Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse søger et antal fuldmægtige til politikudvikling og implementering af indsatser for udsatte børn og unge

Vil du være med til at sikre at alle børn og unge får en god og tryg skolegang uanset deres baggrund og særlige behov? Brænder du for at omsætte viden om udsatte børn og unge i bidrag til politiske initiativer og understøttelse af folkeskolen? Er du interesseret i at bidrage til politiske processer og evner du at omsætte og formidle viden til praksis?

Så er du måske vores nye kollega. Vi søger et antal fuldmægtige, der kan bidrage til politikudvikling og understøttelse af Børne- og undervisningsministeriets arbejde med inklusion, trivsel og udsatte børn og unge.

Dine arbejdsopgaver

Du vil komme til at arbejde med en bred tilgang til udvikling og projektstyring på området vedr. udsatte børn og unges trivsel og inklusion i grundskolen og i overgangen til ungdomsuddannelse, hvor du bl.a. skal bidrage til, at styrelsen vedvarende baserer sit arbejde på et solidt og databaseret vidensfundament. Som fuldmægtig vil du indgå i og få ansvar for projekter og kvalificering af bidrag til centrets løbende betjening af styrelsens direktion og Børne- og Undervisningsministeriets departement på området. Aktuelle temaer, som teamet er involveret, i er blandt andet indsatser til at imødegå fravær og skolevægring, øget kvalitet i undervisningen på specialområdet og trivsel og inklusion af særlige elevgrupper i folkeskolen, bl.a. med fokus på at flere elever i udsatte positioner opnår en afgangseksamen fra grundskolen og starter på en ungdomsuddannelse.

Som fuldmægtig skal du arbejde med udviklingsprojekter og politisk betjening med fokus på udsatte børn og unges trivsel og inklusion i grundskolen og i overgangen til ungdomsuddannelse. Den samlende ambition for arbejdet er at give udsatte børn og unge de bedste muligheder for at komme godt igennem uddannelsessystemet og give dem forudsætninger for at klare sig godt videre i livet. Som fuldmægtig skal du deltage i større projekter og levere hurtige, kvalificerede bidrag til den løbende politiske betjening i tæt dialog med ministeriets departement. Du skal arbejde sammen med mange forskellige samarbejdspartnere både internt i ministeriet og på tværs af styrelser og interessenter på området.

Du vil også skulle deltage i et vigtigt arbejde med at styrke videns- og databaseringen af arbejdet med udsatte børn og unge, herunder som led i arbejdet med at udvikle og gennemføre tillsyn med skoler i forhold til målgruppen. I teamet arbejder vi aktuelt blandt andet med styrkelse af PPR, trivsel og inklusion af særlige elevgrupper i folkeskolen, indsatser til at imødegå fravær og skolevægring og øget kvalitet i undervisningen på specialområdet.

Om dig
Du har en relevant kandidatuddannelse, fx cand.scient.pol., cand. scient. soc., cand. pæd. eller lignende. Vi ser gerne, at du har erfaring fra lignende stillinger fra centraladministrationen, kommuner, interesseorganisationer eller vidensmiljøer. Du har stærke samarbejdsevner og er god til at tænke et skridt længere frem. Du trives med en til tider travl og uforudsigelig hverdag tæt på de politiske beslutninger.

Vi forventer, at du har interesse for og viden om inklusion, trivsel og særlige elevgrupper på folkeskoleområdet. Vi forventer herudover, at du:

  • har forståelse for politiske processer og har mod på at samarbejde bredt med relevante aktører på folkeskoleområdet
  • har gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner og kan skrive notater og sager mv.
  • har gode samarbejdsevner, da du kommer til at indgå i et tæt samarbejde på tværs af ministeriet.
  • arbejder systematisk, selvstændigt og har stærke processuelle og analytiske evner.
  • er vant til at analysere og anvende både kvalitative og kvantitative data i opgaveløsningen.
  • bidrager til, at det er sjovt at gå på arbejde.
Om os

Centret har ansvar for drift og udvikling af folkeskolens fag og indhold, tilsyn på folkeskoleområdet, vejledning og overgange til ungdomsuddannelser samt kapacitetsopbygning og understøttelse af arbejdet med udsatte børn og unge i folkeskolen og den forberedende grunduddannelse. Centret er nyetableret i sin nuværende form og du vil blive en del af det kommende arbejde med at skabe de bedste betingelser for at centrets ca. 60 medarbejdere fordelt på fem teams og to kontorchefer arbejder sammen på tværs.

Du placeres i Team Vejledning og Udsatte børn og unge, som bl.a. har ansvaret for opgaver i tilknytning til temaerne inklusion, tosprogede, specialundervisning, interne skoler, PPR, trivsel og mobning og ordblindeområdet. Teamet varetager koordinering af større tværgående udviklingsprojekter, udvikling og udmøntning af nye indsatser og bidrager til en række interne som eksterne projekter på området. Du kommer til at samarbejde tæt med styrelsens udgående læringskonsulenter på inklusionsområdet.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Lea Holst Reenberg på telefon 4014 5052 eller kontorchef Christine Lindrum Iversen på telefon 2670 4154.

Du kan læse mere om Styrelsen for Undervisning og Kvalitet på hjemmesiden http://www.stukuvm.dk eller generelt om Børne- og Undervisningsministeriet på http://www.uvm.dk.

Løn- og ansættelsesvilkår
Vi ønsker at besætte stillingerne hurtigst muligt og senest den 1. juni 2021.

Du bliver ansat som fuldmægtig efter gældende overenskomst. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

Sådan søger du
Send din ansøgning, cv og eksamensbevis via vores hjemmeside på www.uvm.dk/job senest 12. april 2021. Vi forventer at holde samtaler uge 16/17.

Du får flere oplysninger, hvis du indkaldes til anden samtale, hvor der tillige indgår en case, hvor det vurderes, hvordan du løser en konkret opgave.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriets koncern. Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets, og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.