Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig student med flair for analyse og koordinering søges til opgaver med uddannelsesudvikling og universiteternes rammer og mål

Har du lyst til at afprøve dine akademiske færdigheder og få praktisk erfaring med arbejdet i en politisk styret organisation? Interesserer du dig for uddannelsespolitik, og kunne du tænke dig at arbejde med uddannelsesudvikling og de strategiske rammer for universiteterne og de kunstneriske institutioner? Så kunne denne stilling være noget for dig.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden er det, vi skal leve af i fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi derfor for høj vækst og ny indsigt gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Student til arbejdet med implementering af uddannelsespolitik og de styringsmæssige rammer for universiteter og de kunstneriske institutioner
I Kontoret for Universiteter og Kunstneriske institutioner søger vi lige nu en studentermedhjælper. Kontoret er den primære indgang i styrelsen for institutionerne på kontorets område, og bidrager til policyudvikling og uddannelsesudvikling. Vi arbejder bl.a. med de strategiske rammekontrakter for universiteterne og de kunstneriske institutioner, udbud af universitetsuddannelser og digitalisering af de videregående uddannelser. Endvidere arbejder vi tæt sammen med området for forskning og innovation for at understøtte den tætte kobling mellem forskning og uddannelse.

Kontorets opgaver, som du vil skulle bidrage til omfatter bl.a.:

 • styringsdialog og tilsyn med universiteter og kunstneriske institutioner, herunder forhandlinger om nye strategiske rammekontrakter med den enkelte institution
 • uddannelsesudvikling, herunder universiteternes uddannelsesudbud, opfølgning på mere fleksible universitetsuddannelser som 1-årige overbygningsuddannelser og erhvervskandidatordningen, digitalisering af de videregående uddannelser og tiltag i forhold til de engelsksprogede uddannelser
 • opfølgning på den Nationale Sprogstrategi, herunder dialog med Nationalt center for fremmedsprog og betjening af småfagsråd
 • censorområdet, herunder vedligeholdelse af censorkursus, afholdelse af årlige censorformandskabs-møder samt dialog med censorsekretariater
 • opgaver i tilknytning til det danske universitet i Kina (SDC), Fulbright, Det Europæiske Universitetsinstitut, de danske institutter i Athen og Damaskus samt danske institutioners aktiviteter i Grønland.
Arbejdet foregår i et politisk miljø og indebærer en stor kontaktflade til kolleger og kontorer såvel internt i styrelsen som i ministeriets departement. Herudover har kontoret en del kontakt med de videregående uddannelsesinstitutioner.

De primære opgaver består i at understøtte dialogen med uddannelsesinstitutionerne, herunder eksempelvis forberedelse af mødesager, analysearbejde der understøtter implementering af politiske initiativer og dialogen med universiteterne og de kunstneriske institutioner. Dine konkrete arbejdsopgaver vil blive nærmere fastlagt afhængigt af kompetencer og interesser.

Er du vores nye kollega?
Du er gerne et par år henne på en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse. Du er analytisk kompetent, kommunikerer klart og præcist, og du har lyst til at kombinere din uddannelse med praktisk erfaring fra centraladministrationen. Du bliver en del af et spændende politisk miljø, hvor du kan bringe dine teoretiske evner i spil og udfordres fagligt.

Vi lægger vægt på, at du:

 • har et solidt fagligt niveau og er metodestærk
 • har gode analytiske evner og erfaring med analyse af datasæt
 • har en god forståelse for arbejdet i centraladministrationen
 • er struktureret, selvstændig, opsøgende og kan holde flere bolde i luften
 • kan håndtere store mængder information og udvinde essensen deraf
 • har gode formidlingsevner og kan formulere dig kort og præcist skriftligt
 • har lyst til at være en del af et fagligt fællesskab
 • har et godt humør og er god til at samarbejde – også på tværs af fagligheder.
Du får rig mulighed for selv at påvirke dine arbejdsopgaver, som typisk vil variere mellem drifts-, analyse- og udviklingsopgaver. Samtidig vil der være gode muligheder for kompetenceudvikling gennem sparring med kontorets øvrige medarbejdere og deltagelse i interne kurser.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur, med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag.

Løn og ansættelsesvilkår
Arbejdstiden er 15 timer om ugen, der som udgangspunkt er fordelt på to til tre faste hverdage. De faste dage aftales, så det passer med dine studier. Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriet efter overenskomst mellem Finansministeriet, OAO-S-Fællesoverenskomsten og HK-overenskomsten.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Julie Gadegaard Christiansen eller chefkonsulent Gunvor Faber-Madsen.

Julie Gadegaard Christiansen: telefonnummer +45 72 31 85 53 eller e-mail jgc@ufm.dk.

Gunvor Faber-Madsen: +45 72 31 78 46 eller e-mail gfm@ufm.dk

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg stillingen” eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Din motiverede ansøgning inkl. CV og eksamenspapirer skal være uploadet senest onsdag d. 20. januar 2021.

Vi forventer at holde samtaler i uge 4. Du kan evt. blive stillet en kort faglig opgav forud for en samtale.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
I Uddannelses- og Forskningsstyrelsen løfter vi faglige og administrative opgaver, der understøtter videreudvikling af dansk forskning, videnbaseret innovation og en løbende kvalitetsudvikling på de videregående uddannelser i et godt internationalt samspil på både forsknings- og uddannelsesområdet. Styrelsen har hovedansvaret for institutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Ansvaret baseres på løbende dialog, administration og udmøntning af bevillinger og tilskud til institutionerne mv. Styrelsen har ansvaret for SU, herunder den ordinære uddannelsesstøtte (SU), statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) og en række andre særlige støtteordninger for uddannelsessøgende, samt ansvaret for drift og udvikling af SU-systemer, studieadministrative it-systemer mv. Endeligt har styrelsen ansvaret for Den Koordinerende Tilmelding og er dansk rummyndighed.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.