Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

DMI søger Data Manager

Brænder du for at arbejde med data, der sikrer menneskeliv og materielle værdier samt understøtter den grønne omstilling i samfundet? Så vil jobbet som Data Manager på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) være noget for dig!

Om jobbet På DMI har vi rigtigt mange data, som har været indsamlet over en lang årrække. Af historiske grunde har DMI derfor nu et noget broget datalandskab med data i mange forskellige databaser med mange systemafhængigheder.

Vi søger derfor en Data Manager, der kan være en drivende kræft i at skabe bedre overblik og forvaltning af DMI’s data. Vi er i gang med et stort moderniseringsprogram af vores it- og datainfrastruktur, og vi har en ambition om, at denne modernisering også skal bidrage til en bedre og lettere anvendelse af DMI’s mange data.

Dine primære arbejdsopgaver vil være, at:

 • Deltage i arbejdet med DMI’s moderniseringsprogram
 • Skabe et bedre overblik over DMIs samlede data og databaser
 • Etablere og efterfølgende drive en tydelig governance for DMI’s data
 • Bidrage til bedre dokumentation af data
 • Beskrive as is og to be dataflow
 • Bidrage til DMI’s strategi for data, dataarkitektur og dataplatform
 • Indgå i arbejdet med at specificere lagring af data
 • Indgå i arbejdet med at specificere datasæt, kvalitetssikring og kvalitetskontrol af data
 • Være med til at designe og sikre den interne distribution af data på DMI, så DMI’s store datamængder på en nem måde kan trækkes til relevante projekter, fx i forbindelse med Machine Learning.
Om dig Du er en dygtig, kreativ og kvalitetsbevidst Data Manager. Du motiveres af at have overblik, arbejde struktureret og tage ansvar for dit fagområde. Du har fokus på fremdrift og kvalitet i leverancer – også gennem lange projekter.

Vi forventer, at du har:

 • en relevant længerevarende uddannelse, fx ingeniør, cand.it eller cand.scient.
 • erfaring med data management og data governance
Det er en fordel, hvis du har:

 • erfaring med udarbejdelse af kravspecifikationer på basis af forretningsbehov
 • erfaring med kvalitetsstyringssystemer og gerne ISO 9001 og ISO 27001
 • generel databaseforståelse af både SQL- og NOSQL-databaser
 • erfaring med geografiske data
 • dokumentering af data og begreber samt relevant redskaber til dette
 • kendskab til Linux
 • erfaring eller kendskab til agil udvikling.
Du skal kunne arbejde både selvstændigt og som holdspiller, og du skal kunne begå dig på dansk og engelsk.

Vi tilbyder DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende IT- og infrastrukturarbejdspladser. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Der arbejder ca. 70 engagerede IT-medarbejdere på DMI, herunder bl.a. udviklere, it-arkitekter og medarbejdere med ekspertise inden for databasedesign og -udvikling. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

DMI ligger bogstavelig talt et vindstød fra Ryparken station og er nemt at komme til på cykel eller bil. Vi har rigtig gode omklædningsforhold, hvis du har givet den gas på cykelstien eller kommer langvejsfra. Én gang om måneden mødes vi på tværs af grupper og hygger omkring brætspil og fællesmorgenmad. Vi er en meget stabil arbejdsplads, hvor ansatte bliver længe, når de først er blevet ”smittet” med DMI-kulturen.

DMI som IT-arbejdsplads DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til store komplekse IT-løsninger, herunder en supercomputer placeret på Island. Vi udvikler nye løsninger, driver og vedligeholder ældre IT systemer samtidig med, at vi er præget af videnskab og forskning. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over, f.eks. med klimaforskelle, der forandrer verden fra dag til dag, er det vigtigt, at teknologien følger med.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Du skal kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til afdelingschef for Frie Data, Risiko- og Kvalitetsstyring Morten Thaarup på tlf. 23 99 75 57.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest tirsdag d. 16. juni 2020. Vi forventer at afholde første samtale fredag d. 19. juni. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse 1. august 2020.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.