Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse søger specialkonsulent til politikudvikling og implementering af indsatser for udsatte børn og unge

Vil du være med til at sikre at alle børn og unge får en god og tryg skolegang uanset deres baggrund og særlige behov? Brænder du for at omsætte din viden om udsatte børn og unge i bidrag til politiske initiativer og understøttelse af folkeskolen? Er du en dreven projektleder med indblik i politiske processer og evne til at omsætte og formidle viden til praksis?

Så er du måske vores nye kollega. Vi søger en specialkonsulent, der kan bidrage til politikudvikling og understøttelse af Børne- og Undervisningsministeriets arbejde med inklusion, trivsel og udsatte børn og unge.

Dine arbejdsopgaver

Du skal arbejde med udviklingsprojekter og politisk betjening med fokus på udsatte børn og unges trivsel og inklusion i grundskolen og i overgangen til ungdomsuddannelse. Den samlende ambition for arbejdet er at give udsatte børn og unge de bedste muligheder for at komme godt igennem uddannelsessystemet og give dem forudsætninger for at klare sig godt videre i livet. Du skal selvstændigt projektlede større projekter og levere hurtige, kvalificerede bidrag til den løbende politiske betjening i tæt dialog med ministeriets departement. Du vil også skulle være drivende i et vigtigt arbejde med at styrke videns- og databaseringen af arbejdet med udsatte børn og unge, bl.a. med henblik på at kunne kvalificere, og indgå i centrets tilsyn med skoler på området. I teamet arbejder vi aktuelt også med bl.a. styrkelse af PPR, trivsel og inklusion af særlige elevgrupper i folkeskolen, indsatser til at imødegå fravær og skolevægring og øget kvalitet i undervisningen på specialområdet.

Om dig
Du har en relevant kandidatuddannelse, fx cand. pæd., cand.scient.pol., cand. scient. soc. eller lignende og flere års erfaring fra lignende stillinger fra centraladministrationen eller kommune. Du har stærke samarbejdsevner og er god til at tænke et skridt længere frem. Du trives med en travl og uforudsigelig hverdag tæt på de politiske beslutninger.

Vi forventer, at du har viden om og erfaring fra arbejde med inklusion, trivsel og særlige elevgrupper på folkeskoleområdet, har et skarpt politisk blik og trives med at arbejde på et område med høj politisk bevågenhed. Vi forventer herudover, at du:

  • er en erfaren og selvstændig projektleder.
  • har forståelse for politiske processer og interesse for at vedligeholde og opdyrke samarbejde bredt med relevante aktører på folkeskoleområdet.
  • har meget stærke skriftlige og mundtlige formidlingsevner og er vant til at skrive notater og sager mv.
  • arbejder systematisk og har stærke processuelle og analytiske evner.
  • kan omsætte data og statistik, så det kan anvendes i opgaveløsningen
  • har blik for og evner at samarbejde på tværs af styrelsens fagkontorer og med eksterne samarbejdspartnere
  • bidrager til, at det er sjovt at gå på arbejde.
Om os

Centret har ansvar for drift og udvikling af folkeskolens fag og indhold, tilsyn på folkeskoleområdet, vejledning og overgange til ungdomsuddannelser samt kapacitetsopbygning og understøttelse af arbejdet med udsatte børn og unge i folkeskolen og den forberedende grunduddannelse. Styrelsen er en central samarbejdspartner for departementet i både udvikling og implementering af policy og i centret arbejder vi tæt sammen med resten af styrelsen for at sikre, at der er et solidt fagligt grundlag for de politiske beslutninger. Centret udgøres af ca. 60 medarbejdere fordelt på fem teams og to kontorchefer.

Du vil blive en del af Team Vejledning og Udsatte børn og unge, som bl.a. har ansvaret for opgaver i tilknytning til temaerne inklusion, tosprogede, specialundervisning, interne skoler, PPR, trivsel og mobning og ordblindeområdet. Teamet varetager koordinering af større tværgående udviklingsprojekter, udvikling og udmøntning af nye indsatser og bidrager til en række interne som eksterne projekter på området. Du kommer til at samarbejde tæt med styrelsens udgående læringskonsulenter på inklusionsområdet.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Lea Holst Reenberg på telefon 4014 5052 eller kontorchef Christine Lindrum Iversen på telefon 2670 4154.

Du kan læse mere om Styrelsen for Undervisning og Kvalitet på hjemmesiden http://www.stukuvm.dk eller generelt om Børne- og Undervisningsministeriet på http://www.uvm.dk.


Løn- og ansættelsesvilkår
Vi ønsker at besætte stillingen hurtigst muligt og senest den 1. juni 2021.

Du bliver ansat som specialkonsulent efter gældende overenskomst. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

Sådan søger du
Send din ansøgning, cv og eksamensbevis via vores hjemmeside på www.uvm.dk/job senest 12. april 2021. Vi forventer at holde samtaler uge 16/17

Du får flere oplysninger, hvis du indkaldes til anden samtale, hvor der tillige indgår en case, hvor det vurderes, hvordan du løser en konkret opgave.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriets koncern. Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets, og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.