetencer opnået på anden vis.
  • Erfaring med juridiske problemstillinger i sagsbehandlingen i den kommunale sektor.
  • En særlig ekspertise inden for forvaltningslovens områder og gerne erfaring inden for de faglige områder i en kommune.
  • Erfaring med de administrative sider af sagsbehandlingen, herunder evnen til at vurdere og udvikle administrative rutiner m.m.
  • Gerne uddannelse og træning i konflikthåndtering.
  • Stærke kommunikative kompetencer, både mundtligt og skriftligt – herunder evnen til at gøre kompleks viden enkel og overskuelig samt pædagogiske evner til at undervise og give gode råd på en måde, der inspirerer og engagerer andre.

Ansættelsesvilkår:
Ansættelsen er på fuldtid. Løn og ansættelse sker på grundlag af overenskomst mellem KL og den relevante organisation.

Mere information:
Job- og personprofil finder du her.

Borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune på telefon 2518 0390 eller konsulent Brian Larsen, Organisation & Digitalisering på telefon 2518 0583.

Ansøgningsfrist: Søndag 11. april 2021.

Samtaler: 1. samtalerunde afvikles fredag 16. april 2021, og 2. samtalerunde afvikles onsdag 21. april 2021.


Ansøgningsprocedure:
Vi tager kun i mod elektroniske ansøgninger.

Mellem de to samtalerunder indhenter vi referencer efter forudgående aftale med dig.

Ved anden samtalerunde skal du desuden præsentere din besvarelse af en hjemmeopgave, som vi sender dig et par dage inden samtalen.

Vi forventer, ansættelsesudvalget indstiller til ansættelse umiddelbart efter den anden samtalerunde, og at Byrådet træffer beslutning herom torsdag 20. maj. Den nye borgerrådgiver tiltræder 1. juli 2021.

Mere om Guldborgsund Kommune:
Guldborgsund Kommune har pr. 1. august 2015 indført røgfri arbejdstid. Læs mere om Guldborgsund Kommune på www.guldborgsund.dk
 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.