Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Chefkonsulent til Økonomisk Enhed i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune

Er du en dygtig økonom med en bred forståelse for økonomiske problemstillinger og erfaring med økonomiske analyser? Har du et ønske om at arbejde med politiske problemstillinger i Danmarks økonomiske knudepunkt? Og med mulighed for at stå i spidsen for et team af dygtige og dedikerede økonomer? Så kan vi tilbyde dig en god og ambitiøs arbejdsplads tæt på direktionen og den politiske ledelse i Danmarks hovedstad.

København udgør en helt central del af Danmarks økonomi, og 40 pct. af den samlede produktion sker i hovedstadsregionen. Den økonomiske vækst i hovedstaden er derfor også afgørende for væksten i hele Danmark. Det stiller store krav til det faglige grundlag bag de beslutninger, som byens politikere skal træffe i de kommende år. Vi søger en stærk økonom, der kan være med til at sætte retningen for den økonomiske politik i København.

Du bliver en del af direktionssekretariatet i Økonomiforvaltningen, som er et centralt bindeled mellem direktionen, Økonomiforvaltningen og kommunens øvrige seks forvaltninger.

Som en del af direktionssekretariatet indgår Økonomisk Enhed. Enheden består foruden dig af to økonomer og to studenter og ledes af Økonomiforvaltningens cheføkonom, der har reference til Økonomiforvaltningens administrerende direktør.

Enheden er centralt placeret i Økonomiforvaltningen og arbejder med strategiske økonomiske dagsordener, der kan understøtte økonomisk vækst, produktivitet og et stærkt erhvervsliv i København. Enheden gennemfører blandt andet makroøkonomiske analyser af Københavns Kommune og nationale dagsordner inden for erhverv, vækst og grøn omstilling.

Om stillingen
Som chefkonsulent i Økonomisk Enhed kommer du blandt andet til at arbejde med

 • strategiske analyser og tværgående projekter om København – med fokus på vækst, produktivitet og en analytisk ramme for den grønne dagsorden, fx en ny strategi for grøn vækst og gode jobs
 • udarbejdelse af strategiske beslutningsoplæg, også til brug for de årlige budgetseminarer med kommunens økonomiudvalg mv.
 • løbende betjening og rådgivning af Økonomiforvaltningens direktion og overborgmesteren om nationale og internationale dagsordner
 • formidling af tal og analyser til såvel direktionen og den politiske ledelse som til eksterne interessenter og pressen
 • faglig projektledelse af større prioriterede projekter som fx udviklingen af Lynetteholm 

Der vil desuden afhængig af din profil være mulighed for at blive teamleder, hvorved du vil have den daglige teamledelse af to økonomer og to studenter.

Om dig
Vi lægger vægt på, at du

 • har en relevant økonomisk uddannelse (cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon. eller lignende) og relevant erhvervserfaring
 • er eminent til tal og har en stærk makroøkonomisk forståelse
 • er nytænkende og kan være med til at sætte den strategiske retning på den økonomiske politik i hovedstaden
 • har sans for samspillet mellem administration og politisk ledelse, hvor interessenterne er mange og tempoet til tider højt
 • kan skrive klart og forståeligt også for ikke-økonomer og har blik for offensive, strategiske vinkler
 • kan skabe konstruktive samarbejdsrelationer både internt i og på tværs af kommunen og til eksterne samarbejdspartnere
 • er uformel og tillidsvækkende
 • er resultatorienteret og sætter en ære i at følge dine opgaver helt til dørs 

Løn- og ansættelsesvilkår
Vi kan tilbyde dig ansættelse i et udfordrende, fagligt afvekslende og løsningsorienteret arbejdsmiljø med gode muligheder for og fokus på faglig og personlig udvikling.

Løn og ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Arbejdssted er Københavns Rådhus.

Mere information
Har du spørgsmål vedr. stillingen, er du velkommen til at kontakte cheføkonom Thomas Tranekær på 3392 2668 eller kontorchef Cecilie Wulff Juul Jørgensen på 2130 4466.

Søg via nedenstående link senest onsdag den 10. marts 2021
Vi forventer at afholde samtaler i ugerne 11-12.

Økonomiforvaltningen
Økonomiforvaltningen er en af Københavns Kommunes syv forvaltninger. Vi arbejder for overborgmesteren, Borgerrepræsentationen og Økonomiudvalget og understøtter derved kommunale beslutningsorganer på højeste niveau. Sideløbende varetager vi de overordnede, koordinerende opgaver vedrørende kommunens økonomi, personale, fysiske planlægning, administration, beredskab, kommunikation og den generelle udvikling af byen. Vores mål er at fastholde og udvikle København som en af verdens bedste byer at bo i – og skabe øget vækst gennem viden, innovation og beskæftigelse.
 


ellerDownload

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.