Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Energirådgiver til den danske ambassade i Paris

Energirådgiver til den danske ambassade i Paris Vil du være med til at styrke Danmarks bilaterale energisamarbejde med Frankrig og bane vejen for nye eksportmuligheder for dansk erhvervsliv? Udenrigsministeriet tilbyder spændende udfordringer og en mulighed for at gøre en forskel på et af Danmarks vigtigste energiteknologimarkeder.


Opgaver og ansvar
Regeringen ønsker at udvide eksportfremmeindsatsen med udsendelse af en energirådgiver til Frankrig. Med base på ambassaden i Paris vil du få ansvar for at styrke danske virksomheders muligheder for at øge dansk eksport af energiteknologi til det franske marked i lyset af de store investeringer, der følger af midlerne i EU’s genopretningsfond. En stor del af midlerne vil gå til energieffektivisering og udvikling af et grønnere energisystem. Stillingen har et stort kommercielt fokus, men for at løfte opgaven vil der være et betydeligt element af myndighedssamarbejde på energiområdet mellem Danmark og Frankrig.

Arbejdsopgaverne omfatter:

 • At identificere og konkretisere eksportmuligheder for danske virksomheder inden for grønne energiløsninger (primært land- og havvind) og energieffektivitet i bygninger og industri i forbindelse med de mange EU genopretningsprojekter i Frankrig.
 • Tæt dialog med relevante danske virksomheder om eksportmulighederne i Frankrig og i samarbejde med lokale og regionale kollegaer bidrage til at positionere danske virksomheder i forhold til myndigheder og potentielle aftagere.
 • At udvikle myndighedssamarbejde og markedsudvikling inden for energieffektivisering i bygninger samt andre områder, hvor der er øget samarbejde mellem Frankrig og Danmark, fx inden for vind, sektorkobling eller grøn hydrogen.
 • Opbygge gode forbindelser til myndighederne i Frankrig og franske virksomheder. Du bliver ansvarlig for at sikre, at viden om initiativer i den franske energisektor og dine kontakter blandt fransk industri og myndigheder sættes i spil for at hjælpe danske virksomheder med at øge eksporten. Der er stor interesse for grønne danske energiløsninger i Frankrig, og du får til opgave at levere dansk viden til de mest relevante aktører i Frankrig.

En vigtig opgave for rådgiveren vil være at udvikle et stærkt netværk på det franske marked på både nationalt og regionalt niveau samt sikre, at der skabes værdi for danske virksomheder. Dette kræver en høj grad af energiteknisk forståelse, et godt kendskab til aktører og virksomheder på det danske marked, samt veludviklede netværksevner.

Energirådgiveren indgår i ambassadens grønne team. Indsatsen koordineres i tæt samarbejde med det regionale team i Sydvesteuropa og Udenrigsministeriet/the Trade Council i København. Rådgiverstillingen er ikke behæftet med et indtjeningskrav, men understøtter indirekte og direkte ambassadens kommercielle arbejde på energiområdet, samt ved ind- og udgående højniveaubesøg.Hvem er du?

 • Du har en relevant akademisk uddannelse, fx inden for samfundsvidenskab, handel eller som ingeniør.
 • Du har stor faglig viden om dansk energipolitik, den danske energimodel og særligt om dansk regulering og rammevilkår for vedvarende energi.
 • Du har et solidt kendskab til danske tekniske og kommercielle energiløsninger og erfaring med offentlige-private samarbejder.
 • Du kan tænke langsigtet og strategisk med eksportfremme for øje
 • Du kan skabe tætte relationer til danske og franske virksomheder og myndigheder, og aktivt bruge dit netværk.
 • Du har international erfaring, gerne fra samarbejde med franske energimyndigheder og/eller energisektoren i Frankrig.
 • Du har gode skriftlige og mundtlige kommunikationsevner på dansk og fransk.
 • Du arbejder effektivt på egen hånd, men er også en udpræget holdspiller, der kan arbejde tværfagligt på tværs af ministerier og interessenter.
 • Du er engageret, udadvendt og resultatorienteret.
 • Du evner at håndtere mange relationer og projekter samtidig – og er god til at se muligheder og sammenhænge.

