Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

DMI søger API-udviklere til dmi.dk og frie data

Hvem er vi?

DMI er instituttet der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har indledt 2018 med fokus på forandring og digital fornyelse, herunder etableringen af en ny dataportal som stiller alle DMI’s meteorologiske data gratis til rådighed. Det giver masser af spændende opgaver og øgede krav til DMI’s digitale platform. Derfor har vi nu behov for flere Java-udviklere, der er skarpe til især API-udvikling.

Vi søger 2 nye udviklere til vores IT-afdeling med 65 ansatte, én til vores Data-gruppe og én til vores Applikations-gruppe.

I Data-gruppen arbejder vi med bl.a. med indsamling, processering og lagring af måledata fra DMI’s observationsnet, men også med store mængder satellitdata. I Applikations-gruppen arbejder vi med analyse, design og udvikling af applikationer, services og portaler, f.eks. dmi.dk, en af Danmarks mest besøgte hjemmesider. Vi er præget af masser af gå-på-mod, og vi udvikler og 24/7-drifter hele tiden nye løsninger, samtidig med at, vi er præget og omgivet af videnskab og forskning. Bliver du først ”fanget” af DMI-kulturen, er du sikker på en lang og spændende rejse sammen med os!

Om stillingerne
I begge stillinger arbejder du med udvikling af API’er i Java og RESTful arkitekturer. Du er med i alle udviklingsfaser, lige fra user stories, over definering af krav til implementation og test. Du har fokus på, at et godt og letanvendeligt API agerer bindeled mellem frontend- og backend-systemer, og forstår vigtigheden af god dokumentation og kodeeksempler. Du arbejder i projekter, hvor du møder og arbejder sammen med forskellige faggrupper på tværs af DMI. For de to stillinger gælder yderligere:

API-udvikler til IT-Data
Udvikling af API til datatræk fra backend-applikationer, f.eks. vejrdata til international luftfart
Fokus på performance og applikationsnære services

API-udvikler til IT-Applikationer
Udvikling af API til services/datatræk fra frontend-applikationer, f.eks. til dmi.dk
Fokus på særlige forhold ved eksternt eksponerede API løsninger, bl.a. (token) sikkerhed og høj performance

Dig, som kommende kollega
Du er dygtig, kreativ og kvalitetsbevidst.Vi forventer at du har:

  • en relevant mellemlang eller længerevarende IT-uddannelse, f.eks. datalog, ingeniør, cand.it, datamatiker
  • erfaring med udvikling af APIer
  • erfaringer med WEB teknologier, herunder HTTP, JSON/XML, og web services
  • erfaring med softwareudvikling i Java, herunder test med f.eks. JUnit
  • erfaring med brug af SQL og noSQL databaser (f.eks. PostGreSQL og MongoDB)

Det er en fordel, hvis du:
  • har kendskab til RESTful arkitektur- og designprincipper samt Jersey framework
  • for stillingen i IT-Applikationer er det en stor fordel, hvis du har praktisk kendskab til frontend-arbejde og –behov

Vi lægger stor vægt på videndeling og læring, og at vi har det sjovt, når vi er på arbejde. Det er derfor vigtigt, at du har en positiv, opsøgende og udadvendt indstilling, hvor du viser gode samarbejdsevner og indgår i en konstruktiv dialog. Du kan både arbejde individuelt og samtidig være en team-player, der gerne gør en ekstra indsats for holdet. Du har en naturlig lyst og nysgerrighed til at holde dig opdateret med de nyeste teknologier og tilegne dig praktisk viden om dem. Endelig lægger vi stor vægt på robuste og effektive løsninger, da drift er 24/7.


Hvad så nu?
Ansættelse og aflønning: Sker i henhold til gældende overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg
Ansættelsesområde: Er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner
Arbejdstid: Stillingerne er fastansættelse på 37 timer pr. arbejdsuge. DMI’s flekstidsordning gør DMI til en meget familievenlig arbejdsplads, hvor der er fokus på at få privatliv og arbejdsliv til at balancere.
Tiltrædelse: Stillingerne er til besættelse snarest mulig
Yderligere oplysninger: Kan fås hos daglig leder af IT Applikationer, Anne Marie Munk Jørgensen (3915 7327, ammj@dmi.dk) eller souschef for IT, Kim Roland Rasmussen (3915 7269, krr@dmi.dk).
Ansøgningsfrist: 26. april 2018
Ansættelsessamtaler: Vi forventer at holde ansættelsessamtaler den 2. maj 2018. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave.
Stillingen søges: For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne.

Vi opfordrer til, at du i din ansøgning oplyser om tidligere eller aktuel beskæftigelse med frivilligt arbejde. Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.
Der findes ikke en arbejdsplads magen til i Danmark. Vil du vide mere om hvorfor det er noget helt særligt at være en del af DMI, så klik ind på DMI.dk og læs ”Om DMI”


Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her