Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig økonom søges til De Økonomiske Råds sekretariat

De Økonomiske Råds sekretariat søger en dygtig og engageret økonom med interesse for samfundsøkonomiske analyser. Vi søger en økonom, der har interesse for at arbejde med et eller flere af følgende områder: 

  • Konjunkturanalyse samt vurdering af den generelle økonomiske politik og udviklingen på de offentlige finanser
  • Klima- og miljøøkonomiske analyser
  • Effektanalyser af ændringer i arbejdsmarkeds- samt skatte- og udgiftspolitikken
  • Analyser af produktivitetsudviklingen og andre strukturelle forhold

I analyserne kombineres økonomisk teori, data og forskellige empiriske metoder, herunder økonometriske analyser på register- og tidsrækkedata. Mange analyser bygger også på forskellige typer af modelberegninger.

Ansættelse i De Økonomiske Råds sekretariat giver en unik mulighed for at anvende økonomisk teori og metode til analyser af dansk økonomi, som kan danne grundlag for vurderinger af den økonomiske politik. Arbejdet giver samtidig mulighed for at arbejde tæt sammen med nogle af landets dygtigste økonomer i form af kolleger i sekretariatet og formandskabet for De Økonomiske Råd – også kendt som de økonomiske vismænd.

Jobbet er sandsynligvis noget for dig, hvis brænder for samfundsøkonomiske analyser og har en solid faglig ballast. Samtidig er jobbet en enestående mulighed for at lære nyt, uanset om du er nyuddannet eller erfaren. Derfor opfordres såvel nyuddannede som personer med relevant erhvervserfaring til at søge.

Sekretariatets mission er at skabe det faglige grundlag for vismændenes anbefalinger i Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd samt til rollerne som finanspolitisk vagthund og produk­tivitetsråd. Sekretariatet skal, for at kunne løfte disse opgaver, besidde en bred fagøkonomisk viden om anvendt og teoretisk økonomi samt have stærke kompetencer inden for empiriske analyser og modelanvendelse.

Sekretariatet arbejder ud fra en vision om at levere analyser af højeste faglige kvalitet, så vismændene har de bedste vilkår for at yde uafhængig rådgivning til de økonomiske beslutningstagere i Danmark. Analyserne skal være veldokumenterede og formidlingen klar.


Sekretariatets opgaver

Sekretariatets centrale opgave er at gennemføre og formidle de analyser, der ligger bag De Økonomiske Råds formandskabs rapporter og deltagelse i den offentlige debat. Sekretariatet har også ansvaret for den løbende udvikling, dokumentation og vedligeholdelse af modeller, metoder og data, der anvendes i analyserne.

Arbejdet er typisk organiseret i projektgrupper, der består af 2-4 medarbejdere. Projektgrupperne er ansvarlige for fremdriften af projekter og analyser, men modtager løbende faglig og formidlings­mæssig sparring fra kolleger i sekretariatet, chefer og formandskabet.


Kvalifikationer

Du har en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi (polit., oecon., scient.oecon eller lignende). Udover interesse for og gerne erfaring fra studiet eller arbejde indenfor de nævnte arbejdsområder har du:

  • Stærke økonomfaglige kvalifikationer, herunder god indsigt i økonomisk teori og empiriske metoder
  • Stærke kommunikationsevner – mundtligt såvel som skriftligt
  • Evne til at arbejde selvstændigt, såvel som sammen med andre


Løn og ansættelse

Vi tilbyder gode faglige udviklingsmuligheder i et tæt sam­spil med kolleger og vismænd. Vi har et godt arbejdsklima og en arbejdsplads, vi er stolte af.

Du vil blive ansat i henhold til overenskomsten for akademikere i staten. Du kan blive ansat som fuldmægtig, special- eller chefkonsulent afhængigt af dine kvalifikationer.

Tjenestestedet er Horsens. Vi forestiller os, at du starter 1. november eller 1. december.

Alle kvalificerede ansø­gere opfordres til at søge uanset køn, alder og etnisk bag­grund.


Yderligere oplysninger

Henvendelse om stillingen og arbejdet i De Økonomiske Råds sekretariat kan rettes til direktør John Smidt, tlf. 6185 2041 eller tillids­repræsen­tant Kamilla Holmgaard, tlf. 6115 9815.

Din ansøgning skal sendes til: ansoegning@dors.dk senest fredag den 25. september kl. 12:00. Vedlæg CV, eksamensbevis, karakterudskrifter og eventuel anden doku­mentation. Angiv gerne, hvor du er blevet opmærksom på stillingsopslaget.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 41.


De Økonomiske Råds sekretariat
Emil Møllers Gade 41
8700 Horsens

www.dors.dk


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.