Du har ideelt set en bred erfaring inden for energisektoren: energieffektivisering, vedvarende energi, med kendskab til myndighedsniveauet, forsyningssektoren og virksomhederne – dvs. erfaring med regulering og rammevilkår, teknisk erfaring fra den danske forsyningssektor eller kommuner og/eller fra virksomheder med eksport af energiteknologiløsninger eller tilsvarende rådgivningsarbejde. Erfaring med at drive og udvikle strategisk samarbejde med offentlige myndigheder vil være en fordel.

Derved kan du på den ene side være sparringspartner for franske myndigheder og forsyningssektoren og på den anden side løbende identificere kommercielle muligheder og binde samarbejdet sammen med eksportfremmeindsatsen. Dermed skal du være med til at fremme den danske eksport af energiteknologi på det franske marked. Endvidere skal du være med til at afdække potentialet for dansk eksport og/eller fremtidige samarbejdsmuligheder inden for offshore vindområdet og grøn hydrogen/PtX.


Organisatorisk placering
Stillingen er placeret ved den danske ambassade i Paris.


Løn og ansættelsesvilkår
Der er tale om en tidsbegrænset ansættelse frem til 31. december 2023.

Løn- og ansættelsesvilkår vil være som specialkonsulent i henhold til gældende overenskomst mellem staten og den relevante faglige organisation. Herudover vil være mulighed for at forhandle et mindre kvalifikationstillæg med udgangspunkt i relevant erfaring og kompetencer. Lønnen vil være skattepligtig i Danmark.

Under udsendelsen får du endvidere et skattefrit udetillæg fastsat i henhold til leveomkostningerne på posten, som beregnes med udgangspunkt i dine personlige forhold, herunder bl.a. familiesammensætning. Der stilles bolig til rådighed efter Udenrigsministeriets regler. Derudover dækkes bl.a. udgifter ift. forflyttelsesrejse, flytning, sundhedsforsikring, skole mv. i henhold til Udenrigsministeriets regler.

Det er en betingelse for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes, og at du kan opretholde din sikkerhedsgodkendelse i løbet af ansættelsen.


Tiltrædelse:
Den 1. august 2021 eller snarest muligt derefter.


Ansøgningsfrist og kontakt:
Ansøgningsfristen er torsdag d. 6. maj. Du søger under ”Job” på www.um.dk. Du skal indsende en målrettet og motiveret ansøgning på maksimum 1 side og et CV indeholdende oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde og øvrige kvalifikationer, niveau for sprogkundskaber, referencer m.v. Vedhæft venligst dit eksamensbevis. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning.

Skulle du have spørgsmål til stillingen, som ikke er besvaret i opslaget eller kan findes på www.um.dk, er du meget velkommen til at kontakte chefkonsulent Rasmus Bjørnø, e-mail rasbjo@um.dk, tlf. 33921703, eller handelschef på ambassaden i Paris David Schjerlund, e-mail davsch@um.dk, tlf. +33 6 7879 0643, og hvis du har spørgsmål til løn og vilkår kan du kontakte: HR-konsulent Mette Brink Madsen, e-mail metmad@um.dk, tlf. 33920288. Du kan også læse mere om The Trade Council på www.thetradecouncil.dk.


Udenrigsministeriet ser mangfoldighed som en styrke og ønsker at beskæftige medarbejdere med forskellig baggrund. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset personlig baggrund, til at søge en stilling i UM.

Se her hvordan vi behandler dine personoplysninger, når du ansøger en stilling hos Udenrigsministeriet.

Om Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. Alle ledige stillinger i Udenrigsministeriet kan findes på www.um.dk.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.