Dygtig jurist til JURA i Energistyrelsen

Har du stærke juridiske kompetencer? Har du lyst til at arbejde med komplekse juridiske problemstillinger på et område med stor politisk bevågenhed? Og vil du være med til at kvalitetssikre og udvikle det juridiske arbejde i en organisation, som arbejder aktivt med kompetenceudvikling og læring? 
 
Så er stillingen som jurist i Jura måske noget for dig.  
 
Jura er en del af stabsfunktionen HR & Jura og fungerer som Energistyrelsens ”interne advokatkontor”. Vi yder juridisk rådgivning til styrelsens faglige enheder og direktion samt varetager tværgående juridiske opgaver. Vi er 8 jurister og 3 studenter, som yder rådgivning og sparring vedrørende offentligretlige, forvaltningsretlige og EU-retlige spørgsmål. Vi arbejder for videndeling og højnelse af de juridiske kvalifikationer i styrelsen og har en central rolle i implementeringen af EU’s statsstøtteregler på energiområdet. Da en af vores dygtige jurister har søgt nye udfordringer, søger vi en ny kollega med stærke juridiske kompetencer.  
 
Om jobbet 
Du bliver en del af et juristteam med høje ambitioner på det juridiske område, en spændende og alsidig opgaveportefølje, et stærkt fællesskab og en unik erfaringsbase i forhold til energi- og miljølovgivningen og generelle juridiske discipliner. Du vil desuden opleve et godt samarbejdsklima og muligheden for en fornuftig work-life balance. 
 
Du vil bl.a. komme til at arbejde med 

 • Rådgivning og sparring med styrelsens faglige enheder og direktionen om principielle juridiske sager  
 • Kvalitetssikring af juridiske produkter, herunder lovforslag   
 • Selvstændig udarbejdelse af juridiske analyser af principielle juridiske problemstillinger, ofte inden for forvaltningsret, EU-ret, statsret o. lign.   
 • Udarbejdelse og formidling af processer, vejledninger og skabeloner for løsningen af juridiske opgaver 
 
Om dig 
Vi forventer,  
 • at du er uddannet cand.jur. 
 • at du er stærk i juridisk metode og holder af juridisk arbejde 
 • at du har et godt kendskab til forvaltningsret, offentligret og EU-ret 
 • at du hurtigt kan danne dig et overblik over og gennemskue komplekse juridiske problemstillinger og processer 
 • at du kan arbejde selvstændigt, er fagligt nysgerrig og let tilegner dig ny viden 
 • at du er løsnings- og resultatorienteret, har gode samarbejdsevner og en servicemindet tilgang 
 • at du har politisk tæft og lyst til at arbejde i en politisk styret organisation og 
 • at du har særdeles gode formidlingsevner og gode engelsk kundskaber. 
 
Det er en fordel, hvis at du har erfaring med udarbejdelse og fortolkning af regler, herunder lovteknik, og med håndtering af offentligretlige, forvaltningsretlige og EU-retlige spørgsmål. 
 
Om os 
Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald. 
 
Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi- og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder. 
 
HR & Jura er en del af Center for Organisation, der har ansvaret for styrelsens stabsfunktioner med opgaver indenfor økonomi, styring, HR, rejser, IT, jura, EU-koordination, kommunikation, presse, service og direktions- og ledelsesbetjening. Centeret understøtter arbejdet med at indfri styrelsens strategiske mål. 
 
Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Der er cirka 360 årsværk beskæftiget i Energistyrelsen. Læs mere om Energistyrelsen på http://www.ens.dk. ;
 
Løn- og ansættelsesvilkår 
Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten. Indplacering sker forventeligt som konsulent. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner. 
 
Du kan få yderligere oplysninger ved at kontakte kontorchef Birgitta Bundgaard på tlf. 22 85 98 95.  
 
Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 
 
Ansøgning   
Du søger stillingen via http://www.ens.dk/job. Ansøgningsfristen er mandag den 19. februar 2018 kl. 12. Samtaler forventes afholdt i uge 8 med henblik på tiltrædelse snarest muligt. Ansøgere skal indstillet på en opgave og færdighedstest i forbindelse med samtaler.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:9. januar 2018
Udløbsdato:18. februar 2018

To engagerede jurister til Center for IT, Medico og Telefoni

Center for It, Medico og Telefoni

Har du lyst til at arbejde med fagligt udfordrende It- juridiske opgaver i en stor og dynamisk offentlig organisation? Har du potentiale og interesse for at udvikle dig videre inden for It- & persondataområdet? Så er det måske dig der er en af vores...
Indrykket:25. januar 2018
Udløbsdato:19. februar 2018

Jurister til tilsyn med og regulering af energiselskaber

Energitilsynet

Center for Varme søger flere jurister til at varetage og udvikle tilsynet og reguleringen af ca. 600 energiselskaber, der er aktive på markedet for fjernvarme. Vi har fået tilført flere ressourcer til løsning af nye og eksisterende opgaver og derfor...
Indrykket:25. januar 2018
Udløbsdato:19. februar 2018

Cand.merc.aud./jur.'ere til regnskabsmæssig kontrol og vejledning af virksomheder i energisektoren

Energitilsynet

Center for Varme søger flere cand.merc.aud. jur ere. til regnskabsmæssig kontrol og vejledning af ca. 600 energiselskaber, der er aktive på markedet for fjernvarme. Vi har fået tilført flere ressourcer til løsning af nye og eksisterende opgaver og d...
Indrykket:26. januar 2018
Udløbsdato:25. februar 2018

Jurist til research om voldtægt

Sekretariat

Jurist til research om voldtægt (med start hurtigst muligt) ________________________________________________________________________________ Amnesty International Danmark søger jurist til research om voldtægt Amnestys danske afdeling søger en jurist...
Indrykket:30. januar 2018
Udløbsdato:20. februar 2018

Energitilsynet søger en dygtig jurist med interesse i energijura

Energitilsynet

Energitilsynet søger en dygtig jurist med interesse i energijura Kunne du tænke dig at blive en del af vores team, der fører tilsyn med el- og gasvirksomheder? Ønsker du en stilling med dynamik, opgaver der kræver høj faglighed, forvaltningsret og m...