Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

DGI Storkøbenhavn søger en praktikant til at arbejde med idrætspolitik, interessevaretagelse og kommunikation

Vi leder efter en praktikant, som kan understøtte vores idrætspolitiske indsatser. Praktikperioden løber fra 1. sep. 2021 til 31. jan. 2022.

Praktikanten bliver en del af Team Politik og Analyse i DGI Storkøbenhavn og vil dér arbejde tæt sammen med den idrætspolitiske konsulent. Via teamet får praktikanten indsigt i et bredt felt af arbejdsopgaver, som kobles tæt til en politisk agenda. Hovedformålet er at fremme foreningsidrættens vilkår i de 11 kommuner, som DGI Storkøbenhavn dækker i hovedstadsområdet.

Om praktikstillingen
Som idrætspolitisk praktikant i DGI Storkøbenhavn vil du komme tæt på det politiske arbejde og beslutningsprocesser på flere niveauer – både internt i DGI Storkøbenhavn og eksternt ift. kommunale samarbejder og kommunalpolitikere, andre lokale idrætsorganisationer og ikke mindst det frivillige foreningsliv.

Generelt vil opgaverne have karakter af:

 • Medie- og pressehåndtering: Positionering og kommunikation af holdninger
 • Generel research, analyse, formidling af data
 • Relations- og pressearbejde ift. kommunalpolitiske beslutningstagere
 • Forberedelse af sager til DGI Storkøbenhavns bestyrelse
 • Ud over ovenstående vil praktikantens arbejdsopgaver typisk gå på tværs af DGI Storkøbenhavns organisation som slags stabsfunktionen, der bruges i mange forskellige sammenhænge.

  Dine arbejdsopgaver og hverdag vil desuden være en blanding af løbende sparring mhp. politikudvikling og pressehåndtering samt opgaver med baggrundsresearch, databearbejdning og lettere skrive- og analyseopgaver. Der vil også være en praktisk mødeforberedelse som del af praktikopgaverne.

  Som praktikant vil du i det daglige arbejde med kommunikationsopgaver af primært politisk karakter målrettet beslutningstagere, foreningsrepræsentanter, meningsdannere og borgere i hovedstadsområdet. Kommunalpolitisk interesse og kendskab til kommunalpolitik og foreningslivets vilkår i hovedstadsområdet vil derfor være en fordel.

  Med i praktikstillingen hører adgang til frokostordning, PC og arbejdstelefon. Praktikstillingen er ulønnet og timetallet er som udgangspunkt 37 timer pr. uge – dog kan der under hensyn til praktikreglerne på det enkelte praktiksted aftales andre vilkår.

  Om dig
  Vi leder efter en studerende med interesse for kommunalpolitik og som har solide analytiske kompetencer, høj faglighed og en interesse for sammenhæng mellem kommunalpolitik, civilsamfund og foreningsidræt.
  Du er sandsynligvis i gang med din kandidatuddannelse inden for statskundskab, idræt, sociologi eller kommunikation. Du er en skarp formidler både skriftligt og mundtligt. Du kan gennemføre en analyse- og skriveopgave fra indledende tanker til afsluttende skriftlige produkt.

  Du er metodestærk og skriver godt dansk, har interesse i at lære at levere et journalistisk produkt af høj kvalitet i en hverdag, der kan være præget af korte deadlines og pludseligt opståede opgaver, som skal håndteres fra dag til dag. En vis fleksibilitet i arbejdstiden må derfor også påregnes.

  Du trives med faglig sparring og et tæt, tillidsfuldt samarbejde, hvor vi i teamet løfter et stort ansvar på en arbejdsplads, der er præget af engagement, en god sag samt en uformel omgangstone, hvor der ofte er godt humør og højt til loftet.

  Om DGI Storkøbenhavn
  DGI Storkøbenhavn er en paraplyorganisation for ca. 540 idrætsforeninger i hovedstadsområdet med et medlemstal, som i 2020 ligger på ca. 210.000 medlemmer.
  DGI Storkøbenhavns medlemstal er fordoblet i løbet af de seneste seks år, og vi oplever fortsat medlemsvækst hvert år.
  Vi er ca. 55 ansatte og har hovedkontor i Vester Voldgade 100 tæt på Københavns Rådhus – samt adgang til mødelokaler det nærliggende BLOX.

  DGI Storkøbenhavn dækker geografisk 11 kommuner i hovedstadsområdet: Ballerup Kommune, Dragør Kommune, Frederiksberg Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Herlev Kommune, Hvidovre Kommune, Københavns Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rødovre Kommune og Tårnby Kommune.
  Mere af samme slags?

  Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
  Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.