Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Brænder du for at vejlede unge under uddannelse?

Hvis du kan svare ja til ovenstående, så vil en stilling som studie- og karrierevejleder på Professionshøjskolen Absalon være noget for dig.

Vi søger lige nu en engageret kollega til vores vejlederteam. Vi arbejder på tværs af alle uddannelser og campus på Absalon, så opgaverne spænder bredt. Studievejledning er et tilbud til alle studerende på vores 11 grunduddannelser.

Studievejledningen bidrager til at udvikle og styrke de studerendes uddannelseskompetence, så de bliver i stand til at gennemføre en uddannelse på professionsbachelorniveau. Du skal have fokus på den enkelte studerende, samt bidrage til studieengagement blandt Absalons studerende.

Din profil
Du skal som studie- og karrierevejleder vejlede og støtte de studerende i forskellige situationer i studietiden. Det kan være i forbindelse med trivsel, prøver, studieteknik, specialpædagogisk støtte, studiegennemførsel og karriereveje. Nedenstående passer på dig:

Brænder for uddannelsesverdenen. Du har interesse og indsigt i ungdomskultur og –liv og du kender til forskellige uddannelses- og karrieremuligheder, gerne inden for flere af Absalons uddannelses områder. Du er overbevist om, at uddannelse er så vigtig, at du har viet dit arbejdsliv til at bidrage aktivt til, at unge/studerende engageres i deres studieliv og gennemfører en uddannelse.

Har en særdeles veludviklet evne til at skabe relationer. Du er imødekommende, tillidsvækkende og god til at gå i dialog med de studerende, når de har behov for vejledning, hvad enten det er personligt eller via digitale medier. Du er løsningsorienteret, og ser muligheder og forskellige perspektiver for de studerende, frem for begrænsninger. Du kan arbejde selvstændig og anerkender samtidig værdien af samarbejde internt såvel som eksternt.

Habil bruger af den digitale verden. Du har en nysgerrig og eksperimenterende tilgang til at bruge digitale medier i mødet med de studerende, og det er en fordel, hvis du har erfaring med at sætte de nye medier i spil til at bygge bro mellem studievejledning og de studerende.

Kendskab til uddannelsessystemet. Din erfaring med at arbejde med love, bekendtgørelser og studieordninger får du brug for, ligesom dine evner til at vejlede via forskellige metoder og tilgange bliver brugt flittigt. Vi forestiller os, at din erfaring kommer fra en videregående uddannelsesinstitution, studievalg, e-vejledning eller lignende.

Derudover forventer vi, at du har:

  • relevant akademisk uddannelse, gerne suppleret med yderligere uddannelse inden for vejledning
  • engelskkundskaber på et niveau, hvor du kan vejlede internationale studerende

Det er en fordel, hvis du har indsigt i og erfaring med specialpædagogisk støtte (SPS)

Dine arbejdsopgaver
Din arbejdsdag kunne bestå af følgende opgaver:

Vejlede på flere måder. Du vejleder studerende via forskellige metoder og medier med fokus på, at studiet skal gennemføres. Én dag vejleder du en studiegruppe i at samarbejde, én anden dag er du og dine kollegaer til Åben Hus, og møder kommende studerende. Andre dage vil opgaven lyde på individuel vejledning, åben træffetid og telefonvagt. Andre opgaver har en mere uddannelsesspecifikkarakter, så som behandling af meritansøgninger, specialiseringssamtaler el. lign.

Udviklingsarbejde på forskellige niveauer. I tæt samarbejde med grunduddannelser, studieadministration og dine kolleger i vejledningen, er du fokuseret på at bidrage til udvikling af vores indsatser til de studerende, så vi sikrer studieengagement og studiegennemførelse på de forskellige uddannelser.

Samarbejde på tværs af organisationen. Du vil løbende arbejde sammen med andre af Absalons fællesfunktioner som f.eks. HR og Kommunikation samt Digital med fokus på udvikling af digitale vejledertilbud til nuværende og potentielle studerende.

Dine kollegaer
Studievejledningen er en del af Absalons Uddannelsesservice. Vi er et team på 8 engagerede studievejledere med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. Vi har alle en fælles interesse i at give vores studerende den rette vejledning, og derved bidrage til studieengagement og studiegennemførsel. I Absalon såvel som i studievejledningen er vi optaget af faglig og personlig udvikling, og vi har fokus på løbende at udvikle vores vejledning og samarbejde, så det er i tråd med Absalons strategi.

Vi samarbejder i teams, på Absalons forskellige campus og om de enkelte uddannelser. En studievejleder er typisk tilknyttet to campus og to uddannelser. Du vil primært blive tilknyttet campus Roskilde, men du skal være indstillet på kørsel til Absalons andre campus. I studievejledningen mødes vi derfor ikke dagligt, men sikrer koordinering, fokus og sparring i teamet, når vi mødes hver anden onsdag.

Sådan ansøger du
  • Ansættelse sker efter gældende overenskomst på statens område, og der er mulighed for at forhandle tillæg i henhold til Ny løn.
  • Stillingen er på fuld tid og vi vil gerne have, at du begynder den 1. august 2019.
  • Hvis du har nogle spørgsmål til stillingen, kan du kontakte studie- og karrierevejleder Peter Thystrup, pth@pha.dk el. 7248 2559 eller teamleder Rikke Bisgaard, rigb@pha.dk el. 7248 3240.
  • Ansøgning og relevante bilag sendes via vores rekrutteringssystem her (https://phabsalon.dk/om-professionshoejskolen-absalon/ledige-stillinger/) eller ved at klikke på ”Søg stillingen” til højre på denne side senest den 14. juni 2019.
  • Vi forventer at afholde samtaler den 20. og 25. juni 2019.

Vi ønsker, at medarbejderstaben afspejler det omgivende samfund, og vi opfordrer derfor alle interesserede uanset køn, kulturel og etnisk baggrund til at søge stillingen.

Om Absalon
Professionshøjskolen Absalon er Region Sjællands største uddannelsesinstitution med 11 forskellige professionsbacheloruddannelser fordelt på i alt otte byer i regionen. Vores ambition er at bidrage til øget velfærd og vækst i Region Sjælland gennem fremragende uddannelser og rollen som regional udviklingspartner. Vores studerende og samarbejdspartnere er det ubestridte centrum for vores arbejde, lige som vi lægger vægt på at være en rigtig god, fællesskabsbaseret og udviklende arbejdsplads. Vi er 750 medarbejdere, og vi har 8.300 studerende på vores uddannelser og 3.500 i efter- og videreuddannelse.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der matcher din søgning

Holder du et sabbatår og har lyst til udfordringer?

JKS A/S

Næstved
Så kig videre her. JKS mangler medarbejdere, til vikariater i flere forskellige brancher og af forskellig varighed. Vil du prøve dig selv af, så søg i linket. Vi oplever hvert år, at mange studerende ønsker at arbejde som vikar i deres sabbatår. Går...
Indrykket:22. maj 2020