DEN DANSKE SCENEKUNSTSKOLE SØGER ADJUNKT/LEKTOR I SCENEKUNST

Den danske scenekunstskole søger Adjunkt/lektor i scenekunst

 

Den Danske Scenekunstskole søger en adjunkt/lektor til den internationale kandidatuddannelse i scenekunst.

Kandidatuddannelsen har nyt optag i efteråret 2021, og vi søger derfor en dygtig underviser, der kan være med til at styrke læringsmiljøet på uddannelsen.

Kandidatuddannelsen er opbygget som en uddannelse med et antal fagspecifikke specialiseringer, og vi leder efter en underviser, der har erfaring med at udvikle og drive scenekunstuddannelse på kandidatniveau og som trives i et studiemiljø, hvor de studerende har stor indflydelse på deres uddannelse. Du skal undervise og vejlede kandidatstuderende i deres kunstneriske arbejde og får en særlig forpligtigelse til at skabe pædagogisk sammenhæng mellem de forskellige undervisningsforløb og specialiseringer. Stillingen rummer også en pædagogisk og kunstnerisk udviklingsdimension, idet du skal være med til at udvikle kandidatuddannelsens faglige indhold og bidrage til udviklingen af scenekunstuddannelserne.

I tæt dialog med uddannelsens leder får du ansvar for drift og udvikling af kandidatuddannelsen og skal være med til at tegne den pædagogiske linje. Stillingen rummer en undervisningsforpligtigelse af de ca. 15 kandidatstuderende og herudover konkrete planlægningsopgaver, administrative opgaver og budgetstyring.

Vi leder derfor efter en person, der brænder for at bygge en god uddannelse, hvor der er tæt sammenhæng mellem teori og praksis. Du skal kunne skabe en undervisningsplan, hvor de studerende møder de bedste fagfolk fra ind- og udland. Det er væsentligt, at du vil være med til at styrke sammenhængen mellem ikke alene uddannelsen og den scenekunstbranche, som skolen uddanner til, men også mellem kandidatuddannelsen og bacheloruddannelserne internt på skolen. Derfor lægger vi stor vægt på, at du har solid erfaring med scenekunstfeltet og kan lære de studerende at begå sig i de mange forskellige arbejdsfællesskaber, man indgår i som udøvende scenekunstner.

Den Danske Scenekunstskole har fokus på at skabe et godt arbejdsmiljø. Vi forventer, at du har lyst til at bidrage til det kollegiale fællesskab i det hold af lektorer, undervisere og teknisk/administrativt personale, som skal løse arbejdsopgaverne i tæt dialog med hinanden, og at du har gode samarbejds- og kommunikationsevner og kan begå dig i et kunstnerisk læringsmiljø, hvor der er fokus på tværgående samarbejde mellem afdelinger og fagligheder.

 

STILLINGSTITEL
Adjunkt/Lektor i scenekunst.   

ARBEJDSOPGAVER OG ANSVAROMRÅDER

 • Kunstnerisk og pædagogisk ansvar for undervisning.
 • Ansvar for udvikling og tilrettelæggelse af undervisning på kandidatuddannelsen i samarbejde med KA-uddannelsens leder.
 • Undervisning og vejledning på kandidatuddannelsen i scenekunst og andre relevante fagområder.
 • Administrative opgaver som f.eks. ansættelser og timeberegninger for fastansatte.
 • Faglig ledelse og koordinering.
 • Tilrettelæggelse af undervisning, workshops og produktioner.
 • Egen kunstnerisk og pædagogisk udviklingsvirksomhed.

 

KVALIFIKATIONER
For at kunne blive ansat som adjunkt/lektor er det en forudsætning, at du har betydelig erfaring med kunstnerisk praksis, har udøvet original kunstnerisk og/eller pædagogisk udviklingsvirksomhed og/eller har dokumenteret forskning inden for de faglige områder, der er angivet i stillingsopslaget eller har potentiale til at nyudvikle fagområdet.

