Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Energistyrelsen søger jurist med erfaring med regulering af store virksomheder

Har du tidligere arbejdet med regulering af store virksomheder? Kender du til at skulle balancere mellem modsatrettede hensyn, fx miljø og økonomi? Kan du bidrage med konkret erfaring fra juridisk arbejde i den offentlige sektor? Har du lyst til at arbejde i det politiske system? Hvis du kan svare ja til dette, er denne stilling måske noget for dig. 
 
Om jobbet 
Vi søger en fagligt stærk jurist med bred erfaring til vores arbejde med at regulere store – ofte internationale – virksomheder til olie- og gasenheden i Energistyrelsen. Til området er knyttet en relativt omfattende økonomisk regulering samt en række aftaleretlige problemstillinger. Du vil primært skulle beskæftige dig med de juridiske problemstillinger, der knytter sig til reguleringen og forvaltningen af den danske undergrund, rørledninger, kontinentalsokkel mv. Samlet set vil du skulle arbejde i krydsfeltet mellem jura, økonomi, miljø, politik og teknik. 
 
Du vil bl.a. skulle arbejde med 

  • Regelarbejde, dvs. udarbejdelse af bekendtgørelser, lovforslag og vejledninger 
  • Vurdering af juridiske problemstillinger knyttet til enhedens arbejde, fx virksomhedsoverdragelser, regulering af monopoler mv., udbud af koncessioner og meget mere 
  • Sparring med andre kolleger (ofte med en teknisk baggrund) om diverse juridiske problemstillinger  
Olie- og gasenheden er en del af Center for Energiressourcer. Enheden arbejder for at øge indvinding af olie og gas til gavn for statens indtægter. Vi består af ca. 19 medarbejdere, fordelt på geologer, ingeniører, økonomer og jurister. I løbet af det seneste år har vores opgaver bl.a. bestået i væsentlige bidrag til forhandlingerne med Mærsk om lempelser i beskatningen og udbygningen af Tyra-anlæggene, godkendelse af overdragelsen af DONGs og nu Maersks olieforretninger, Nord Stream 2 og Baltic Pipe rørledningerne. 

 
Om dig 
Vi forventer, at du: 
  • Er uddannet jurist eller cand. merc. jur.  
  • Har erfaring med juridisk arbejde i staten.  
  • Viden om og erfaring med regulering af store virksomheder 
  • Lyst til og måske erfaring med at arbejde med balancer mellem modsatrettede hensyn, fx miljø og økonomi 
  • Har kendskab til olie- og gassektoren i Danmark 
  • Taler og skriver dansk flydende 
  • Gode samarbejdsevner på tværs af faggrænser og interesser 
 
Om os 
Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald. 
 
Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi-, og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder. 
 

Center for Energiressourcer skal optimere udnyttelsen af Danmarks naturgivne energiressourcer, såvel vedvarende som fossile. Centret skal arbejde for at øge indvinding af olie og gas til gavn for statens indtægter og fremme udbredelsen af vedvarende energi for at bidrage til en omkostningseffektiv omstilling af energi­sektoren. 
 
Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Der er cirka 360 årsværk beskæftiget i Energistyrelsen.
 
Løn- og ansættelsesvilkår 
Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse. 
Ansættelsesområdet er Energi- Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er København. 
 
Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Trine Sannem Mønsted på telefon 26 18 02 92 eller fuldmægtig Jesper Brandrup på telefon 33 92 72 98.  
Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 
 
Ansøgning   
Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest den 28. februar 2018. Samtaler forventes afholdt i uge 11-12. Kandidater skal forvente løse en opgave i forbindelse med samtalerne.
 


Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her