Chefjurist til Horsens Kommune

Er du en dygtig og løsningsorienteret jurist, der evner at bringe dine medarbejdere i spil omkring de vigtige juridiske opgaver i kommunen? Så er stillingen som chefjurist i Horsens Kommune måske noget for dig.

Horsens Kommune søger en chefjurist, som skal lede den juridiske afdeling, der er en del af kommunens centrale stab.

Juridisk afdeling består af 4 jurister, 2 administrative medarbejdere og kommunens databeskyttelsesrådgiver, og der løses bl.a. opgaver med relation til kommunalret, køb og salg af fast ejendom, ekspropriation, lejeret, miljøret, almene boliger, databeskyttelsesret samt forskellige ad hoc-opgaver. Derudover indgår juridisk afdeling i netværk med kommunes øvrige jurister. Chefjuristen refererer til chefen for HR og Jura.

Jobbet
Opgaven som chefjurist rummer både en ledelsesopgave og en specialistopgave. Chefjuristen er den primære juridiske rådgiver for direktionen og det politiske niveau. Her er opgaven at medvirke til at finde løsninger og afsøge muligheder inden for de juridiske rammer, så de politiske visioner og planer kan realiseres. Chefjuristen forventes samtidig at håndtere en række sager selv, på lige fod med de øvrige medarbejdere.

Chefjuristen skal samtidig lede den juridiske afdeling og sikre et fagligt stærkt og motiverende miljø. Afdelingen og de enkelte specialister skal være synlige for den øvrige organisation, og det skal være klart i organisationen, hvornår det er muligt og relevant at søge juridisk bistand. Der skal opretholdes en stærk juridisk faglighed samtidig med, at afdelingen er kendt for god rådgivning med fokus på både lovgivning og en løsningsorienteret tilgang til opgaverne. Det er endvidere vigtigt at fortsætte arbejdet med at brede fagligheden på de juridiske specialer ud på flere personer, for at sikre faglig udvikling og robusthed i afdelingen.

Der er i rollen som chefjurist en udadvendt opgave, hvor det er vigtigt at skabe gode relationer til de centrale samarbejdspartnere i og udenfor kommunen. I stillingen ligger samtidig en rolle i at understøtte det juridiske arbejde bredt i kommunen igennem sparring, uddannelse og et allerede etableret juridisk netværk, som chefjuristen leder.

Personen
Rent fagligt forventes du at have erfaring fra det kommunale område, hvor du har opnået en bred forståelse for den lovgivning, der regulerer kommunens opgaver. Det betyder, at du har erfaring med sager, der relaterer til styrelsesloven, forvaltningsloven og kommunalfuldmagten.

Du er en dygtig jurist, der både besidder faglig viden og en særdeles god evne til at samarbejde om at finde gode løsninger. Det er en fordel, at du i tidligere stillinger har stiftet bekendtskab med ledelse af medarbejdere eller faglig ledelse. Vi forventer, at du har en juridisk uddannelse på kandidatniveau.
 
Som person er du åben og imødekommende. Du evner som central rådgiver at skabe gode relationer bredt i kommunen og yde rådgivning med fokus på muligheder. Du er kommunikativt stærk og begår dig naturligt på alle niveauer internt og eksternt. Som leder er du tilgængelig i hverdagen. Du er en god sparringspartner og evner at træffe beslutninger, når det er nødvendigt. Du skal kunne lede en gruppe af fagligt orienterede medarbejdere, hvor det kræves, at du både kan udvikle og udfordre fagligheden på en respektfuld måde. Du har fokus på orden og struktur og holder fremdrift på opgaverne, så de løses rettidigt og korrekt.

Vi tilbyder
Vi tilbyder en varieret og fagligt udfordrende stilling centralt placeret i kommunen. Du vil få en bred kontaktflade og indsigt i vigtige og krævende sager i forhold til kommunens drift og ambitiøse udviklingsplaner. Som chefjurist indgår du i kommunens lederforum og andre fora på tværs af stabene. Juridisk afdeling er velfungerende, og der er et godt fagligt miljø med mulighed for faglig og ledelsesmæssig udvikling. Afdelingen har en flad struktur, samarbejdet er godt, og omgangstonen er uformel og humoristisk.

Praktiske oplysninger
Stillingen er en fuldtidsstilling, og tiltrædelse forventes til 1. oktober 2020. Der er ansøgningsfrist søndag den 9. august 2020.
Vi forventer at holde 1. samtaler d. 19. august og 2. samtaler d. 27. august 2020. 

Hvis du vil vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen på telefon: 2049 2858. Du kan også kontakte partner hos Mindbiz, Poul Mouritsen, som medvirker i ansættelsesprocessen på tlf.: 2339 7115.

Om Horsens Kommune
Horsens Kommune ligger smukt med Horsens Fjord mod øst og det bakkede søhøjland mod vest. Kommunen er i hastig udvikling, som følge af mange års arbejde med at skabe et nyt image for Horsens by og en meget aktiv bosætningsstrategi.
Horsens Kommune vil fortsat satse massivt på at tiltrække flere borgere. Som en del af denne udvikling, sker der massive investeringer i infrastruktur og der er politisk fokus på byfortætning og flere udstykninger i kommunen. Samtidig er det et ønske, at kommunen fortsat fokuserer på kulturen og udvikler sig bæredygtigt. Det er besluttet, at Horsens Kommune skal være frontløber på sidstnævnte.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.