Der lægges vægt på, at du:

 • er fagligt anerkendt underviser med erfaring og kompetence til at undervise på kandidatuddannelsen i scenekunst.
 • har en solid erfaring med uddannelse af scenekunstnere og kan bidrage med vigtig kunstnerisk indsigt og erfaring.
 • har stor interesse for undervisning og vejledning.
 • har viden om og/eller erfaring med kunstnerisk og pædagogisk udviklingsvirksomhed.
 • har viden om relevant teori og metode inden for uddannelsens kerneområder og kan sætte sin viden i relation til andre af scenekunstskolens fagområder.
 • har talent for planlægning og erfaring med administrativt arbejde og systemer.
 • har gode sprogkundskaber i tale og skrift.

ANSÆTTELSESVILKÅR

Stillingen er rammesat til 100% af en fuldtidsstilling, tidsbegrænset.  

Løn efter overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikere i Staten. Der vil være mulighed for at forhandle individuelle kvalifikationstillæg.  

Såfremt du indtræder i et adjunktforløb, er der tale om en videreuddannelsesstilling og ansættelse sker i en tidsbegrænset periode op til 3 år ad gangen, med dog højst 2 perioder. Der vil efterfølgende være mulighed for at overgå til en stilling som lektor, såfremt at bedømmelsen som skal foretages senest 6 måneder inden udløbet af det 6. ansættelsesår er positiv.

Såfremt du modtager en positiv lektorbedømmelse, sker ansættelsen som en tidsbegrænset ansættelse for 4 år, med mulighed for forlængelse uden opslag i op til 3 år. Ansættelse som lektor forudsætter kvalifikationer på det niveau, der kan opnås på grundlag af en tilfredsstillende gennemført ansættelsesperiode som adjunkt. Det forudsættes, at ansøgeren har en betydelig kunstnerisk karriere på højt niveau, har udøvet original kunstnerisk og/eller pædagogisk udviklingsvirksomhed på højt niveau eller har dokumenteret forskning på højt niveau eller på anden måde har nyudviklet fagområdet.

Tiltrædelse august 2021 (eller efter aftale).

Personaleansvarlig er professor Runar Hodne.

Du vil have fast arbejdssted på scenekunstskolens afdeling i København, men forventes også løbende at være tilstede på scenekunstskolens øvrige adresser i Fredericia, Odense og Aarhus, hvor nogle af KA-uddannelsens specialiseringer hører hjemme.

 

ANSØGNING
Søg stillingen ved at klikke Søg stillingen herunder og upload din ansøgning og relevante bilag senest den 1. februar 2021. Ansøgninger, som modtages efter dette tidspunkt, vil ikke komme i betragtning. 

Ansøgningen skal indeholde: 

 • en motiveret ansøgning, hvor du gør rede for din vision for fagområdet (inden for rammerne af studieordningen)
 • CV med en detaljeret oversigt over dit kunstneriske virke
 • relevante eksamensbeviser og/eller faglige bedømmelser.
 • undervisningsportfolio med kort redegørelse for dine pædagogiske erfaringer (maks. 3 sider à 2.400 anslag inkl. mellemrum).

Nærmere oplysninger om ansøgningsprocessen og stillingen kan fås ved henvendelse til rektor Mads Thygesen (mailto:math@scenekunstskolen.dk).

DDSKS ser forskellighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

ANSÆTTELSESPROCEDURE
Alle ansøgninger vil blive gennemgået af et bedømmelsesudvalg nedsat af rektor. Bedømmelsesudvalget foretaget en uvildig bedømmelse af, om ansøgerens kvalifikationer lever op til kravene for ansættelse som lektor eller adjunkt. Bedømmelsesudvalget anbefaler ikke bestemte kandidater til stillingen. Alle ansøgere får direkte besked om udfaldet af denne proces.

Blandt de kvalificerede ansøgere udvælges de kandidater, skolen ønsker at se til en samtale.

DEN DANSKE SCENEKUNSTSKOLE
Den Danske Scenekunstskole er en kunstnerisk uddannelsesinstitution under Kulturministeriet. Skolen er hjemsted for et moderne, kunstnerisk læringsmiljø, der inspirerer til nye tænkemåder, kunstneriske udtryk og socialt engagement.  

Med videregående uddannelser på bachelor-, kandidat- og diplomniveau fordelt på campusser i Aarhus, Fredericia, Odense og København uddanner skolen toneangivende scenekunstnere med en solidt funderet praktisk og teoretisk faglighed og en kritisk bevidsthed om kunstens rolle i samfundet.

