Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Chefkonsulent til nøglerolle i Indenrigs- og Boligministeriets CPR-kontor

Chefkonsulent til nøglerolle i Indenrigs- og Boligministeriets CPR-kontor

Er du en skarp jurist, der formår at jonglere med ministerbetjening, analysearbejde og konkret sagsbehandling, når det er allermest komplekst? Er du klar til et stort ansvar som fagligt fyrtårn på CPR-området? Og vækker sager om fx juridisk kønsskifte og identitetsmisbrug også din faglige nysgerrighed? Indenrigs- og Boligministeriet søger en juridisk chefkonsulent til CPR.

Hvem er vi?
Vi betjener ministeren i alt, hvad der har med CPR at gøre: Fra nye regler om juridisk kønsskifte over virksomheders adgang til data fra CPR og bekæmpelse af identitetsmisbrug, til kvalitetssikring af data om fx statsborgerskab, forældremyndighed og bopæl i CPR.
Det gør vi blandt andet ved at behandle beslutningsforslag og besvare spørgsmål fra Folketinget eller pressen. Vi sidder med i tværministerielle analysearbejder, udarbejder lovforslag og bliver inddraget i lovinitiativer på andre ministeriers områder.
Herudover har vi konkret sagsbehandling både som klageinstans og som 1. instans.

Dig
Vi søger en chefkonsulent, som har lyst til at spille en nøglerolle i vores opgaveløsning i tæt samarbejde med kontorets chef og juridiske sektionsleder.
Du er uddannet jurist, og du er særligt stærk inden for forvaltningsret. Vi foretrækker, at du har erfaring fra centraladministrationen (som minimum som specialkonsulent).

Det er vigtigt for os, at du:

 • Er en særdeles dygtig jurist og analytiker, og at du hurtigt kan skære ind til kernen af en problemstilling. Vi forestiller os, at du med tiden bliver et fagligt fyrtårn inden for CPR, og at du formår at lære fra dig.
 • Motiveres af at arbejde med jura, når det er allermest komplekst.
 • Motiveres af at arbejde med andre medarbejdere og få udviklet deres faglighed.
 • Trives med en varieret hverdag. Du kommer til at have mange forskellige opgaver – ofte på samme tid.
 • Gør en dyd ud af at skabe gode samarbejder. Både med kollegaer og samarbejdsparter i og uden for huset. Vi arbejdet meget sammen med andre ministerier og kontorer i ministeriet.
 • Formulerer dig klart og præcist
Samtidig med at din arbejdsdag ind i mellem vil være travl og uforudsigelig, går vi op i, at vi skal kunne balancere familieliv og arbejde. Derfor har du også mulighed for at tilrettelægge arbejdet fleksibelt.

Stillingen
Du kommer især til at arbejde med:

 • Ministerbetjening og generelle opgaver, herunder udarbejdelse af lovforslag
 • Lovinitiativer på andre ministeriers områder. Det kan fx være ved at svare på høringer fra andre ministerier.
 • Vejledninger og orienteringsbreve m.v. til kommunerne inden for CPR-området
 • Mere komplekse problemstillinger, som fordrer forståelse for CPR-systemets opbygning og jura, f.eks. som ansvarlig for Nordisk Flytning
 • Kvalitetssikring af kontorets konkrete sagsbehandling – både som sagsbehandler i mere komplekse sager og som sparringspartner for sektionens sagsbehandlere. Du må påregne, at denne opgave til tider kan fylde en betydelig del af din hverdag, da kontoret har mange konkrete sager, der skal afvikles til tiden.
Du bliver en del af CPR’s juridiske sektion. Vi er i forvejen syv medarbejdere, heraf en sektionsleder, en erfaren chefkonsulent og flere relativt nye medarbejdere. Du bliver en ekstra medarbejder i sektionen. Du kommer til at arbejde tæt sammen med kontorets chef og juridiske sektionsleder, men også med kontorets øvrige jurister.

Vi har fokus på faglighed, læring, drift og resultatskabelse samtidig med, at vi lægger vægt på et godt og inspirerende arbejdsmiljø, hvor der er plads til grin og en god diskussion hen over frokosten.
CPR

Vores mission er gennem CPR-systemet og en tidssvarende lovgivning at være den centrale leverandør af almindelige personoplysninger til den offentlige og private sektor med henblik på at skabe den størst mulige samfundsmæssige nytte af CPR. Vi har fokus på at levere løsninger, som efterspørges og virker i samfundet.

Løn og ansættelse
Du vil blive ansat som chefkonsulent efter AC-overenskomsten. Stillingen er på fuld tid.

Ansættelsesområdet er Indenrigs- og Boligministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Indenrigs- og Boligministeriets departement, Holmens Kanal 22, 1060 København K.

Vi har brug for dig snarest og senest den 1. juli 2021.

Spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte sektionsleder Grete Kongstad på telefon 72 26 97 40 eller kontorchef Carsten Grage på 60 89 17 44.

Søg
Send ansøgning, CV og eksamensdokumentation elektronisk via stillingsopslaget på www.im.dk. Vi skal have modtaget din ansøgning senest 14. april 2021.

Vi forventer at holde samtaler i uge 16 og 17.

Vi opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion, handicap og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.