Direktør for Teknik og Miljø

Aarhus Kommune søger ny direktør til en af de mest perspektivrige og krævende toplederstillinger i den offentlige sektor i Danmark.

Perspektivrig, fordi stillingen som direktør for Teknik og Miljø giver en lang række muligheder for at præge Aarhus’ historisk stærke vækst og gøre Aarhus til en endnu mere attraktiv by – i samarbejde med magistratsafdelingens dedikerede ledere og medarbejdere. Og fordi stillingen giver mulighed for at øve indflydelse på den fortsatte organisatoriske udvikling af Teknik og Miljø og Aarhus Kommune. Stillingens perspektiver giver i høj grad mulighed for udvikling af direktørens lederskab.

Krævende, fordi stillingen stiller store krav til direktørens personlige indsatser og kompetencer – ikke mindst i lyset af høje ambitioner om et stærkere samspil med omgivelserne, mange forskelligartede interesser og høj kompleksitet. Der er også internt brug for effektive systemer, strukturer og processer, samtidig med at synlig ledelse skal være med til at skabe den rette kultur. Der skal være tillid til Teknik og Miljø i alle relationer. Stillingen stiller således store krav til direktørens evne til at lede i balance mellem mange interesser og i samspil med mange interessenter.

Direktøren er en central aktør i mange forskellige rum, samarbejder og opgaver, hvor der er forventninger om en værdiskabende indsats – eller som Teknik og Miljø formulerer det: ”vi skaber løsninger sammen”. Det gælder ikke mindst følgende:

  • Betjening af det politiske system; Direktøren skal sikre rådmand, udvalg, Magistraten og Byrådet de bedste betingelser for at operere i den politisk målsættende og retningssættende rolle.
  • Udviklingen af byen, der er i stærk vækst på alle dimensioner; Direktøren leder Teknik og Miljøs arbejde for at gøre Aarhus til en endnu mere attraktiv by. Aarhus’ vækst er historisk stor – og skal fortsat være en bæredygtig udvikling socialt, økonomisk og miljømæssigt – i balance med bedre bykvalitet, infrastruktur, og bedre rammer for det gode hverdagsliv.
  • Medlem af direktørgruppen; Direktøren er medlem af direktørgruppen, der ledes af stadsdirektøren. Det tværgående samarbejde i direktørgruppen er under fortsat udvikling hen mod et mere helhedsorienteret kommuneperspektiv.
  • Medlem af Fælles-MED-Udvalget og Formand for Hoved-MED-udvalget i Teknik og Miljø; Direktøren er således - i samarbejde med medarbejderrepræsentanterne - ansvarlig for et konstruktivt og værdibærende samarbejde i MED-organisationen.
  • Chef for chefer i Teknik og Miljø; Direktøren har den overordnede ledelse af Teknik og Miljø og er nærmeste foresatte og personaleleder for otte chefer i Teknik og Miljø og overordnet chef for Teknik og Miljøs 1.350 medarbejdere.
  • Rollemodel og ambassadør; Direktøren er rollemodel for den ledelse og den kultur, der sikrer en attraktiv arbejdsplads og gode samarbejdsrelationer internt i magistratsafdelingen samt med de øvrige magistratsafdelinger i Aarhus Kommune og eksterne aktører. Direktøren er således afgørende for, at der i alle relationer er tillid til magistratsafdelingen.
  • Samling af Teknik og Miljø i ét hus; Direktøren står i spidsen for at samle Teknik og Miljøs afdelinger i et nyt hus i Gellerup primo 2019. De organisatoriske potentialer og faglige synergier i sammenflytningen skal udnyttes optimalt.

Den nye direktør forventes at have ledelsesmæssig erfaring fra og viden om de politiske og ledelsesmæssige processer i en organisation tilsvarende Aarhus Kommune. Du har dokumenterede ledelsesresultater fra en tilsvarende kompleks opgave, og du har erfaring med Teknik og Miljøs arbejdsfelt.

Du mestrer det tværgående samarbejde og relationel koordinering. Du er en stærk kommunikator, der kommunikerer tydeligt, troværdigt og ærligt - og i konstruktiv balance med at lytte. Du har betydelig strategisk forståelse, overblik og udsyn, og du bidrager til tværgående løsninger og overordnet strategisk udvikling. Du er tillidvækkende og har stor personlig integritet, hvor værdierne troværdighed, respekt og engagement bliver levendegjort i din tale og handling.

Læs mere om Teknik og Miljø og Aarhus Kommune på www.aarhus.dk. Læs mere om stillingen, herunder ansættelsesproceduren, i det udarbejdede notat, som du kan hente her.

Du er velkommen til at kontakte Mercuri Urval, Jan Kjeldsmark på telefon 4073 4950 eller Thomas Gajhede på telefon 2084 1030 for en uforpligtende og fortrolig dialog om vilkår og muligheder i stillingen.

Finder du jobbet interessant, kan du uploade ansøgning og CV. Referencenummer: DK-04650. Ansøgningsfristen udløber den 19. februar 2018, kl. 10.00.

 

Teknik og Miljø arbejder blandt andet med byudvikling, mobilitet, natur og miljø, kollektiv trafik samt anlæg og drift af veje. I Teknik og Miljø løser vi opgaver under overskriften ”Vi skaber løsninger sammen”.

Vores vision er at skabe rammevilkår i verdensklasse og realisere Aarhus’ markante vækstpotentiale. Det gør vi gennem kompetente og løsningsorienterede samarbejder med hinanden, virksomheder, videninstitutioner, netværk og enkeltpersoner.

Teknik og Miljø består af fire centre, en afdeling for bolig- og projektudvikling samt et ledelsessekretariat. Teknik og Miljø beskæftiger i alt ca. 1.350 medarbejdere.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:18. januar 2018
Udløbsdato:14. marts 2018

Direktør til AURA Fiber søges

betterpeople A/S

Nøgleposition til solid virksomhed i vækst Som direktør for AURA Fiber får du en nøgleposition i en ambitiøs, kvalitetsbevidst vækstvirksomhed, der bestræber sig på at levere den bedste kundeoplevelse til både internet-, tv- og telefonikunder. Du få...
Indrykket:9. februar 2018
Udløbsdato:1. marts 2018

Fagdirektør for selskabsområdet i den kommende Skattestyrelse - genopslag

SKAT

Aarhus
Vil du gå forrest i arbejdet med til at sikre en nem og korrekt skattebetaling for selskaber i Danmark? Og kan du sikre høj kvalitet, når mere end 700 medarbejdere løser vejlednings-, afregnings- og kontrolopgaver? Så er du måske den nye fagdirektør...