Gennem forskning og udvikling af nye værker, viden og metoder inden for et bredt spektrum af scenekunstneriske discipliner er skolens undervisere og studerende med til at udvikle scenekunstens fagområder og sætte aftryk på kunst- og kulturlivet nationalt og internationalt. Læs mere på ddsks.dk.   


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der matcher din søgning

211-0296/20-2E Associate Professor of Human-Centered Computing

KU - SCIENCE - NBI

København Ø
Associate Professor of Human-Centered Computing Department of Computer Science Faculty of Science University of Copenhagen The Department of Computer Science, University of Copenhagen, is seeking to strengthen its focus on Human-Centered Computing. ...
Indrykket:29. december 2020

211-0295/20-2E Associate Professor of Medical Image Analyses

KU - SCIENCE - NBI

København Ø
Associate Professor of Medical Image Analysis Department of Computer Science Faculty of Science University of Copenhagen The Department of Computer Science at the University of Copenhagen (DIKU) invites applications for an associate professorship in...
Indrykket:29. december 2020

Associate Professor of Parasitology and Tropical Medicine [closing 03.01.2021]

SCIENCE-COMMUNITY.ORG NETWORK

København K
Job description The Associate Professor will conduct clinical research in Africa and Denmark within malaria and other parasitic diseases. The associate professor will teach microbiology and parasitology at the Medical School and participate in resea...
Indrykket:16. januar 2021

153160 Associate Professor or Tenure Track Assistant Professor of Animal Welfare and Behaviour

KU - SUND - IKVH - Fr. berg

Frederiksberg C
Department of Animal and Veterinary Sciences Faculty of Health and Medical Sciences University of Copenhagen The University seeks to appoint an associate professor or a tenure track assistant professor of Animal welfare and behaviour to the Departme...
Indrykket:12. januar 2021

READVERTISEMENT: 153029 Associate Professor of Parasitology and Tropical Medicine (9,5 %)

KU SUND Mærsk Tårnet

København N
Department of Immunology and Microbiology (ISIM) Faculty of Health and Medical Sciences University of Copenhagen The University seeks to appoint an associate professor to the Department of Immunology and Microbiology to commence as soon as possible....
Indrykket:6. januar 2021

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der matcher din søgning

211-0296/20-2E Associate Professor of Human-Centered Computing

KU - SCIENCE - NBI

København Ø
Associate Professor of Human-Centered Computing Department of Computer Science Faculty of Science University of Copenhagen The Department of Computer Science, University of Copenhagen, is seeking to strengthen its focus on Human-Centered Computing. ...
Indrykket:29. december 2020

211-0295/20-2E Associate Professor of Medical Image Analyses

KU - SCIENCE - NBI

København Ø
Associate Professor of Medical Image Analysis Department of Computer Science Faculty of Science University of Copenhagen The Department of Computer Science at the University of Copenhagen (DIKU) invites applications for an associate professorship in...
Indrykket:29. december 2020

Associate Professor of Parasitology and Tropical Medicine [closing 03.01.2021]

SCIENCE-COMMUNITY.ORG NETWORK

København K
Job description The Associate Professor will conduct clinical research in Africa and Denmark within malaria and other parasitic diseases. The associate professor will teach microbiology and parasitology at the Medical School and participate in resea...
Indrykket:16. januar 2021

153160 Associate Professor or Tenure Track Assistant Professor of Animal Welfare and Behaviour

KU - SUND - IKVH - Fr. berg

Frederiksberg C
Department of Animal and Veterinary Sciences Faculty of Health and Medical Sciences University of Copenhagen The University seeks to appoint an associate professor or a tenure track assistant professor of Animal welfare and behaviour to the Departme...
Indrykket:12. januar 2021

READVERTISEMENT: 153029 Associate Professor of Parasitology and Tropical Medicine (9,5 %)

KU SUND Mærsk Tårnet

København N
Department of Immunology and Microbiology (ISIM) Faculty of Health and Medical Sciences University of Copenhagen The University seeks to appoint an associate professor to the Department of Immunology and Microbiology to commence as soon as possible....
Indrykket:6. januar 2021