Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Direktør for Lægemiddelstyrelsen

Vi søger en ny direktør til Lægemiddelstyrelsen, der vil videreudvikle styrelsens stærke faglige profil og sammen med styrelsens ca. 500 medarbejdere arbejde for borgernes sundhed. Aktuelt er det en helt central opgave for Lægemiddelstyrelsen at godkende og følge vaccinerne mod COVID-19.

Om Lægemiddelstyrelsen og din hverdag hos os
Lægemiddelstyrelsens mission er at sikre effektive, sikre og tilgængelige lægemidler og sikkert medicinsk udstyr til gavn for samfundet.

Du får det overordnede ansvar for styrelsens strategiske udvikling samt opgaveporteføljen, som bl.a. er at godkende og kontrollere lægemiddelvirksomheder og lægemidler, overvåge bivirkninger ved lægemidler, godkende kliniske forsøg, beslutte, hvilke lægemidler der skal have tilskud, føre tilsyn og overvåge alvorlige hændelser med medicinsk udstyr samt udpege og føre tilsyn med apoteker og tilrettelægge apoteksstrukturen i Danmark.

Styrelsen bidrager endvidere til udvikling af politik og regulering på lægemiddelområdet, både i Danmark og i dialog med EU’s øvrige lægemiddelmyndigheder. I det internationale samarbejde generelt og i det europæiske samarbejde i særdeleshed er styrelsen en stærk og agendasættende spiller.

Styrelsen spiller som myndighed også en vigtig rolle for at fastholde og stimulere Danmarks position som førende nation inden for lægemiddelforskning og -produktion.

Du refererer til departementschefen i Sundhedsministeriet og du indgår i ministeriets koncernledelsesforum.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Som direktør for lægemiddelstyrelsen skal du:

  • have kendskab til lægemiddelområdet og til de områder, der er centrale for udviklingen af området, f.x. digitalisering og data.
  • udvise synligt lederskab og være i stand til at skabe en effektiv, innovativ og driftssikker organisation
  • være en ambitiøs og visionær leder, der med strategisk udsyn og eksekveringskraft kan skabe resultater
  • kunne skabe følgeskab og gode relationer til styrelsens centrale interessenter
  • have stor personlig og professionel integritet
  • have erfaring med internationalt samarbejde.
Derudover lægger vi vægt på, at du har ledelseserfaring på højt niveau fra den offentlige og/eller private sektor med dokumenterede gode resultater, og at du har en relevant sundhedsfaglig, farmaceutisk eller samfundsvidenskabelig akademisk uddannelsesbaggrund.

Om ansættelsen
Stillingen er indplaceret i lønramme 40 (løngruppe 4). Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen ønskes besat på 5-årigt åremål.

Er du allerede ansat som tjenestemand, skal ansøgningen stiles til Dronningen.

Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan sikkerhedsgodkendes.

Som en del af ansættelsesforløbet vil der blive udført test.

Lægemiddelstyrelsen træffer afgørelser i myndighedssager, og derfor er det vigtigt, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved styrelsens habilitet. Derfor må du ikke eje aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Ejer du i dag såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed, har du dog en vis periode til at afhænde disse aktier.

Kontakt os gerne
Hvis du ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte departementschef i Sundhedsministeriet, Svend Særkjær, på tlf. 72 26 94 02 eller HR chef Maya Nesbit på tlf. 32 68 39 94.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis senest d. 9. april kl. 12.00. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 15 og 16. Du kan læse mere om os på www.lmst.dk.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.